به گزارش وقايعاتفاقيه، بازار خوراکيها بالاخره به آرامش نسبي رسيد. آخرين گزارشهاي بانک مرکزي از متوسط قيمت خردهفروشي در گروه کالاهاي خوراکي حکايت از آن دارد که در دو هفته منتهي به ماه رمضان، بازار مواد غذايي به آرامش نسبي رسيده و از نوسانات قيمتي قابلتوجه خبري نيست و تنها قلمي که در هفتههاي اخير، نوسان روبهرشد قيمت را تجربه کرده و برنامههاي تنظيم بازاري دولت هم نتوانسته جلوي رشد قيمت آن را بگيرد، مرغ بوده که در هفتههاي اخير، افزايش قيمت درپيش گرفته است.
به گزارش بانک مرکزي، در هفته نخست خرداد که آخرين هفته منتهي به ماه رمضان محسوب ميشد، قيمت مرغ ۷,۷ درصد رشد داشته؛ رشدي که در هفته دوم ماه رمضان هم با اين قلم کالا همراه شد و آنطور که گزارشها از بازار خوراکيها خبر ميدهند، قيمت مرغ بهطور نسبي با روند صعودي به ۷۵۰۰ تومان رسيده است. به گزارش ايسنا، به نظر ميرسد اين افزايش نسبي قيمت از ماه رمضان و بهدنبال افزايش تقاضا در بازار اتفاق افتاده باشد؛ موضوعي که برخي فروشندگان هم آن را تأييد ميکنند.
به گفته آنها قيمت گوشت مرغ و گوشت قرمز با افزايش تقاضا در ماه رمضان تا حدودي افزايش يافته و پيشبيني ميشود در اواخر ماه، روند قيمتها نزولي شود اما براساس آخرين مشاهدات، قيمت هر کيلوگرم فيله مرغ که گرانترين نوع مرغ در بازار است، ۱۶ هزار تومان فروخته ميشود.
در ميان ساير اقلام گرانتر سينه جوجهکبابي ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومان و جوجه با کتف ۱۴ هزار تومان عرضه ميشود. همچنين هر کيلوگرم سينه ۸۴۰۰ تومان، ران مرغ ۷۹۰۰ تومان و مرغ سبز کيلويي ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان در بازار قيمت دارد. در ميان ديگر اقلام گوشت مرغ بال کيلويي ۸۵۰۰ تومان، کتف کيلويي ۹۵۰۰ تومان و هر کيلوگرم گردن ۳۵۰۰ تومان در اختيار مصرفکنندگان قرار ميگيرد.
هرچند، اين روزها خبرها از بازار گوشت مرغ از نوسانهاي قيمتي و روندي که چند روزي کاهشي بود اما دوباره صعودي شد، حکايت دارد ولی مديرعامل شرکت پشتيباني امور دام کشور معتقد است ثبات قيمت گوشت مرغ در ۱۰ سال اخير بيسابقه بوده است.
عليرضا ولي، ذخاير مرغ منجمد اين شرکت را فراوان عنوان کرد و گفت: «در ۱۰ سال اخير، ثبات قيمت مرغ در بازار مصرف بيسابقه بوده که اين مهم از افتخارات دولت يازدهم بهشمار ميرود.»
او يادآوري کرد: «اين روزها، قيمت هرکيلوگرم مرغ گرم در ميدان بهمن ۶۱ هزار ريال بود که با ۱۰ هزار ريال افزايش با نرخ بين ۷۱ تا ۷۵ هزار ريال در بازار مصرف عرضه ميشود، درحاليکه در دولت دهم، سالهاي ۹۰ و ۹۱ قيمت هرکيلوگرم مرغ گرم به صد هزار ريال نيز رسيد و بخشي از مرغ مورد نياز کشور از ترکيه تأمين و وارد ميشد.»
افزايش قيمت مرغ در اين روزها، در گزارش بانک مرکزي از هفته منتهي به پنجم خرداد که روز پيش از آغاز ماه رمضان است هم ديده ميشود و گزارش خردهفروشي بانک مرکزي از افزايش ۷,۷ درصدي قيمت مرغ خبر ميدهد.
بانک مرکزي همچنين در گزارش خود اعلام کرده که در هفته نخست خرداد قيمت لبنيات، برنج، چاي و روغننباتي در شهر تهران در مقايسه با هفته قبل از آن ثابت بوده و قيمت ميوه و سبزيهاي تازه نيز کاهش يافته و تغيير قيمت هفتگي تخممرغ ۳,۵ درصد بوده است.
همچنين قيمت گروه حبوبات ۰,۱ درصد، گوشت قرمز ۰,۳ درصد، گوشت مرغ ۷,۷ درصد و قند و شکر ۰,۴ درصد افزايش يافته اما قيمت ميوههاي تازه سه درصد و سبزيهاي تازه ۳,۸ درصد افت کرده است.
در هفته مورد گزارش در گروه لبنيات، قيمت تمام اقلام اين گروه نسبت به هفته قبل ثابت بود و قيمت تخممرغ معادل ۳,۵ درصد افزايش يافت و شانهاي ۹۸ تا ۱۱۵ هزار ريال فروخته شد. همچنين در گروه برنج، بهاي تمام اقلام ثابت بود. در گروه حبوبات، بهاي نخود ثابت بود، قيمت عدس و لوبياچشمبلبلي هر يک معادل ۰,۱ درصد کاهش و بهاي ساير اقلام بين ۰,۱ درصد تا ۰,۵ درصد افزايش داشت. ميوهفروشيهاي سطح شهر، اقلام ميوه و سبزي تازه را عرضه ميکردند که در گروه ميوههاي تازه، بهاي سيب قرمز معادل ۱,۷ درصد، سيب زرد ۴,۴ درصد و کيوي ۰,۸ درصد افزايش داشت ولي بهاي ساير اقلام اين گروه بين ۰,۷ درصد تا ۲۱,۱ درصد کاهش يافت. در گروه سبزيهاي تازه، بهاي قيمت پياز ۱۳,۴ درصد، لوبياسبز ۴,۱ درصد و سبزيهاي برگي ۰,۲ درصد افزايش یافت ولي بهاي ساير اقلام اين گروه بين ۰,۴ درصد تا ۱۱,۸ درصد کاهش داشت.
گوشت استراليايي، هر کيلو ۳۳ هزار تومان
بنابر گزارش بانک مرکزي، در هفته مورد گزارش قيمت گوشت تازه گاو و گوساله بدون تغيير بود و قيمت گوشت گوسفند معادل ۰,۶ درصد افزايش يافت. دراينباره مديرعامل شرکت پشتيباني امور دام کشور، توضيح داده است: «باوجوداينکه انتظار ميرفت بازار گوشت قرمز در ابتداي سال متعادل شود اما به دليل بارندگيهاي خوب فروردين و ارديبهشت و درنهايت کاهش هزينههاي توليد، دامپروران دامهاي خود را براي پروار بيشتر عرضه نکردند که همين امر موجب نوسان قيمت گوشت قرمز در بازار شد.»
دراينميان هرچند گزارش بانک مرکزي از نخستين روزهاي خرداد، حکايت از افزايش ۰,۶ درصدي قيمت هر کيلو گوشت گوسفندي دارد اما عليرضا ولي اعلام ميکند که قيمتها در روزهاي اخير کاهش يافته است: «اکنون دام زنده داخلي در حال توزيع به بازار است، بهطوريکه در يک هفته اخير، قيمت هرکيلوگرم دام زنده نزديک به ۲۰ هزار ريال کاهش داشته است.» او با يادآوري اينکه براي تنظيم بازار گوشت قرمز بهويژه در ماه مبارک رمضان، بخشي از گوشت گرم گوسفندي مورد نياز کشور از استراليا و کشورهاي آسيايميانه تأمين شده، به ايرنا گفت: «هرکيلوگرم گوشت گرم گوسفندي استراليايي با قيمت ۳۲۰ تا ۳۳۰ هزار ريال و گوشت گرم آسيايميانه ۳۰۵ هزار ريال به دست مصرفکنندگان ميرسد.»
مديرعامل شرکت پشتيباني امور دام کشور، همچنين با اشاره به اينکه گوشت قرمز منجمد (گوساله) مورد نياز کشور هم تأمين است، توضيح داده که «اکنون ۲۰ هزار تن گوشت قرمز منجمد با قيمت هرکيلوگرم ۲۱۰ هزار ريال به بازار تزريق ميشود.»
تغييرات نامحسوس قيمت قند و شکر
گزارش بانک مرکزي از بازار خردهفروشي در هفته منتهي به ماه رمضان حاکي است که بازار قند و شکر دراينمدت، تغييرات نامحسوسي را تجربه کرده است. در هفته نخست خرداد، بهاي قند ۰,۳ درصد و شکر ۰,۶ درصد افزايش داشت و قيمت چاي خارجي و انواع روغننباتي ثابت بود.
گراني ۴۰ درصدي قيمت ميوهها در يک سال گذشته
نگاهي به تغيير قيمت خوراکيهاي يادشده در يک سال منتهي به پنجم خرداد نشان ميدهد قيمت لبنيات ۷,۵ درصد، تخممرغ ۳۱,۹ درصد، برنج ۲۶ درصد، حبوبات ۲۱,۵ درصد، ميوههاي تازه ۴۰,۱ درصد، سبزيهاي تازه ۳۹,۶ درصد، گوشت قرمز ۱۴,۸ درصد، گوشت مرغ ۸,۳ درصد، قند و شکر ۲۰,۸ درصد، چاي ۲۰,۳ درصد و روغننباتي ۸,۲ درصد رشد قيمت داشته است.
- 13
- 1