محمد سلیمانی در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به این پرسش که آیا اتحادیه به نانوایانی که مجوز نوع ۳ دارند مجوز فروش نان با هر نرخی را داده است؟ گفت: تاریخ آخرین نرخنامه نانوایان به سال ۱۴۰۰ باز میگردد و نانوایان بعد از گذشت ۶ ماه از سال هنوز موفق به دریافت نرخنامه جدید نشدند این در حالیست که تمام هزینههای تولید اعم از حاملهای انرژی، مایع خمیر، دستمزد کارگران، دارایی و.... افزایش چشمگیری داشته است.
وی با بیان اینکه نانوایان نوع ۳ آرد دولتی یا یارانهای به آنها تعلق نمیگیرد، تصریح کرد: کارگروه آرد و نان مصوبهای تنظیم کرد که بنا به بند ۷ آن واحدهای تازه تاسیس، از آنجایی که آرد با نرخ آزاد خریداری میکنند تا اطلاع ثانوی مشمول رعایت نرخنامه نان نیستند و عرضه و تقاضا قیمت نان را تعیین میکند.
رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی ادامه داد: نانوایان تازه تاسیس موظف شدند تابلوی متحد شکلی بر مبنای نوع فعالیت واحد خود تهیه و در محل قابل رویت شهروندان نصب کند؛ تا شهروندان دلیل گرانی نانی که خریداری میکنند را بدانند.
وی با اشاره به افزایش تعداد بازرسیها بر واحدهای صنفی، خاطر نشان کرد: هم اکنون بازرسان تعزیرات، صمت و وزارت کشاورزی بر روند فعالیت اصناف نظارت دارند و بازرسان وزارت کشاورزی چندان به این مصوبه که نانوایان نوع ۳ میتواند نان را با نرخ آزاد عرضه کنند توجهی ندارند از اینرو جرائم سنگینی برای نانوایان وضع میکنند اما این جرائم برای نانوایان عادلانه نیست.
سلیمانی افزود: در هر کسب و کاری که یارانه به آن تعلق بگیرد امکان نشتی وجود دارد. اما میزان تخلف نانوایان حدود ۳ درصد اعلام شده است اما برخی از مسئولان و رسانهها تلاش دارند که تخلف نانوایان را بزرگ جلوه بدهند این در حالیست که قیمت آرد در نرخ نان نانوایان نوع ۱ و ۲ حدود ۱۵ درصد تعیین کننده است و ۸۵ درصد هزینهها را نانوا پرداخت میکند.
این فعال صنفی تصریح کرد: اتحادیه نانوایان سنگکی آنالیز قیمت نان را به کارگروه آرد و نان داد اما این کارگروه چند آیتم اتحادیه از جمله سنوات کارگری، هزینه مسکن و .... را حذف کرد از اینرو حذف این موارد باعث شد در نهایت به قیمت تمام شده نان نرسیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا وزن کردن چانه نان برای نانوایان سنگکی که بیشتر کاردستی انجام میشود امکان پذیر است؟ گفت: وزن نان سنگک ۴۲۰ تا ۴۴۰ گرم است و از آنجایی که چانهگیری نان سنگک با دست انجام میشود ۱۰ تا ۲۰ درصد نوسان در چانهها در نظر گرفته شده است اما متاسفانه بازرسان یک دانه نان را وزن میکنند و در صورت کم بودن وزن برای نانوا جرائم سنگین در نظر میگیرند.
این فعال صنفی در پایان بیان کرد: نوع برخورد بازرسان با نانوایان شایسته نیست روند فعالیت طبخ نان سنگکی بهگونهای است که یک نانوا نمیتواند بیش از ۸۰۰ تا۱۳۰۰ نان در روز میانگین پخت کند؛ اما بازرسان برای نانوا سنگکی جریمه پخت ۶ هزار الی ۱۱ هزارمحاسبه میکنند این جرائم سنگین از توان پرداخت نانوایان خارج است و اگر نانوایان تعطیل کنند چه کسی پاسخگوی نیاز مردم خواهد بود؟
دلیل بازگشت دوباره صفهای طولانی نان در مشهد چیست؟
رئیس اتحادیه نانوایان مشهد گفت: هر سال در شهریور ماه زائران زیادی به خراسان رضوی و به خصوص مشهد سفر میکنند. همچنین افزایش حضور اتباع در مشهد و گرانی ارزاق عمومی موجب شده تا مصرف نان در مشهد افزایش یابد.
احمدرضا کشتگر در گفتوگو با ایسنا در خصوص دلایل شلوغیهای مجدد صفهای نانوایی اظهار کرد: گاهی مشکل دستگاههای کارتخوان هوشمند نصب شده در نانواییهای مشهد و بی نظمی تعدادی از نانواییها موجب این صفها میشود.
وی با اشاره به ارزان بودن نرخ نان افزود: اگر قیمت نان واقعی شود موجب میشود تا اسراف نان کاهش یابد. برخی از نانواییها نیزبه دلایل مختلف نان پخت نمیکنند. افزایش هزینهها و کمبود کارگر فنی به دلیل دستمزد کم، عدم تعیین قیمت مصوب جدید برای نان و ارزان بودن نان و ... موجب شده تا نانواییها نان تولید نکنند.
رئیس اتحادیه نانوایان مشهد با اشاره نصب دستگاههای کارتخوان هوشمند در نانواییها در مشهد برای جلوگیری از تخلف بیان کرد: بحث نظارتها افزایش یافته و در حال رصد نانواییهای سطح شهر هستیم تا اینگونه نان با کیفیت در اختیار زائران و مجاوران امام رضا (ع) قرار گیرد. این دستگاهها موجب کاهش تخلفات خواهد شد. کم فروشی ، گرانفروشی و فروش آرد خارج از شبکه جرم محسوب شده و با این تخلفات برخورد میشود.
نصب دستگاههای کارتخوان هوشمند در ۹۵ درصد نانواییهای مشهد/ برخی نانواییها متوسط روزانه ۷ کیسه آرد دارند
وی افزود: در حال حاضر دستگاههای کارتخوان هوشمند در ۹۵ درصد نانواییهای سطح شهر مشهد نصب شده است و در ۵ درصد باقی مانده یعنی ۱۶۰ نانوایی دیگر این دستگاهها نصب نشده است که این مساله به دلایلی همچون مشکل ورثه، کد شناسایی نانوایی و .. است. از ۲۳۵۰ نانوایی دارای پروانه کسب در مشهد باید در۲۲۴۴ نانوایی این کارتخوانهای هوشمند نصب شود و بقیه آزاد پز و نانوایی فانتزی هستند. برای کل جمعیت مشهد روزانه به بیش از ۷میلیون قرص نان نیاز است که این مساله موجب میشود که هر نانوایی روزانه به ۱۴.۲ کسیه آرد احتیاج داشته باشد اما بعضی از نانواییها متوسط روزانه ۷ کیسه آرد دارند که این میزان باید بازنگری شود.
کشتگر با اشاره به اینکه گاهی تخلفاتی با وجود نصب دستگاههای کارتخوان هوشمند در نانواییها وجود دارد، افزود: اگرچه رصدها و بازرسیها در سطح شهر صورت میگیرد، اما مردم باید این تخلفات را نیز گزارش دهند تا با متخلف برخورد شود.
رئیس اتحادیه نانوایان مشهد بیان کرد: برای اینکه این صفها کاهش یابد پیبشنها دادیم تا برای نانواییهای منتخب سطح شهر مشهد سهیمه آرد بیشتری از طریق اداره غله استان اختصاص یابد تا نان بیشتری تولید شود زیرا دستگاههای کارتخوان هوشمند قابل رصد است ولی این مساله رخ نداد.
- 14
- 5