به گزارش ایلنا ؛نایبرئیس اتحادیه مرغداران گوشتی اظهار کرد: سویا باید در جیره غذایی مرغ باشد اما کنجاله سویا در بازار کمیاب شده و قیمت آن به کیلویی ۲۸هزارتومان رسیده است، این در حالیست که نرخ مصوب آن کیلویی ۱۶هزار و ۳۰۰تومان است.
صدرالدین عظیمی، در پاسخ به این پرسش که سرپرست وزارت کشاورزی در جدیدترین اظهارنظرهایش اعلام کرد؛ از آنجاییکه مرغداران نهاده را با نرخ دولتی دریافت میکنند، موظف هستند که مرغ را با قیمت مصوب در بازار عرضه کنند و اگر چنین نکنند مرغ از ترکیه وارد خواهیم کرد؛ این پرسش مطرح است که تا چه میزان نرخ نهاده در قیمت تمامشده تولید مرغ تاثیر میگذارد؟ گفت: نهاده با نرخ مصوب در زمان لازم در دسترس تولیدکننده قرار نمیگیرد از اینرو مرغدار نیازش را از بازار آزاد تهیه میکند.
او با بیان اینکه مرغ را نمیتوان با وعدهوعید بزرگ کرد، افزود: سویا باید در جیره غذایی مرغ باشد اما کنجاله سویا در بازار کمیاب شده و قیمت آن به کیلویی ۲۸هزارتومان رسیدهاست. این در حالیست که نرخ مصوب آن کیلویی ۱۶هزار و ۳۰۰تومان است. در حالحاضر سویا با نرخ مصوب در اختیار تولیدکنندگان قرار نمیگیرد و آنها مجبورند نیازشان را از بازار آزاد تهیه کنند. این فعال اقتصادی ادامه داد: مرغداران بهدلیل نبود سویا در بازار به نهادههای جایگزین رویآوردهاند و این موضوع ضریب تبدیل را خراب و قیمت تمامشده محصول را بالا برده است.
همچنین مقرر شدهبود که جوجه یکروزه با قیمت مصوب ۱۵هزار و ۹۰۰ تا ۱۶هزار و ۹۰۰تومان متناسب با نژاد جوجه در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد اما در عمل جوجه با این نرخ در اختیار تولیدکنندگان قرار نگرفت و آنها جوجه یکروزه را بالای ۳۰هزارتومان خریداری کردند. به گفته نایبرئیس اتحادیه مرغداران گوشتی؛ اگر امروز جوجه یکروزه با نرخ مصوب در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد، حداقل ۴۵ روز زمان لازم است که مرغ آن در بازار عرضه شود.
عظیمی با تاکید بر اینکه دود قیمتگذاری دستوری در نهایت در چشم مصرفکنندگان میرود، تصریح کرد: مرغداران توان جوجهریزی ندارند و نمیتوانند ضرباتی که از سالگذشته تا به امروز به آنها واردشدهاست را تحمل کنند، از اینرو زمان آن رسیده که در این زمینه تصمیمات درست گرفته شود. تولیدکنندگان مایلند قیمت مرغ متعادل شود اما باید نهادهها و جوجه یکروزه با نرخ مصوب در اختیار آنها قرار بگیرد.
او واردات جوجه را به زیان تولید داخلی دانست و افزود: سخنانی از این دست با شعار سال یعنی مهار تورم و رشد تولید مغایر است و واردات مرغ؛ در واقع مهار تولید است و دولت از هرجا که بخواهد مرغ وارد کند بالاتر از نرخ تولید داخلی تمام میشود. امیدواریم سرپرست وزارت کشاورزی به این نتیجه برسد که تولیدکنندگان نقشی در قیمتگذاری ندارند و هیچ مرغداری برای تولیدش نمیتواند نرخ تعیین کند و دلالها، بازاریان و... در این میان تاثیرگذارتر هستند. نایبرئیس اتحادیه مرغداران گوشتی تصریح کرد: قیمت واقعی مرغ با احتساب جوجه ۳۰هزارتومانی و سویا ۲۸هزارتومانی بالای ۸۰هزارتومان تمام میشود (البته مناطق کشور و ضریب تبدیل نیز در این میان موثر است) و مرغدار نمیتواند با نرخ مصوب کیلویی ۷۳هزارتومان مرغ را عرضه کنند؛ اگر قولهایی که در این زمینه به تولیدکنندگان دادند عملیاتی شود باید منتظر نتایج آن در ۲ ماه آینده باشند.
- 15
- 1