به گزارش ایرنا، روابط عمومی شرکت آب منطقهای اصفهان به نقل از محمود چیتیان اعلام کرد: خروجی سد زایندهرود از ساعات ابتدایی امروز با هدف تخصیص آب برای آبیاری مزارع شرق استان اصفهان و برای زمان محدود افزایش یافت.
پیش از این، خروجی سد زایندهرود از ۲۰ بهمن سال گذشته بمنظور تخصیص آب برای آبیاری کشت کشاورزان اصفهان افزایش یافته بود.
با توجه به بارشهای اسفند گذشته و جریان یافتن برخی از رودخانههای فصلی مانند "شور دهاقان" و وارد شدن آب آنها به زایندهرود، هماینک آب همچنان در بستر رودخانه زایندهرود از محدوده سد "چم" آسمان تا شهر اصفهان جریان دارد.
جریان داشتن آب در بستر رودخانه زایندهرود در نوروز امسال سبب جذب گردشگران بسیاری به این محدوده گردشگری طبیعی در اصفهان شده است.
بر اساس آخرین اطلاعات موجود، ذخیره سد مخزنی زایندهرود به بیش از ۳۵۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
بارندگیهای هفتههای اخیر در استان اصفهان در ربع قرن اخیر بیسابقه توصیف شده است.
به گفته منصور شیشهفروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، در هفتههای گذشته، سامانه بارانزای عبوری از هوای این استان متاثر از سامانههای مدیترانهای غربی و جنوبی از دریای سرخ، موجب وقوع بارش بیسابقه در ۲۵ سال گذشته در اصفهان شده است.
سد زایندهرود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب بعنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمینکننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است.
این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهرهبرداری رسید، در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
زایندهرود که نقشی اصلی در پایداری محیط زیست، تأمین آب آشامیدنی، رونق کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی و هستی تالاب گاوخونی داشته، در دهههای اخیر بدلیل برداشتهای غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها، به یک رودخانه با جریان دورهای، تبدیل و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.
- 10
- 3