جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۱۴:۴۶ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۳۱۹۵
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

اتحادیه مرغداران: فروش مرغ زنده کمتر از کیلویی ۴۵ هزارتومان یعنی ضرر هنگفت به تولید کننده

سقوط صنعت مرغداری در دولت رئیسی/ باید منتظر مرغ ۸۰ هزار تومانی باشیم

قیمت مرغ گوشتی,ورشکستگی صنعت مرغداری

به گزارش جهان صنعت، ا توجه به اینکه تولیدکنندگان مرغ گوشتی دیگر رغبتی برای جوجه‌ریزی ندارند، زمزمه تعطیلی واحدهای تولیدی مرغ تا سه ماه آینده به گوش می‌رسد. این حوزه شاید یکی از حوزه‌هایی باشد که در مقایسه با سایر بخش‌ها بیشترین تاثیر را از حذف ارز ترجیحی دریافت کرده است، چرا که در گذشته حدود ۸۰ درصد از نهاده مورد نیاز مرغداری‌ها با استفاده از ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تامین می‌شد اما حالا نه تنها خبری از این موضوع نیست و تولیدکنندگان باید به سختی و با قیمت‌های بالا نهاده‌های دامی را تهیه کنند، بلکه اجازه افزایش قیمت را هم ندارند‌. از این رو حتی صحبت فروپاشی صنعت مرغداری نیز به میان آمده است.

تسهیلاتی که جنبه حمایتی ندارد

البته در این بین وعده وعیدهای زیادی به مرغداران داده شده و ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرده است که در راستای حمایت از تولید، تسهیلات سرمایه در گردش به دامداران و مرغداران ارائه می‌شود و مرغ مازاد تولیدکنندگان توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور خریداری می‌شود تا تولیدکنندگان نگرانی بابت تولید خود نداشته باشند. اما گویا ارائه تسهیلات به دامداران و مرغداران دردی از آنها دوا نمی‌کند به طوری که تا چند ماه آینده به طور حتم بی‌رغبتی مرغداران به فعالیت در این حوزه، اثر خودش را در بازار نشان خواهد داد و مصرف‌کننده را با شرایطی دشوارتر از شرایط کنونی روبه‌رو خواهد کرد.

در همین خصوص مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی با بیان اینکه از حدود ۱۰ روز آینده مرغ‌هایی که تولید آنها با ارز نیمایی انجام شده وارد بازار خواهند شد، اعلام کرده تسهیلات بانکی که قرار بود بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اصلاح نظام یارانه‌ای در اختیار تولید‌کنندگان قرار بگیرد، فقط ۳۰ درصد قیمت تمام‌شده تولید را تشکیل می‌دهد.

حبیب اسدالله‌نژاد همچنین نسبت به تبعات حفظ قیمت فعلی مرغ برای تولیدکنندگان هشدار داده و می‌گوید: توجه به اینکه شرایط تولید در صورت حفظ قیمت فعلی مرغ و ورود مرغ با ارز نیمایی از اواخر هفته بعد اقتصادی نیست و تولید‌کنندگان زیانده خواهند شد، تسهیلات مذکور جنبه حمایتی ندارد و فقط برای جبران زیان می‌تواند مورد استفاده قرار گرفته و مرغدار را مقروض سیستم بانکی نگه دارد.

وزارت کشاورزی و بانک‌ها به تعهدات خود عمل نکردند

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی همچنین اعلام کرده است که قرار بود در پرداخت تسهیلات استعلام گرفته نشود و بدهی‌های قبلی به صورت فریزشده باشد اما وزارت جهاد کشاورزی و بانک‌ها به تعهدات خود در این زمینه عمل نکردند و به همین جهت تولید‌کنندگان نیازمند تسهیلات برای استمرار تولید قادر به دریافت این تسهیلات نیستند. اسدالله‌نژاد همچنین معتقد است که با این شرایط قیمت تمام‌شده تولید هر کیلوگرم مرغ زنده نزدیک به ۵٠ هزار تومان است که حدود ۶٠ درصد با نرخ فعلی آن در بازار فاصله دارد. وی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت عرضه مرغ زنده ۳۰ هزار تومان است، هشدار می‌دهد که اگر قیمت‌های بازار واقعی نشود تولید‌کنندگان زیان می‌کنند و تولید مرغ در کشور با آسیب بسیار جدی مواجه خواهد شد.

احتمال تعطیلی واحدهای تولیدی تا ۳ ماه آینده

حتی در این رابطه برخی از کارشناسان از فروپاشی صنعت مرغ خبر داده و پیش‌بینی می‌کنند که طی ۳ ماه آینده تولیدکنندگان واحدهای تولیدی را تعطیل می‌کنند. در همین خصوص رییس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی اعلام کرد: تولیدکنندگان مرغ گوشتی رغبتی برای جوجه‌ریزی ندارند و پیش‌بینی می‌کنم در ۳ ماه آینده تولیدکنندگان واحد تولیدی را تعطیل می‌کنند.

محمد یوسفی با اشاره به شرایط وخیم تولید مرغ گوشتی در کشور، گفت: از گوشه کنار شنیده می‌شود که حال تولیدکنندگان خرد مرغ گوشتی مساعد نیست این در حالی است که ادامه روند تولید برای تمام واحدهای تولیدی اعم از خرد و کلان دشوار شده است.

نرخ مرغ، تخم‌مرغ و جوجه یک‌روزه واقعی نیست

وی با بیان اینکه نرخ مرغ، تخم‌مرغ و جوجه یک‌روزه واقعی نیست، افزود: مرغ کیلویی ۶۰ هزار تومان به کیلویی ۴۵ هزار تومان، جوجه یک‌روزه کیلویی ۱۰ هزار تومانی به کیلویی ۳ هزار تومان و تخم‌مرغ کیلویی ۴۰ تومان به کیلویی ۳۰ تومان عرضه می‌شود؛ پس وقتی این اقلام زیر قیمت تمام شده در بازار عرضه می‌شوند طبیعی است که تولیدکنندگان انگیزه‌ای برای ادامه روند تولید نداشته باشند.

به گفته یوسفی واردات نهاده با ارز نیمایی صورت می‌گیرد از این ‌رو در سامانه بازارگاه نهاده‌ها با این ارز بارگذاری می‌شود اما با وجود اینکه قیمت مرغ و تخم‌مرغ از سوی ستاد تنظیم بازار تعیین شده است اما این محصولات با نرخ اعلام شده در بازار عرضه نمی‌شوند.

قیمت مرغ گوشتی,ورشکستگی صنعت مرغداری

این فعال اقتصادی در پاسخ به این پرسش که وزیر کشاورزی اعلام کرد که روزانه شرکت پشتیبانی امور دام ۸۰۰ تن مرغ مازاد منجمد را از واحدهای تولیدی خریداری می‌کند آیا این اقدام تاثیری در تنظیم بازار مرغ گوشتی گذاشت افزود: اگر این اقدام تاثیرگذار بود نرخ مرغ باید کیلویی ۶۰ هزار تومان می‌شد، در حال حاضر خرید مرغ مازاد از سوی شرکت پشتیبانی نتوانست در تنظیم این بازار موثر باشد.

روزانه حجم تولید کمتر می‌شود

وی با بیان اینکه کاهش قدرت خرید مردم نرخ مرغ را به کیلویی ۴۰ هزار تومان رسانده است، تصریح کرد: در ماه ۱۳۰ میلیون جوجه تولید و وارد سالن‌های تولیدی می‌شود و در سال حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن مرغ گوشتی تولید می‌شود اما روزانه حجم تولید کمتر می‌شود. یوسفی با اشاره به لزوم افزایش نرخ مرغ گوشتی، افزود: دولت می‌داند که قدرت خرید مصرف‌کنندگان تقلیل پیدا کرده است از این ‌رو باید برای جبران خسارت‌های وارد شده به تولیدکنندگان ورود کند.

رییس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه وزیر کشاورزی به تولیدکنندگان اولتیماتوم داده است که اگر واحد تولیدی اقدام به تعطیلی واحدش کند باید جرایم سنگینی بپردازد، خاطرنشان کرد: این هشدارها منطقی نیستند. اگر دولت می‌خواهد روند تولید ادامه داشته باشد مرغ را از تولیدکنندگان کیلویی ۶۰ هزار تومان خریداری کند و به مردم کیلویی ۲۰ هزار تومان بفروشد اما آیا این اقدام را انجام می‌دهد؟ به گفته وی، صنعت مرغداری در حال فروپاشی است. اگر دولت برای تنظیم بازار برنامه واردات دارد، در این واردات زیان ببیند بهتر از این است که از تولیدکنندگان داخلی حمایت کنند.

۶ برابر شدن قیمت نهاده‌های دامی

پیش از این همچنین عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس با بیان اینکه حوزه تولید گوشت مرغ در مقایسه با سایر بخش‌ها بیشترین تاثیر را از حذف ارز ترجیحی دریافت کرده است، گفت: چرا که در گذشته حدود ۸۰ درصد از نهاده مورد نیاز مرغداری‌ها با استفاده از ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تامین می‌شد. محمد سبزی اظهار کرد: ۶ برابر شدن قیمت نهاده‌های دامی شرایط را برای تداوم تولید مرغداران دشوار کرده است و دولت باید سرمایه در گردش آنها را تامین کند.

این نماینده مردم در مجلس با تاکید بر اینکه نگرانی دیگر مرغداران قیمت محصول نهایی در بازار با توجه به افزایش هزینه تولید است، عنوان کرد: اتحادیه‌های مرغداران اعلام کرده‌اند که در صورت آزادسازی نرخ ارز قیمت گوشت مرغ باید حدود ۶۰ هزار تومان تعیین شود و دولت برای اطمینان به مرغداران خرید محصول نهایی آنها را تضمین کرده است.

وی با اشاره به اینکه برخی از نگرانی مرغداران بحق بوده اما برخی از اقدامات از جمله معدوم سازی جوجه‌های یک‌روزه غیراخلاقی است، تصریح کرد: دولت باید در زمینه حمایت از مرغداران در راستای تداوم تولید با قدرت اقدام کند.

فروش تخم‌مرغ به ۵۰ درصد زیر نرخ واقعی

رییس هیات‌مدیره اتحادیه مرغداران میهن نیز گفت: فرستادن مرغ‌های مادر تخم‌گذار به کشتارگاه‌ها آغاز شده و وضعیت تولیدکنندگان تخم‌مرغ بسیار نگران‌کننده است. حمید کاشانی با اشاره به بلاتکلیفی صادرات تخم‌مرغ به افغانستان گفت: بنا بر این بود که عوارض گمرک تخم‌مرغ خوراکی ظرف ۳۵ روز گذشته از سوی وزارت کشاورزی و صمت به گمرکات اعلام شود اما هنوز ابلاغیه‌ای به دست گمرک از سوی دفتر معاونت اول رییس‌جمهور نرسیده است و این احتمال وجود دارد محموله‌هایی که در مرز افغانستان هستند فاسد شوند.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه حذف عوارض صادراتی با هدف خروج تخم‌مرغ مازاد از کشور وضع شده است، افزود: اگر روند صادرات تخم‌مرغ تسهیل نشود زیان‌های جدی متوجه مرغداران می‌شود. به نظر می‌رسد تولیدکنندگان تخم‌مرغ رها شده‌اند و باید امیدوار باشیم شرایط تا ۲ ماه آینده بهبود پیدا کند.

وی با بیان اینکه تخم‌مرغ ۵۰ درصد زیر نرخ قیمت واقعی به فروش می‌رسد، گفت: مرغداران مانده طلب‌های نهاده‌ها از تاریخ ۲۱ اردیبهشت را دریافت نکرده‌اند و هنوز تکلیف طلب نهاده مرغداران از شرکت‌های وابسته به دولت مشخص نشده است.

رییس هیات‌مدیره اتحادیه مرغداران میهن اذعان کرد: فرماندهی واحدی در بخش مدیریت کشور وجود ندارد از این‌ رو بودجه در اختیار وزارت کشاورزی قرار داده نمی‌شود که بتواند در این زمینه تصمیم‌گیری و اجرا کند.

کاشانی با بیان اینکه تخم‌مرغ مازاد تولیدکنندگان از سوی شرکت پشتیبانی امور دام خریداری می‌شود اما دولت در قبال خرید پولی به مرغداران پرداخت نکرده است، گفت: خرید حمایتی به خریدی اطلاق می‌شود که دولت محصول و کالا را با قیمت مصوب از تولیدکنندگان خریداری و در قبال آن پولش را در یک بازه زمانی مشخص پرداخت کند اما هنوز دولت پولی به مرغداران تحویل نداده است. کاشانی در ادامه تاکید کرد: گرم شدن هوا میزان تقاضا برای مصرف تخم‌مرغ را تقلیل می‌دهد اما به نظر می‌رسد یک عامل ایجاد‌کننده شرایط فعلی نباشد و عوامل دیگری چون تعلل در تصمیم‌گیری و بی‌توجهی به نظرات کارشناسان در ایجاد این روزهای صنعت تولید تخم‌مرغ دخیل باشد.

رییس هیات‌مدیره اتحادیه مرغداران میهن میزان تولید روزانه تخم‌مرغ را حدود ۳ هزار تن دانست و افزود: این حجم از تولید در زمستان مصرف می‌شود و نمی‌توان تولید را ۶ ماه نخست سال با وجود کاهش مصرف تقلیل داد از این ‌رو باید با خرید حمایتی با هدف ذخیره‌سازی و صادرات خلع کاهش مصرف داخلی را پوشش داد.

بنا به اظهارات وی؛ روزانه ۲ هزار تن تخم‌مرغ در کشور مصرف می‌شود که حدود ۵۰۰ تن آن مازاد نیاز است.

قیمت‌گذاری دستوری در تضاد با اصلاح سیاست‌های ارزی

عضو هیات‌مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران نیز با انتقاد از سیاست‌های فعلی دولت گفت: تثبیت و ابلاغ قیمت‌های دستوری پس از اجرای اصلاح نظام یارانه‌ای بزرگ‌ترین تهدید برای موفقیت این طرح ملی محسوب می‌شود. محمد مهدی‌نهاوندی اظهار کرد: با وجود تاکیدات مقام معظم رهبری و رییس‌جمهور و قوانین متعدد، دولت باید دست از تجربه شکست‌خورده دخالت در بازار و برخورد قهری با اقتصاد بردارد. وی ادامه داد: اینکه جریان اقتصاد کشور در عمل بر همان ریل‌های گذشته باشد و مسوولان شعار تغییر بدهند فقط باعث بی‌اعتمادی خواهد شد.

این مسوول صنفی ادامه داد: بعد از آزادسازی نرخ ارز که خواست همه کارشناسان اقتصادی بود، متاسفانه به برخی از الزامات این تصمیم مهم توجه نشد. به عنوان مثال از روز اجرای این طرح، دولت انواع و اقسام هزینه‌ها و عوارض سنگین را بر واردات نهاده‌ها اعمال کرده که ناشی از تغییر نرخ پایه محاسباتی گمرک بوده و همچنین ۱۰۰۰ تومان قیمت پایه ارز نیمایی افزایش داشته اما قیمت ذرت همان ۱۱هزار و۳۰۰ تومان ثابت باقی مانده است. نهاوندی تصریح کرد: کاهش ورود کالای اساسی به کشور نتیجه چنین اقداماتی است که با اهداف آزادسازی قیمت‌ها و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در تضاد است. عضو هیات‌مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران خاطرنشان کرد: متاسفانه از زمان آزادسازی قیمت‌ها تا این تاریخ حتی آنالیز و نحوه محاسبه این قیمت‌ها هم در هیچ کجا به بخش خصوصی اعلام نشده است؛ در صورتی که سازمان حمایت یک ساز‌وکار کاملا مشخص برای تعیین قیمت کالاهای وارداتی دارد.

نهاوندی گفت: با توجه به افزایش مستمر قیمت‌های جهانی، هزینه‌های داخلی و نرخ ارز نیمایی، قطعا وضعیت موجود غیر موجه و غیر قانونی است زیرا دولت بر اساس ماده ۹۰ اصل ۴۴ قانون اساسی توسط قانونگذار مکلف شده که خسارت بنگاه‌های اقتصادی از محل اعمال قیمت‌های دستوری را از محل بودجه تامین کند . وی یادآور شد: حداقل انتظار ما از رییس‌جمهور مردمی، رعایت حقوق قانونی مردم و اجرای قانون است. عضو هیات‌مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور با اشاره به جلسات تامین‌کنندگان نهاده‌های دامی با وزیر جهادکشاورزی و معاون اول رییس‌جمهوری افزود: در این جلسات مقرر شد که اصلاح قیمت نهاده‌های دامی تا پایان خرداد ماه سال‌جاری انجام شود.

نهاوندی با تاکید بر ضرورت اجرای ماده ۹۰ اصل ۴۴ قانون اساسی به منظور پیشگیری از ورشکستگی فعالان اقتصادی این صنعت یادآور شد: امیدواریم با اصلاح قیمت نهاده‌های دامی بر مبنای زمان‌بندی، وعده‌داده‌شده از سوی مسوولان اعمال شود. این فعال صنفی گفت: نگران این مساله هستیم که اصلاح قیمت‌ها به موقع صورت نگیرد و همین امر در روند تامین نهاده‌های دامی خلل ایجاد کند.

عواقب تلخ سوءمدیریت

بر اساس آنچه کارشناسان می‌گویند، متضرر شدن مرغداران و کاهش جوجه‌ریزی که تولیدشان را در آینده کمتر خواهد کرد، هشداری برای تولید مرغ در آینده است. از این‌رو تولیدکنندگان بر این باورند که نرخ مرغ باید اصلاح شود. فعالان این حوزه می‌گویند ‌ما می‌توانیم با برنامه‌ریزی مدون و کارآمد کاهش ضرر داشته باشیم و این دومین صنعت کشور پس از صنعت نفت را به جایگاه واقعی خود برسانیم؛ امیدواریم دولت با استفاده از نمایندگان واقعی مرغداران و متخصصان، ‌ این بلا‌تکلیفی مرغداران از آینده را روشن کند و این نگرانی سرمایه‌گذاری را از بین ببرد تا از فرار سرمایه از این بخش خود‌داری شود و انگیزه لازم به وجود آید.

اگر به‌دنبال تولید بهتر هستیم باید از دانش روز با توجه به شرایط استفاده شود در غیر این صورت منتظر عواقب تلخ سوءمدیریت خواهیم بود. اما این در حالی است که از سوی دیگر مردم نیز توان خرید مرغ با قیمت‌های بالاتر را ندارند. معضلی که دولت باید برای آن چاره‌ای بیندیشد. حدود یک ماه پیش دولت قیمت مرغ را در هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد، اما بررسی‌ها از عرضه مرغ با قیمت‌های پایین‌تر حکایت دارد. با این حال مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی از عرضه مرغ نیمایی از امروز یعنی ۲۸ خرداد، خبر داده است اما مرغ نیمایی با چه قیمتی عرضه می‌شود؟ در واقع در شرایطی که تعیین قیمت ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومانی برای هر کیلو مرغ این بازار را خالی از مشتری کرد، مسوولان اتحادیه‌ای از آغاز توزیع مرغ نیمایی از هفته پیش رو خبر می‌دهند، اما تغییر منشاء ارزی، مرغ را گران‌تر می‌کند.

باید منتظر مرغ ۸۰ هزار تومانی باشیم

بررسی‌های میدانی از بازار مرغ نشان می‌دهد که این محصول در کف بازار بین ۴۰ هزار تا ۵۰ هزار تومان عرضه می‌شود. اگر این نرخ‌ها را مبنا قرار دهیم، با منشاء ارز نیمایی، قیمت مرغ باید در محدوده ۷۰ هزار تا ۸۰ هزار تومان قرار گیرد. در این صورت احتمالا باید منتظر مرغ ۸۰ هزار تومانی باشیم، چراکه مسوولان اتحادیه‌ای مبنای کنونی را مرغ ۵۰ هزار تومانی می‌دانند.

اما اکنون در حالی قرار بر فروش مرغ نیمایی است که همین مرغ‌های دولتی هم بدون مشتری مانده‌اند. قیمت کنونی مرغ به‌قدری بالاست که حتی مشتریان خارجی هم از آن استقبال نکرده‌اند. ترک بازار توسط مردم بعد از اعلام قیمت‌های جدید دولت، باعث شد تا خرده‌فروشی‌ها با نرخ‌های پایین‌تری به عرضه این محصول بپردازند. در چنین شرایطی همچنین مشخص نیست که چطور مرغ نیمایی به بازار عرضه می‌شود؟

اتحادیه مرغداران: فروش مرغ زنده کمتر از کیلویی ۴۵ هزارتومان یعنی ضرر هنگفت به تولید کننده/ عرضه گوشت مرغ با ارز نیمایی از دو هفته دیگر

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران قیمت تمام‌شده مرغ زنده را با ارز نیمایی کیلویی ۴۵ هزار تومان عنوان کرد و گفت: با توجه به تامین نهاده‌های طیور با ارز نیمایی، از دو هفته دیگر مرغ زنده باید با نرخ نیمایی در بازار عرضه شود در غیر این صورت با ضرر هنگفت تولیدکنندگان روبرو خواهیم شد.

قیمت مرغ گوشتی,ورشکستگی صنعت مرغداری

به گزارش ایرنا، «حبیب اسدالله نژاد» درباره وضعیت تولید مرغ زنده و بازار این محصول افزود: جوجه ریزی بعد از ۲۱ اردیبهشت‌ماه با ارز نیمایی صورت گرفته است، بنابراین مرغ زنده و گوشت مرغی که از یک هفته دیگر وارد بازار می‌شود، با ارز نیمایی باید محاسبه شود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی اظهار داشت: اکنون قیمت مرغ زنده در بازار به‌طور متوسط حدود ۳۰ هزار تومان خریداری می‌شود، این بدان معناست که تولیدکنندگان ما روی هر کیلوگرم مرغ حداقل ۱۵ هزار تومان ضرر می‌دهند، درحالی که قیمت واقعی مرغ زنده بدون احتساب سود برای تولیدکنندگان ۴۵ هزار تومان و با احتساب سود اندکی ۴۹ هزار تومان است.

وی تصریح کرد: با توجه به قیمت‌های دستوری و مصوب گوشت مرغ برای مصرف‌کنندگان، شاهدیم که با وجود افت قیمت مرغ زنده، نرخ گوشت مرغ گرم در بازار کاهش نمی‌یابد؛ به‌طوری‌که هفته گذشته قیمت مرغ زنده کیلویی ۲۸ هزار تومان بود ولی قیمت گوشت مرغ گرم در بازار بین ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسید.

اسدالله نژاد گفت: این موضوع برای یک واحد تولیدکننده ۴۰ هزارتایی نزدیک ۱.۵ میلیارد تومان خسارت است که بیش از یک دوره تسهیلاتی است که دولت قصد دارد این روزها به تولیدکنندگان بدهد؛ یعنی رقم زیان تولید از رقم تسهیلات بیشتر است و این تسهیلات تبدیل به بدهی غیرقابل پرداخت مرغداران به بانک‌ها خواهد شد و عملاً کمکی به مرغدار نیست.

ای مقام صنفی با اشاره به اینکه مرغ زنده را از تولیدکنندگان ارزان می‌خرند و گوشت مرغ در بازار با قیمت‌های نامتناسب به فروش می‌رسد، گفت: اینکه مرغ زنده را کیلویی ۳۰ هزار تومان از مرغدار بخرند، اما در بازار ۵۰ هزار تومان بفروشند، یعنی اینکه نظارتی روی بازار صورت نمی‌گیرد؛ زیرا قیمت مرغ گرم در بازار باید تابعی از قیمت مرغ زنده باشد که عموماً این‌گونه نیست.

وی اضافه کرد: در حال حاضر عرضه و تقاضا باعث شده گوشت مرغ گرم در بازار کمتر از نرخ مصوب باشد، ولی هنوز نرخ دقیق مصوب مرغ زنده از سوی دولت تعیین نشده است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی افزود: در شرایط فعلی بازار گوشت مرغ تابع قیمت مرغ زنده نیست، زیرا دولت در پی اصلاح نظام یارانه‌ای قیمت گوشت مرغ را برای عمده‌فروشی و مصرف‌کننده اعلام کرده است، اما هنوز قیمت مصوب مرغ زنده برای تولیدکنندگان تعیین و مصوب نشده است. همین امر نگرانی‌هایی را برای بخش تولید ایجاد کرده است.

اسدالله نژاد اظهار کرد: با توجه به اصلاح نظام یارانه‌ای، به نظر می‌رسد دولت برای حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده باید قیمت مرغ زنده را واقعی کند، زیرا طبق آنچه در قرارگاه امنیت غذایی مطرح شد بر اساس آنالیزها قیمت هر کیلوگرم مرغ ۴۹ هزار تومان تمام می‌شود که این رقم موردتوافق قرار گرفته است.

وی افزود: انتظار ما این است که دولت از محل اصلاح نظام یارانه‌ای که مجلس معادل ریالی مبلغ ۹ میلیارد دلار ( معادل ریالی) را در اختیار دولت قرار داده، از صنعت حمایت کند، به‌طوری که از این محل یا مابه‌التفاوتی به‌صورت نقدی در اختیار بخش تولید قرار دهد یا اینکه مبلغی را به تجار بدهد تا ۴٠ تا ۵٠ درصد نهاده با قیمت قدیم عرضه شود و جلوی زیان مرغدار گرفته شود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی اضافه کرد: واحدهای مرغداری که از ۲۱ اردیبهشت‌ماه به بعد جوجه ریزی داشته‌اند با وجود پایین بودن قیمت مرغ زنده دچار خسارت خواهند که باید برای آنها چاره‌ای اندیشیده شود و راه‌حل پیشنهادی هست که ارایه شده است

اسدالله نژاد تصریح کرد: برخی از تولیدکنندگانی که قبل از اصلاح نظام یارانه‌ای جوجه ریزی داشتند و اکنون مرغشان آماده عرضه به بازار است با وجود اینکه مشمول دریافت نهاده با ارز ترجیحی می‌شدند، اما هنوز نهاده خود را دریافت نکرده‌اند؛ همچنین برخی از تولیدکنندگان نهاده‌هایشان مربوط به بهمن و اسفندماه سال ۱۴۰۰ است که هنوز نهاده خود را نگرفتند.

وی با بیان اینکه برخی از تولیدکنندگان بیش از دو ماه هست که از بازار نهاده خریده و پول پرداخت کرده‌اند، اما بار خریداری‌شده ارسال نشده است، گفت: بهانه تجار برای عدم ارسال نهاده‌ها، عدم تخصیص ارز است.

این مقام صنفی از دولت خواست تا در صورت لزوم برای حمایت از صنعت طیور کشور و ادامه حیات تولید در پی اصلاح نظام یارانه‌ای لازم است توزیع نهاده‌ها با یک مدیریت جهادی ساماندهی شود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفت: با وجود مازاد تولید در برخی استان‌ها و ضرر تولیدکنندگان اکنون گوشت مرغ به کشورهای هدف به شکل محدود صادر می‌شود که روند افزایش صادرات نیز می‌تواند به بخش تولید کمک کند.

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
گند ردید تو این صنعت بازم ول کن نیستین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش