یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۸:۵۴ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۳۶۹۱
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

فروش پرتقال های شب عید در گرمای تابستان!

پرتقال,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت

شاید اکنون که تابستان به نیمه خود رسیده و گرمای هوا همچنان ادامه دارد وقتی بحث میوه به میان بیاید فکر همه به سمت میوه‌های تابستانی برود اما فروش میوه‌های زمستانی و به‌ویژه پرتقال در گرمای تابستان حکایت جالبی دارد. نویسنده این گزارش چند روز پیش خود شاهد بود که یک نیسان پر از پرتقال‌های خوش رنگ در یکی از خیابان‌های تهران چگونه مردم را به خرید پرتقال ترغیب می‌کرد و رهگذران هم که از دیدن این میوه زمستانی آن هم در تابستان گرم شگفت زده شده بودند با علاقه زیادی هر کدام چند کیلو پرتقال می‌خریدند.

 

وقتی از صاحب نیسان سوال شد که این پرتقال‌ها ایرانی است یا وارداتی؟ پاسخ داد: این پرتقال‌ها مصری هستند و به کشور وارد شده‌اند. همین پاسخ کوتاه جرقه‌ای شد تا این سوال مطرح شود که این پرتقال‌ها در این فصل سال در قلب پایتخت از کجا آمده‌اند و چه کسانی آنها را وارد بازار کرده اند؟ برای پاسخ به این پرسش باید به چند ماه قبل و به عبارت دقیق تر به زمستان سال۹۵ برگردیم.در آن زمان موج سرما در باغ‌های مرکبات شمال کشور موجب شد تا پرتقال‌های شمال دچار سرمازدگی شوند و به این ترتیب خسارت زیادی به باغداران وارد شد. همان زمان برخی از

 

مقامات و بسیاری از تجار اعلام کردند که به خاطر سرمازدگی پرتقال‌ها و نارنگی‌های شمال، تولیدات داخلی کفاف نیاز شب عید را نمی‌دهد و باید برای تنظیم بازار پرتقال به کشور وارد کرد. البته آن زمان مقرر شده بود که واردات پرتقال و سایر مرکبات صرفا به اندازه نیاز شب عید مردم باشد اما این واردات آن‌قدر بی‌رویه صورت گرفت که با گذشت بیش از ۵ ماه از شب عید، انبارها هنوز مملو از پرتقال‌های وارداتی است.

 

**باید واردات بر اساس نیاز باشد

آفتاب یزد به همین منظور با حبیب الله نیکزادی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت‌وگو کرده است. نیکزادی گفت: هم قیمت و هم تنظیم بازار بستگی به قاعده عرضه و تقاضا دارد. وقتی کالایی در کشور تولید می‌شود تولیدکنندگان و واسطه‌ها آن را به بازار عرضه می‌کنند و اگر مازادی داشته باشند می‌توانند به خارج صادر کنند. اما در خصوص واردات وضعیت مناسبی وجود ندارد. شما شاهد بودید که در زمستان سال قبل به دلیل سرمازدگی باغات مرکبات در شمال کشور، کشاورزان ما آسیب فراوان دیدند یعنی محصول آنها یا در باغ از بین رفت یا اگر هم در انبارها 

 

ذخیره شد به مرور زمان خراب شد. در چنین شرایطی، تجار ما یا با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی یا با عدم هماهنگی با این وزارتخانه شروع به واردات مرکبات کردند. نیکزادی گفت: ما باید برنامه مدونی برای تنظیم بازار براساس داده‌های آماری دقیق داشته باشیم که واردات را براساس نیازمان انجام دهیم و مازاد تولید را به خارج صادر کنیم. ولی متاسفانه تاکنون چنین برنامه مدونی وجود نداشته است. مسائلی نظیر واردات پرتقال‌ها و باقی ماندن آنها در انبارها یک نوع بیماری است که در اقتصاد کشور وجود دارد. ما یک آمار دقیق از تولید و نیاز محصولمان نداریم. از طرف دیگر تولیدکنندگان ما الگوی کشت ندارند. هنوز نمی‌دانیم که نیاز ما برای واردات به طور مشخص چقدر است؟ در مجموع یک نابسامانی آماری در بخش تنظیم بازار کشاورزی وجود دارد.

 

**دلایل نامعلوم برای واردات پرتقال

در این باره جلیل جلیل زاده عضو هیئت امنای بازار میوه و تره بار با اشاره به فروش پرتقال‌ها‌ی تولید شده در مصر و ترکیه در بازار میوه کشور گفت : بازار میوه شب عید نیازی به واردات این محصول نداشت و امکان تامین نیاز مردم دراین ایام خاص با تولید داخل امکان پذیر بود اما با وجود این واردات پرتقال انجام شد.وی با بیان اینکه دست اندرکاران واردات میوه با دلایل نامعلوم اقدام به واردات پرتقال در آن زمان کردند، ادامه داد: از عید تاکنون یعنی پنج ماه پس از ایام نوروز همچنان شاهد ورود این محصول به بازار هستیم.

 

جلیل زاده با اشاره به اشباع بازار از میوه‌ها‌ی تولید داخل گفت : روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ تن میوه به میدان مرکزی وارد می‌شود و عرضه میوه خارجی با قیمت پایین سبب انباشت میوه داخلی در حجره‌ها‌ شده است.به گزارش خبرگزاری صداوسیما، این عضو هیئت امنا با اشاره به اینکه واردات توسط شرکت‌ها‌ی دولتی بوده و این اتفاق برخلاف قانون است، افزود : توزیع این میوه در شب عید و برای قشر آسیب پذیر بود اما پس از ۵ ماه این میوه همچنان در حال توزیع است.وی واردات را چندین برابر نیاز بازار دانست و گفت: این رویه سبب ضربه به کشاورزان می‌شود.

 

**واردات ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تنی پرتقال برای شب عید

به گفته یکی از توزیع کنندگان پرتقال وارداتی این محصول ۱۳ ماه در سردخانه‌ها‌ نگهداری و هم اکنون به بازار عرضه شده و هدف آن فروش میوه با قیمت بالا بوده است.محمد خدادوست عضو دیگر هیئت امنای میدان مرکزی میوه و تره بار با اشاره به اینکه طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی از ۸۰۰هزار پرتقال تولید شده در شمال کشور فقط ۲۰۰هزار تن دچار سرمازدگی شده است، گفت: بقیه این میوه توسط بخش خصوصی ذخیره‌سازی شده که کشور را از واردات بی نیاز می‌کرد اما واردات اتفاق افتاده است.وی با اشاره به واردات ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تنی پرتقال برای شب عید ادامه داد: واردکنندگان این پرتقال بابت آن از دولت یارانه دریافت می‌کنند در حالی که پرتقال داخلی کشور کیلویی ۷۰۰ تومان عرضه می‌شود اما فقط قیمت بسته بندی آن هزار و ۵۰۰ تومان است.

 

 

 

علی اکبر سمیعی

aftabeyazd.ir
  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش