به گزارش ایسنا، ضل خرم اظهار کرد: با افزایش قیمت نهادههای دامی توان دامداران برای ادامه تولید کاهش یافته است و از طرف دیگر عدم رغبت خرید گوشت هم باعث شده که تولیدکنندهها در ضرر و زیان باشند.پیشنهاد کردیم دولت دام داخلی را در ابتدای سال خریداری و برای سه ماهه زمستان گوشت ذخیرهسازی کند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عشایری دامداران متحرک ایران اضافه کرد:با نگاهی به قیمت مواد پروتئینی و رشد آنها از ۵ سال گذشته تاکنون متوجه میشویم که قیمت گوشت قرمز علیرغم افزایش قیمت شدید در سه ماه گذشته در مقایسه با سایر محصولات پروتئینی در این بازه ۵ ساله رشد بیشتری نکرده است.
وی تصریح کرد: در حقیقت میتوان گفت این افزایش روند طبیعی داشته، ولی اینکه آیا مردم توان خرید دارند یا خیر موضوع دیگری است. به عبارت دیگر اگر این روند ادامه پیدا کند تولید گوشت خواهیم داشت و اگر قیمت آن را به اجبار پایین بیاوریم تولید از ریل خارج خواهد شد.
خرم در ادامه گفت: اگر امروز دام زنده را کیلویی ۱۶۵ هزار تومان خریداری کنید با ضریب تبدیل ۲.۳ دام به گوشت، عدد ۳۷۹هزار تومان به دست میآید. این دام وقتی کشتار و عرضه میشود نیز ۱۰ درصد به آن اضافه میشود و به حدود ۴۲۰ هزار تومان میرسد که عدد منطقی است و اگر بیش از این مقدار شود نشان دهنده فاصله زیاد تولید تا مصرف یا حضور دلالها است.
وی در پاسخ به اینکه گفته میشود افزایش قاچاق دام منجر به کمبود دام و گرانی گوشت شده است و آیا چنین موضوعی صحت دارد یا خیر؟ گفت: آنقدر نمیتواند باشد، ولی تاثیر خود را دارد. عددی از قاچاق در دست نیست که آن را تحلیل کنیم، ولی بایستی کاری کنیم که ارزش پولمان حفظ شود تا قاچاق سودی نداشته باشد و این اتفاق رخ ندهد.
قیمت گوشت نزولی میشود/ واردات گوشت از رومانی و استرالیا از هفته آینده
رئیس انجمن تامین کنندگان فرآوردههای خام دامی گفت: طبق برنامهریزیهای انجام شده از ابتدای هفته آینده گوشت با کیفیت تازه از کشورهای رومانی و استرالیا در حجم مطلوب وارد کشور میشود.
به گزارش ایسنا، به نقل از انجمن تامین کنندگان فرآوردههای خام دامی، فرهاد آگاهی ضمن اعلام این خبر افزود: در پی توافقات انجام شده با وزارت جهاد کشاورزی، واردکنندگان با سابقه و خوشنام برای حل مشکل گرانی گوشت و کمک به تنظیم بازار، علاوه بر واردات گوشت از مبادی روسیه، قزاقستان و مغولستان، اقدام به واردات گوشت با کیفیت تازه از کشورهای رومانی و استرالیا به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان گوشت گوسفندی کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون به رغم تمام مساعدتها، رفع موانع و تسهیل فرآیندها توسط معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، تامین ارز برای واردات گوشت به کندی صورت می گیرد اما محمولههای گوشت با کیفیت از طریق هواپیما و تریلیهای مجهز یخچال دار به صورت متعدد و برنامه ریزی شده از ابتدای این هفته وارد کشور شده و به سرعت در بازار توزیع می شود.
رئیس انجمن تامین کنندگان فرآورده های خام دامی همچنین در خصوص میزان واردات گوشت قرمز تصریح کرد: واردات گوشت قرمز تا سه ماه آینده و تا زمانی که قیمت این محصول به تعادل رسیده و منطقی شود ادامه خواهد داشت.
- 10
- 3