روزنامه «داون» چاپ پاکستان روز ۱۹ شهریور در این زمینه نوشت: برخی کشاورزان با تجمع در منگچر و بستن بزرگراه کویته-کراچی مانع حمل گوجهفرنگی وارداتی از ایران شدند.
یک مقام رسمی گفته است که معترضان یک کامیون حامل گوجهفرنگی وارداتی از ایران را متوقف و شروع به غارت و پرتاب جعبههای گوجهفرنگی در جاده کردند.
معترضان میگویند که محصولات خود آنها آماده عرضه به بازار است و دولت نباید اجازه واردات این محصول از ایران را بدهد.
انجمن زمینداران پاکستان که سازماندهنده این اعتراضات بوده، غارت و تخریب گوجهفرنگی وارداتی از ایران را محکوم کرده و گفته است که این حادثه ربطی به کارزار آنها نداشته است.
یک نماینده این انجمن گفته که اعتراض آنها کاملا با اهداف صلحآمیز بوده است.
بهگفته این انجمن، واردات گوجهفرنگی و برخی دیگر از محصولات از ایران و افغانستان باعث وارد آوردن خسارت به کشاورزان داخلی و به هم ریختن قیمتها در بازار خواهد شد.
در هفتههای اخیر، قیمت پیاز و گوجهفرنگی و برخی دیگر از محصولات زراعی پاکستان، به شدت افت کرده است.
اواخر پارسال نیز باغداران کشمیری از دولت هند درخواست کرده بودند که واردات سیب از ایران را متوقف کند. هند و عراق بزرگترین بازارهای صادرات سیب ایران هستند.
توقف واردات میوه از پاکستان به افغانستان
رسانههای پاکستان اعلام کردند که به دنبال افزایش تعرفه گمرکی واردات میوه از افغانستان تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ رسانههای پاکستانی گزارش دادهاند که بیش از ۲۰۰ کامیون بارگیریشده با میوههای تازه و خشک افغانستان بهدلیل اعتراض واردکنندگان میوه تازه به افزایش تعرفه گمرکی و تعلیق واردات میوه از افغانستان در گمرک چمن معطل ماندند.
تعرفههای گمرکی بر میوه افغانستان از ۲۰ هزار روپیه در هر تُن به ۹۵ هزار روپیه افزایش یافته است.
بهگفته مقامات گمرکی، ۲۰۰ کامیون به دلیل عدم پرداخت تعرفه گمرکی از سوی واردکنندگان در مرز چمن متوقف شده و منتظر تصمیم مقامات پاکستان است.
انگور، انار و سایر میوههای فصلی که در کامیونها بار شده، اگر دو تا سه روز گمرک باز نشود، ممکن است فاسد شوند.
مقامات گمرک پاکستان نیز اعلام کردند که کامیونهای که از مرز اسپین بولدک وارد چمن شده به دلیل مشکلات گمرکی در این مکان متوقف شدند.
به گفته مقامات، تعرفه جدید پیش از این به واردکنندگان میوه اعلام شده است و آنها در جریان نرخهای جدید قرار گرفته بودند.
همچنین مقامات پاکستان تاکید کردند واردات میوه از افغانستان تا تعیین نرخ جدید متوقف شد است.
آبه گزارش این روزنامه پاکستانی با تعلیق واردات میوه از افغانستان، پاکستان با کمبود میوه تازه مواجه خواهد شد، زیرا باغهای میوه در بلوچستان، سند و خیبرپختونخوا بر اثر سیل تخریب شده است.
این در حالی است که اخیرا وزارت بازرگانی پاکستان اعلام کرد برای مقابله با افزایش قیمت، تصمیم به واردات پیاز و گوجه فرنگی از افغانستان و ایران گرفته است.
- 19
- 3