دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۷ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۰۹۲۱
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

حرکت گوشت در مسیر بی‌بازگشت قیمت‌ها ادامه دارد

تکرار وعده به‌ستوه‌آورنده کاهش قیمت؛ فریب مردم به سبک اصولگرایان

گرانی گوشت قرمز,علت گرانی گوشت گوسفندی
ارز ترجیحی که به گفته مقامات دولت سیزدهم به هدف اصابت نمی‌کرد از عرصه اقتصاد ایران پر کشید تا گوشت و سایر کالاهای پروتئینی به تبع آن با سفره مردم خداحافظی کنند

روزنامه توسعه ایرانی: حالا گرانی گوشت وارد فاز تازه‌ای شده است. افزایش قیمت گوشت در حدی است که حتی روزنامه همسو با دولت قیمت گوشت گوسفندی را ۵۰۰ هزار تومان اعلام می‌کند در حالی که قیمت‌ها پس از افزایش قابل‌توجه به محدوده ۳۰۰ هزار تومان در هر کیلو برای گوشت گوسفندی و ۲۵۰ هزار تومان برای هر کیلو گوشت گوساله رسیده است. برخی از فعالان بازار اما می‌گویند این شگردی است که این روزها اصولگرایان در پیش گرفته‌اند.

اعلام قیمت بالاتر برای کالایی تا مردم قیمت پایین‌تر را در بازار ببینند و این گونه به اخبار اطلاعات منتشره بی‌اعتماد شوند اما واقعیت چیست؟ واقعیت این است که قیمت‌ها روندی افزیشی داشته و این رشد قیمت چنان مصرف‌کننده را تحت‌فشار قرار داده است که حالا دیگر گوشت به کالایی کمیاب در سفره ایرانی بدل شده است.

 ارز ترجیحی رفت

 ارز ترجیحی که به گفته مقامات دولت سیزدهم به هدف اصابت نمی‌کرد از عرصه اقتصاد ایران پر کشید تا گوشت و سایر کالاهای پروتئینی به تبع آن با سفره مردم خداحافظی کنند. نه تنها گوشت که مرغ و تن‌ماهی و ماهی تازه نیز با کاهش شدید مصرف مواجه شده‌اند و طبیعی است که قدرت خرید مردم این روزها بیش از پیش آب رفته است.  افزایش بهای خوراک دام سبب شده است که قیمت تمام شده گوشت نیز بالا برود. حالا روشن می‌شود که ارز ترجیحی چندان هم بی‌اثر نبود.

سرانه مصرف چقدر است؟

مسعود رسولی، دبیر انجمن صنعت بسته‌بندی گوشت و مواد پروتئینی کشور از کاهش مصرف سرانه گوشت ایرانیان نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: مرکز آمار ایران سرانه مصرف گوشت قرمز در سال را ۴ کیلوگرم در سال به ازای هر نفر اعلام کرده است. اما آنچه واقعیت دارد چیزی حدود ۳ کیلوگرم است که باید گفت این آمار برای هر جامعه‌ای نگران‌کننده است.

آمارهای مرکز آمار ایران نیز نشان می‌دهد که مصرف سرانه گوشت از ۱۳ کیلوگرم در سال ۱۳۹۰ به ۶ کیلوگرم در سال ۱۴۰۰ کاهش یافته و حالا نیز یک مقام صنفی از نصف شدن مصرف سرانه در یک سال سخن گفته است. کاهش عجیبی که البته تحت تاثیر تورم شدید و عجیب سال ۱۴۰۱ که بنا بر توضیح کارشناسان طوفان تورمی است، رخ داده. برای درک این آمار باید به وضعیت مصرف در کشورهایی دیگر نیز اشاره شود. به گزارش سازمان خواروبار و کشاوزی سازمان ملل متحد (فائو) سرانه مصرف گوشت قرمز سالانه هر فرد در غنا ۹، گینه ۵.۶، نیجریه ۵.۸، هندوستان ۵.۳، عراق ۸.۷، تانزانیا ۱۰ کیلوگرم، یمن با ۶.۱۴ و کره شمالی با ۸.۱۰ کیلوگرم است که نشان می‌دهد آمار مصرف گوشت قرمز در کره شمالی، تانزانیا و عراق و غنا از ایران بالاتر بوده و ایران در رده کشورهایی مانند یمن، نیجریه و گینه و هندوستان در زمینه مصرف گوشت قرمز قرار دارد. مصرف گوشت در حالی کاهشی بیش از صد در صد را در طول یک دهه تجربه کرده است که قیمت گوشت در همین دوره زمانی ۱۲ برابر گران‌تر شده است. از این رو بسیاری از کارشناسان می‌گویند تداوم این روند می‌تواند به کاهش بیشتر مصرف گوشت قرمز منجر شود.

واردات در راه است

صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک نیز موضوع کاهش مصرف را تایید کرده است. وی به خبرآنلاین گفته است: اگر گوشت گرم وارد بازار شود، به طور مسلم روی بازار اثر می‌گذارد؛ به‌خصوص این‌که اگر این توزیع در یک شبکه گسترده انجام شود و فقط در سازمان میادین این اتفاق نیفتد.

وی می‌افزاید: این گوشت اگر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و شبکه تعاونی‌های توزیعی و در یک سطح گسترده‌ای چه در تهران و چه در سایر استان‌ها و شهرستان‌ها عرضه شود، حتما ما می‌توانیم انتظار داشته باشیم روی کاهش قیمت‌ها اثر بگذارد. مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک در پاسخ به این پرسش که قیمت‌ها تا چه سطحی پایین می‌آید؟ عنوان می‌کند: اصلا نمی‌توانم در این باره اظهارنظر کنم؛ به لحاظ این‌که هم‌اکنون رفتار بازار غیرطبیعی است و بستگی دارد به این‌که دولت چه می‌خواهد کند.

صدردادرس متذکر می‌شود: هنوز هم یک عملیات اجرایی آن‌چنانی در بازار شروع نکردند و فعلا در حد وعده مسوولان است. انشاله این وعده‌ها تحقق پیدا کند و عملیات اجرایی‌اش شروع شود که در کاهش قیمت‌ها کمک کند.

وی در توضیح رفتار غیرطبیعی تصریح می‌کند: جهشی که در طول دو ماه و نیم گذشته در بازار گوشت شاهد هستیم، به این‌گونه بوده که قیمت گوشت از کیلویی ۱۸۰ هزار تومان به قیمت امروز رسیده است.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک ادامه می‌دهد: دولت همان زمانی که این قیمت‌ها بالا رفت و رفتار بازار غیرطبیعی شد، بلافاصله باید اقدامات عملی و کنترلی را اجرایی می‌کردند. این اتفاق تاکنون نیفتاده، اما الان گفته‌اند که داریم گوشت گرم می‌آوریم و امیدواریم زودتر عملیات اجرایی آن انجام شود تا یک نظمی به بازار بدهد.

صدردادرس می‌گوید: در حال حاضر قیمت گوشت در مناطق مختلف متفاوت است، اما به طور متوسط بیش از ۳۰۰ هزار تومان در بازار قیمت دارد.

گوشت ارزان می‌شود!

 حالا رئیس سازمان دامپزشکی وعده کاهش قیمت گوشت را داده است.

محمد آقامیری گفته است: با واردات گوشت طی هفته آینده قیمت گوشت به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. رئیس سازمان دامپزشکی کشور بیان کرد: لذا به صورت دوستانه به دامدارانی که دام خود را به منظور افزایش قیمت و فروختن با سود بالاتر نگه داشته‌اند، توصیه می‌کنیم هر چه سریعتر دام خود را به بازار عرضه کنند زیرا در هفته آینده حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان کاهش قیمت گوشت را تجربه خواهیم کرد و وزارت جهاد کشاورزی پاسخگوی ضرر و زیان آن‌ها نخواهد بود. از سوی دیگر معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام از توزیع گوشت منجمد به صورت کامیونی در سطح شهر تهران خبر داد.

معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام از استقرار ۲۰ دستگاه کامیون در سطح شهر تهران خبر داد که در حال افزایش است. وی درباره این توزیع در شهرستان‌ها گفت: سازمان پشتیبانی امور دام تابع تصمیمات ستاد تنظیم بازار است و در استان‌ها نیز تابع نظرات کارگروه استانی تنظیم بازار است. جعفری خاطرنشان کرد که این سازمان نمی‌تواند راسا به توزیع گوشت اقدام کند مگر این که مصوبه استانی به این شرکت تکلیف کند.

به نظر می‌رسد تلاش برای مهار قیمت گوشت قرمز نیز مانند مهار قیمت سایر کالاها ، حتی ارز، نتواند توفیق چندانی را به دست بیاورد. اقتصاد ایران سال‌های طولانی است درگیر تورم است اما دولت به جای اتخاذ سیاست مهار تورم، سیاست مهار قیمت کالا به کالا را در دستور کار قرار داده است.

محمد میرزایی

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش