دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
۲۰:۰۸ - ۱۷ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۴۵۱۷
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

صادرات محصولات شیلاتی به ۱۸۴ میلیون دلار رسید

شیلات,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
دریا از ظرفیت های بالقوه اقتصادی بوده و تکیه براین پتانسیل طبیعی، نقش بسزایی در کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، دریاها‌ از ظرفیت‌های بالقوه‌ اقتصادی در جهان به شمار می‌روند‌ که بسیاری از کشورهای جهان با تکیه بر این پتانسیل‌ طبیعی‌ به توفیقات‌ سازنده‌ای‌ دست یافتند. وجود ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر نواحی ساحلی‌ در شمال و جنوب کشورمان‌ فرصت مناسبی برای فعالیت‌های صیادی‌ در کشور فراهم کرده که با استفاده حداکثری از امکانات و توانمندی‌های خدادادی‌ کشورمان می‌توانیم گامی در راستای امنیت غذایی، ایجاد اشتغال و صادرات پایدار برداریم‌.

 

البته ناگفته‌ نماند که ارزش صادرات غیرنفتی‌ و کاهش وابستگی‌ به درآمدهای حاصل از فروش نفت‌ موضوعی است که دولت‌ها در ادوار مختلف‌ از آن به عنوان یکی از اهداف مهم و ضروری خود یاد کردند‌، چراکه این مسئله تقویت نظام ارزی‌ و توسعه تبادلات‌ تجاری‌ با دیگر کشورها‌ را‌ به همراه دارد.

 

اهمیت توسعه صادرات غیرنفتی‌ به قدری‌ حائز اهمیت است که از برنامه سوم توسعه تاکنون‌ برای آن هدفگذاری‌ شده و افزایش آن یکی از الزام‌های درونی‌ کشور به منظور تحقق‌ اهداف‌ سند‌ چشم‌انداز ۱۴۰۴ است‌. با وجود تأکید مقام معظم رهبری در سال ۷۳ مبنی بر بستن چاه‌های نفت و شکل‌گیری اقتصاد بر پایه تولیدات غیرنفتی‌ به نظر می‌رسد که توسعه صادرات محصولات شیلاتی‌ بتواند در تحقق این آرمان تأثیر بسزایی داشته باشد.

 

 حسن صالحی رییس سازمان شیلات در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی از رشد صادرات محصولات شیلاتی‌ در ۷ ماهه نخست سال خبر داد و گفت: بنابر آمار گمرک‌ ۵۶ هزار تن انواع محصولات شیلاتی‌ به ارزش بالغ بر ۱۸۴ میلیون دلار‌ صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۲ درصد رشد داشته است.

 

 به گفته وی ماهیان‌ زینتی‌، میگو، پودر ماهی، خوراک آبزیان‌، ماهیان دریایی‌، قزل‌آلای‌ پرورشی، یال‌ اسبی‌، کپور ماهیان و ماهیان مرکب‌ از جمله محصولات شیلاتی صادراتی‌ به بازارهای هدف به شمار می‌روند.

 

 صالحی رشد ۱۳۰ درصدی‌ صادرات پودر ماهی را یکی از اهداف سازمان شیلات در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: با توجه به توسعه صید  فانوس‌ ماهیان از اعماق‌ ۲۰۰ تا ۴۰۰ متر صادرات پودر ماهی رشد چشمگیری داشته،  در حالیکه در گذشته چاره‌ای جز واردات این محصول نداشتیم‌.

 

 رییس‌ سازمان شیلات در پاسخ به این سؤال که با وجود پتانسیل‌های خدادادی‌ در شمال و جنوب کشور، امکان جایگزینی‌ درآمد صادرات محصولات شیلاتی به جای نفت‌ وجود دارد یا خیر، بیان کرد: جایگزینی درآمد محصولات شیلاتی به جای درآمد حاصل از فروش نفت آرمان‌گرایی است، چراکه نفت سهم بالایی در صادرات کشور دارد.

 

 معاون وزیر جهاد با بیان اینکه محصولات شیلاتی‌ می‌توانند در صادرات کالاهای غیرنفتی‌ جایگاه ویژه‌ای داشته باشند، اذعان کرد: با وجود ظرفیت‌ و پتانسیل‌های خدادادی‌ کشور در شمال و جنوب در صورت برابری  متنوع محصولات و ایجاد ارزش‌ افزوده بیشتر‌، امکان رشد سالانه‌ ۳۰ تا ۴۰ درصدی محصولات شیلاتی وجود دارد.

 

 این مقام مسئول‌ ادامه داد: تا پایان برنامه ششم توسعه صادرات ۴۵۰ میلیون دلار محصولات شیلاتی در دستور کار قرار گرفته که انتظار می‌رود با برنامه‌ریزی‌های مناسب به این میزان دست یابیم.

 

 صالحی توسعه پرورش ماهی در قفس را یکی از اهداف بلند مدت سازمان شیلات در جهت توسعه صادرات اعلام کرد و افزود: در برنامه ششم توسعه تولید ۲۰۰ هزار تن محصولات شیلاتی حاصل از پرورش ماهی در قفس دیده شده که انتظار می‌رود به این میزان دست یابیم.

 

 توسعه صادرات محصولات شیلاتی‌ امری مهم در کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی‌

 عیسی‌ گل‌شاهی مدیرکل دفتر بهبود‌ کیفیت‌، فرآوری‌ و توسعه بازار آبزیان شیلات در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به آخرین وضعیت‌ صادرات محصولات شیلاتی بیان کرد: بنابر آمار ۷ ماهه گمرک‌ ۵۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع محصولات شیلاتی با ارزش بالغ بر ۱۸۴ میلیون دلار صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۱۷ درصد و ارزشی‌ ۳۲ درصد رشد داشته است.

 

 وی افزود: بازارهای‌ صادراتی محصولاتی همچون قزل‌ آلا، ماهیان ریز‌، ماهیان جنوب و میگو‌ همزمان‌ با توسعه‌ و پرورش در داخل گسترده‌تر شده به طوریکه‌ به ارز‌آوری مناسبی دست یافته ایم.

 

 گل‌شاهی با اشاره به اینکه‌ کشورهای‌ آسیای‌ شرقی‌ و اسکاندیناوی‌ شیلات‌ را موتور‌ پیش‌ برنده  اقتصاد می‌دانند‌، بیان کرد: اقتصاد این کشورها‌ با توسعه تجارت محصولات شیلاتی متکی‌ بر درآمدهای غیرنفتی‌ است.

 

 این مقام مسئول با بیان اینکه عمده درآمدهای‌ کشور نروژ‌ مربوط  به حوزه شیلات است، افزود: با توجه به پتانسیل‌های موجود در کشور با الگوبرداری‌ مناسب‌ و سرمایه‌گذاری مبنی بر توسعه محصولات شیلاتی ما نیز می‌توانیم‌ به درآمدهای غیرنفتی قابل توجهی دست یابیم.

 

 مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه‌ بازار آبزیان در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به آخرین وضعیت پرورش ماهی در قفس بیان کرد: خوشبختانه پرورش ماهی در قفس از فاز ابتدایی خود عبور کرده به طوریکه در زمینه تولید و کیفیت‌ به موقعیت‌ مطلوبی دست یافته ایم و هم‌اکنون در اجرای فاز دوم، کمیت در کنار کیفیت دنبال می‌شود.

 

 وی ادامه داد: با توجه به تکنولوژی‌ مناسب در زمینه پرورش ماهی در قفس و پتانسیل کشور در شمال و جنوب کشور می‌توان به گسترش تولید‌ در سال‌های آتی امیدوار بود.

 

 گل‌شاهی با اشاره به اینکه در گذشته تمامی نهادهای‌ پایه بدون توجه به تولید داخل از طریق واردات تأمین می‌شد‌، بیان کرد: در شرایط کنونی‌ واردکنندگان‌ با واردات بچه‌ ماهی‌ و تخم چشم‌ زده‌ به دنبال آن هستند تا با بومی‌سازی آن در داخل به خوداتکایی‌ دست یابند که بدین‌ منظور با همکاری کمباین‌های خارجی و ایجاد مزارع کار خود را مبنی بر تکثیر این بچه‌ ماهی‌ها آغاز کردند.

 

 توسعه‌ صادرات غیرنفتی‌ نیازمند مدیریت‌ مسئولان دولتی‌

 ارسلان‌ قاسمی‌ مدیرعامل‌ اتحادیه‌ تکثیر‌، پرورش و صادرات آبزیان در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه آمارهای صادراتی ۷ ماهه قابل‌ اتکا نیست، اظهار کرد: با توجه به آن که فصل تولید به پایان نرسیده  از این رو امکان پیش‌بینی‌ دقیق‌ صادرات محصولات شیلاتی مبنی بر افزایش و کاهش وجود ندارد‌.

 

 وی افزود: با وجود آنکه تولید محصولات شیلاتی تحت تأثیر عواملی نظیر شرایط آب و هوایی و شیوع بیماری‌ و دیگر مسائل است، از این رو تا پایان سال باید منتظر ماند و دید که وضعیت تولید‌ و صادرات به کدام سمت و سو می‌رود.

 

 قاسمی‌ ادامه داد: علی‌رغم بحران منابع آبی به سبب وجود ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی در شمال‌ و جنوب کشور‌ می‌توان با حداکثر‌ بهره‌وری از این منابع خدادادی‌ و توسعه صادرات امکان جایگزینی‌ درآمد حاصل از صادرات محصولات شیلاتی‌ به جای نفت وجود دارد‌.

 

 مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان درآمد سالانه صادرات نفتی را ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: با توجه به پتانسیل‌های موجود در کشور در صورت برنامه‌ریزی و مدیریت‌ تولید و صادرات محصولات شیلاتی از سوی مسئولان دولتی‌ این امکان وجود دارد که درب‌ چاه‌های نفت کشور را ببندیم و تنها به عنوان یک کالای سرمایه‌ای به آن نگاه کنیم‌.

 

 وی با اشاره به اینکه مسئولان دولتی برای توجیه کارهای خود آمارهایی‌ مبنی بر رشد صادرات محصولات شیلاتی در وسط سال را اعلام می‌کنند، گفت: برای مقایسه آمار تولید‌ نسبت به مدت مشابه سال قبل تنها باید تا پایان سال منتظر ماند و ارائه آمارهای ۶ و ۷ ماهه جهت قضاوت رشد و کاهش صادرات محصولات شیلاتی صحیح نیست‌.

 

 قاسمی ادامه داد: با وجود ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی‌ در شمال و جنوب کشور به سبب نبود برنامه و مدیریت دقیق‌ آنچنان‌ که باید و شاید نتوانستیم‌ از این منابع خدادادی‌ برای توسعه پرورش ماهی در قفس استفاده کنیم.

 

 وی در خاتمه با بیان اینکه ایران جزء ۵ کشور بزرگ تولیدکننده‌ قزل‌آلا در دنیا به شمار می‌رود، یادآور شد:  به سبب ضعف‌ مدیریتی مسئولان دولتی با واردات تیلا‌پیا‌، بازار این محصول در معرض‌ خطر قرار گرفته‌ است

 

 

 

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش