پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۲۰ - ۰۹ آبان ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۸۰۶۳۱
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

قیمت گوشت گوساله ۲۰۰ هزار تومان گران شد/ قیمت فیله گوساله به بالای ۸۰۰ هزار تومان رسید

گوشت گوساله,قیمت گوشت گوساله
درحالی که به دلیل تقاضای مصرف خانگی بیشتر، توجه سیاستگذاران و نهادهای نظارتی بر روی کنترل قیمت گوشت گوسفندی متمرکز شده، قیمت گوشت گوساله به طور خزنده‌ای در حال افزایش است.

به گزارش همشهری، آرشیو قیمت پنج ماه گذشته محصولات پروتئینی نشان می‌دهد از خردادماه تاکنون هر کیلو گوشت گوساله ۲۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشته در حالی‌که در همین مدت افزایش قیمت گوشت گوسفندی حدود ۱۰۰ هزار تومان در هر کیلوگرم بوده است.

جزئیات تغییر قیمت

خردادماه امسال و در شرایطی که قیمت گوشت گوسفندی به دلیل نزدیک شدن به عید قربان و کاهش عرضه به بازار، به سرعت در حال افزایش بود هر کیلو شقه بدون دنبه گوسفندی در قصابی‌های پایتخت به طور میانگین ۴۱۰ هزار تومان به فروش می‌رسید.

این قیمت در شهریورماه تا ۵۱۰ هزار تومان هم بالا رفت اما توزیع گسترده گوشت گرم وارداتی بازار را آرام کرد و فتیله قیمت را تا پایین کشید تا جایی که مهرماه هر کیلو شقه گوسفندی در قصابی‌های تهران به ۴۹۰ تا ۵۰۰ هزار تومان رسید و در یک ماه اخیر نیز این قیمت بدون تغییر بوده است، اما همین واردات با این که به صورت دام سنگین و گوشت گرم گوساله نیز انجام شد بر قیمت این محصول در بازار تاثیرگذار نبوده است.

مقایسه قیمت‌ های پنج ماه اخیر نشان می‌دهد از خرداد تا امروز قیمت هر کیلو مغز ران از کیلویی ۵۰۰ هزار تومان به ۶۹۰ هزار تومان و هر کیلو راسته مغز از ۵۷۰ هزار تومان به ۷۸۰ هزار تومان افزایش یافته است. قیمت هر کیلو فیله گوساله هم در برخی قصابی‌ها تا ۹۵۰ هزار تومان بالا رفته است در حالی که تا خرداد بالاترین قیمت برای فیله ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار تومان بود.

این قیمت‌ها در مناطق مختلف تهران ممکن است تا ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان کمتر یا بیشتر باشد اما در همه مناطق این رشد ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومانی نسبت به قیمت بهار امسال قابل مشاهده است. بخش زیادی از تقاضای مصرف گوشت گوساله متعلق به رستوران‌ها و کترینگ‌هاست اما بخشی زیادی از مصرف‌کنندگان خانگی نیز به مصرف آن تمایل دارند و این گوشت با توجه به چربی کمتر در مقایسه با گوشت گوسفندی، جزو رژیم غذایی بخشی از بیماران و ورزشکاران نیز محسوب می‌شود. با این حال در ماه‌های اخیر رشد شدید قیمت این محصول تحت‌الشعاع گرانی گوشت گوسفندی قرار گرفته و توجهی به آن نشده است.

کاهش عرضه دلیل رشد قیمت

فعالان بازار مهم ترین دلیل افزایش قیمت گوشت گوساله را همانند گوشت گوسفندی، کاهش عرضه عنوان می‌کنند. نایب رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گاوی تهران در این‌باره گفت: در ماه‌های گذشته در کنار کشتار ضعیف، واردات گوشت منجمد برزیلی که نقش مهمی در تنظیم بازار داشت متوقف شد و این موضوع به رشد قیمت دامن زد. سید مهدی میرزا امین افزود: رستوران‌ها، تالارها و تولیدکنندگان سوسیس و کالباس که به طور معمول نیازشان را از گوشت منجمد تامین می‌کردند با توقف واردات به خرید گوشت گرم داخلی روی آوردند و این موضوع تقاضا را به شدت افزایش داد.

به گفته این فعال صنفی، فیله و راسته که بیشترین تقاضای خرید را دارد تنها ۵ کیلوگرم از وزن ۳۰۰ کیلوگرمی یک گوساله را تشکیل می‌دهد که با کاهش کشتار، میزان عرضه راسته و فیله هم کاهش پیدا کرد و قیمت‌ها را به شدت بالا برد تا جایی که قیمت فیله به بیش از ۸۰۰ هزار تومان رسید. نایب رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گاوی، اختلاف قیمت امروز گوشت گوساله نسبت به بهار امسال را ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار تومان عنوان کرد و افزایش قیمت بیش از این را گرانفروشی دانست. میرزا امین با اشاره به آغاز واردات و تاثیر آن بر تعدیل قیمت در بازار گفت: با توزیع گوشت‌های وارداتی قیمت در هفته ‌های اخیر کاهش داشته و به اعتقاد من تداوم واردات می‌تواند تا قیمت‌ها را پایان سال به همان قیمت اردیبهشت برساند.

واردات گوشت گرم و آرامش بازار

دولت با توجه به افزایش شدید قیمت گوشت قرمز واردات این محصول را از شهریورماه آغاز کرد. به گفته قائم مقام وزارت جهاد کشاورزی، واردات روزانه ۲۰۰ تن گوشت گرم شامل ۱۲۰ تن گوسفندی و ۸۰ تن دام زنده سنگین، امروز به روزانه ۲۵۰ تن رسیده و گوشت گرم گوساله هم به محصولات وارداتی افزوده شده است. این واردات روند رو به رشد قیمت را متوقف و بازار این محصول را تا حدودی آرام کرد.

با این حال کاهش تقاضا با توجه به قیمت های بالا در این بازار چه برای گوشت گوسفندی و چه گوساله، به شدت مشهود است. تا جایی که مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور عرضه گوشت گرم در کالابرگ را به عنوان راهکار مطرح کرده است. افشین صدر دادرس با اشاره در این زمینه گفته است: در حال حاضر فقط گوشت منجمد گوساله در کالا برگ عرضه می‌شود، ولی می‌توان با عرضه گوشت گرم این شرایط را فراهم آورد که مردم به آن دسترسی بیشتری داشته باشند.

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش