چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۳۸ - ۱۹ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۱۷۶۳
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

ماجرای ویروسی شدن گوجه فرنگی‌ها در چند استان کشور چیست؟

گوجه فرنگی,ماجرای ویروسی شدن گوجه فرنگی‌ها در چند استان ایران
اخباری مبنی برای ویروسی شدن گوجه‌ فرنگی‌، فلفل دلمه‌ای و سایر صیفی‌جات در چند استان ایران منتشر شده‌اند.

به گزارش ایسنا، ویروس چروکیدگی قهوه‌ای گوجه فرنگی باعث خسارت اقتصادی بسیاری به محصولات گوجه فرنگی و فلفل دلمه‌ای می‌شود. ویروس چروکیدگی قهوه‌ای میوه گوجه‌فرنگی «ToBRFV» از اعضای جنس توباموویروس (Tobamovirus)، یکی از ویروس‌های نوظهور در چند سال اخیر و از مهم‌ترین ویروس‌های خسارت‌زای گوجه‌فرنگی و فلفل دلمه‌ای است.

آلودگی‌های ویروسی از عوامل مهم کاهش کمی و کیفی محصولات کشاورزی در مزارع و گلخانه‌ها هستند. اخبار منتشرشده حاکی از ویروسی شدن گوجه‌ فرنگی‌، فلفل دلمه‌ای و سایر صیفی‌جات در چند استان ایران هستند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: ردیابی و پایش بیماری ویروسی چروکیدگی قهوه‌ای میوه گوجه‌فرنگی در استان بوشهر آغاز شد.

احمد سبحانی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به آغاز فصل تولید نشای سبزی و صیفی (گوجه‌فرنگی و فلفل) در گلخانه‌های استان عملیات ردیابی و پایش بیماری ویروسی چروکیدگی قهوه‌ای میوه گوجه فرنگی در دستور کار این مدیریت قرار گرفته است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اضافه کرد: سرعت انتقال و انتشار این ویروس بسیار سریع است چون به راحتی از طریق بذر آلوده و به صورت تماس بوته‌ها با همدیگر در مزرعه و یا عملیات هرس در گلخانه می‌تواند انتقال پیدا کند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: علائم این بیماری در صورت شیوع در مزرعه یا گلخانه روی تمام اندام‌های گیاه شامل ساقه، برگ و بویژه میوه دیده شود و می‌تواند بازارپسندی محصول را برای بازارهای داخل کاهش دهد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: در صورت آلودگی محصول فلفل و گوجه فرنگی به این ویروس فرصت صادرات به کشورهای مقصد صادراتی از بین خواهد رفت؛ بنابراین رصد و پایش بیماری در بسترهای کشت و در زمان تولید نشا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

سبحانی با اشاره به اینکه از آخر شهریور ماه امسال داشتن کد شناسه شرط لازم برای صادرات محصولات کشاورزی است اظهار داشت: اخذ این کد منوط به عقد قرارداد متقاضی و مسئول فنی است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: به تولیدکنندگان و کشاورزان توصیه می‌شود هر چه سریع‌تر نسبت به ثبت نام در سامانه سماک جهت اخذ گواهی ارتقا سلامت و کد شناسه اقدام کنند.

اعظمی ناظمی، سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: با توجه به گزارش‌های واصله مبنی بر مشاهده بیماری رگوز گوجه فرنگی در برخی از گلخانه‌های کشور ضروری است کارشناسان و بهره‌برداران شهرستان‌ها ضمن پایش مستمر بیماری در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوک سریعا به مدیریت حفظ نباتات استان گزارش نمایند.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات این سازمان افزود: ویروس چروکیدگی قهوه‌ای میوه گوجه فرنگی یکی از ویروس‌های نوظهور در چند سال اخیر و از مهم‌ترین ویروس‌های خسارت‌زای گوجه فرنگی و فلفل است. این ویروس اولین بار در دره اردن و فلسطین اشغالی بین پاییز ۲۰۱۴ تا بهار ۲۰۱۵ گزارش شد. این ویروس به آسانی از طریق تماس منتشر می شود؛ لذا به دلیل انتشار بسیار آسان و سریع، اکنون به سایر مناطق تولید گوجه فرنگی در جهان گسترش یافته است.

او با بیان اینکه این ویروس جدید می تواند به عنوان یک گونه مهاجم در نظر گرفته شود، افزود: علائم بیماری در مراحل رشدی متاثر از ویروس، شامل مرحله گلدهی، مرحله میوه دهی، مرحله نشاء و مرحله رشد رویشی است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر تصریح کرد: این ویروس طیف وسیعی از علائم را روی گیاه گوجه فرنگی بسته به زمان آلودگی، واریته میزبان، مرحله رشدی میزبان و شرایط محیطی سبب می شود.

ناظمی تاکید کرد: به طور کلی علائم بر روی میوه ها به صورت اشکال غیر طبیعی میوه، بی‌رنگی یا تغییر رنگ به سبز یا زرد میوه، زخمهای سیاه یا قهوه ای بر روی میوه، بدشکلی پوست میوه و کاهش سایز میوه و در گل‌ها به صورت پژمردگی گل همچنین نکروز دم میوه وغلاف گل نیز گزارش شده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ابراز داشت: آلودگی طبیعی در فلفل نیز با علائم طبقه بندی شده کمتری شناسایی شده است اما میوه‌های با سطوح تاولی و موج‌دار در فلفل گزارش شده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در پایان تاکید کرد: علائم این آلودگی در برگ‌ها به صورت نقوش غیرعادی، تاشدگی یا پیچیدگی برگ و بر روی برگ‌های گوجه فرنگی متداول‌ترین علائم، موزائیک همراه با تاول‌های سبز تیره در برگ‌های رشد یافته قدیمی و در برگهای جوان نزدیک به راس گیاه علائم لکه‌های زرد رنگ و بدشکلی برگی مشاهده می‌شود.

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش