یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۲۰:۴۵ - ۰۵ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۱۴۵۶
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

معاون وزیر کشاورزی:

افزایش ۱۸ درصدی بودجه کشاورزی در لایحه بودجه ۹۷/ قیمت خریدهای تضمینی به زودی اعلام می‌شود

معاون وزیر کشاورزی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای اتمام طرح شبکه آبیاری ۴۶ هزار هکتاری دشت زابل در سیستان دولت ۱۲۲۵ میلیارد تومان را اختصاص داده که امیدواریم با تخصیص این پول تا پایان سال ۹۷ کل پروژه دشت زابل به اتمام برسد.

به گزارش ایلنا، نشست خبری عبدالمهدی بخشنده معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با موضوع بودجه بخش کشاورزی برای سال ۹۷ امروز سه شنبه ۵ دی در ساختمان وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.

 

در این نشست بخشنده معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد:‌ ما در بخش کشاورزی از ۱۱ فصل بودجه سهم‌بری داریم که اعم از کشاورزی، حفاظتی، آب، منابع طبیعی، حمل و نقل، بنادر و کشتیرانی و محیط زیست را شامل می‌شود.

 

وی افزود: در بخش تملک‌های دارایی کل کشور، ملی و استانی که شامل اعتبارات دارایی، همه وزارتخانه‌ها می‌شود ۶۰ هزار میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شده است که این میزان بدون احتساب درآمدهای اختصاصی نسبت به قانون مصوب سال ۹۶ است و ۱۵ درصد کاهش داشته است. اما در وزارت جهاد کشاورزی اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی اعم از ستاد، وزارتخانه، دستگاه‌های تابعه مانند سازمان جنگل‌ها، سازمان تات و بخش‌های مختلف کشاورزی در قالب ۱۰ فصل، ۳۱ برنامه و ۱۱۷ طرح دو هزار میلیارد و ۳۴۰ میلیون تومان است که نسبت به اعتبار مشابه در قانون بودجه سال ۹۶ ، ۴۷ درصد کاهش داشته است.

 

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی در ادامه تصریح کرد: اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی وزارت جهاد کشاورزی در پیوست شماره یک لایحه بودجه دو هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان است و همچنان ردیف‌های متفرقه جمعا حدود ۷هزار و ۲۰۰میلیارد تومان است که نسبت به بودجه سال ۹۶ با فرض اینکه از ردیف دو میلیارد دلاری مربوط به محیط زیست، آبخیزداری و پسماند، ۳۰ درصد به آبخیزداری ا ختصاص بدهند، بودجه حدود ۱۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد ممکن است مجلس سهم آبخیزداری را کم یا زیاد کند اما فرض را بر این ۳۰ درصد گذاشتیم.

 

بخشنده در رابطه با صندوق توسعه ملی خاطرنشان کرد: ما از محل صندوق توسعه ملی منابع خوبی داریم که مشکلات را حل می‌کنند خوشبختانه با کمکی که رئیس جمهور، معاون اول و نوبخت به ما کرده‌اند از منابع توسعه ملی در بودجه ۹۷ معادل ریالی ۳۰۰ میلیون دلار را به توسعه سیستم‌های آبیاری نوین یا تحت فشار اختصاص دادند که ۱۰۵۰ میلیارد تومان می‌شود.

 

وی افزود: ما برای واردات نهاده‌ها، ارز مبادله‌ای می‌گیریم اما برای برخی ا قلام مانند گوشت قرمز به ما ارز مبادله‌ای نمی‌دهند و باید با قیمت آزاد خرید کنیم.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به طرح‌های سیستم‌های آبیاری تحت فشار تصریح کرد: ما در سا ل۹۶ ، ۲۵۰ هزار هکتار تا پایان سال سیستم نوین آبیاری را به اتمام می‌رسانیم در سال ۹۷ ، ۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی و ۸۵۰ میلیارد تومان از بودجه به این امر اختصاص داده‌ایم امیدواریم در سال ۹۷ حداقل ۲۰۰ هزار هکتار سیستم‌های نوین را توسعه دهیم.

 

وی افزود: در بودجه ۹۷ برای اتمام طرح شبکه آبیاری ۴۶ هزار هکتاری دشت زابل در سیستان دولت ۳۵۰ میلیون دلار که معادل ۱۲۲۵ میلیارد تومان است را اختصاص داده که امیدواریم با تخصیص این پول تا پایان سال ۹۷ کل پروژه دشت زابل به اتمام برسد. در برنامه ششم توسعه به بخش کشاوزری تکلیف شده در طول ۵ سال ۱۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری انجام دهد که سالی دو میلیون هکتار می‌شو د که با این بودجه امیدواریم به تکلیفمان عمل کنیم. این اولین بار است که از بخش منابع طبیعی به آبخیزداری بودجه تعلق می‌گیرد.

 

بخشنده در رابطه با مبلغ اختصاص داده شده به بیابان‌زدایی تشریح کرد: ۱۰۰ میلیون دلار برای مبارزه با بیابان‌زایی در مناطق مختلف کشور و مخصوصاً بحث ریزگردهای خوزستان از صندوق توسعه ملی اختصاص داده شده که معادل ۳۵۰ میلیارد تومان است. با توجه به اینکه در قانون برنامه ششم تکالیفی در مورد توسعه گیاهان دارویی، کشاورزی حفاظتی، گلخانه‌ها و باغات در اراضی شیب‌دار درنظر گرفته شده در هر چهار مورد برای ما چهارردیف جدید در بودجه ۹۷ پیش‌بینی شده که امیدواریم به ما تعلق بگیرد.

 

وی افزود: بحث کمک‌های فنی و اعتباری، بازسازی و نوسازی قنوات کشاورزی کشور است. سیستم قنات اثربخشی بالایی برای ذخیره آب دارد و مناسب آبیاری است. بودجه در سال ۹۶ ۷۰ میلیارد تومان بود اما با ۲۸ درصد رشد به ۹۶ میلیارد تومان رسیده است. ما از سازمان مدیریت خواهش کردیم از هر جا که ممکن است به این بودجه اضافه کنند. بخش‌های مختلف کشاورزی اعلام آمادگی کرده‌اند که اگر لازم است بعضی از بخش‌ها بودجه‌شان کم شود و بودجه قنات اضافه گردد.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با تجهیز و نوسازی اراضی زیرسدی اظهار کرد: در بحث تجهیز و نوسازی اراضی زیرسدهای مخزنی و اراضی شالیزاری در شمال که اعتبار آن ۴۶ درصد رشد داشته است. بودجه مربوط به توسعه کشاورزی حفاظتی و کمک‌های فنی و اعتباری مربوط به افزایش تولید محصولات زراعی و گلخانه‌ای را هم از ۲۵ میلیارد تومان در سال ۹۶ به ۸۰ میلیارد تومان در بودجه ۹۷ معادل ۲۲۰ درصد افزایش داده‌ایم.

 

وی در خصوص اعتبار سازمان دامپزشکی عنوان کرد: اعتبار مربوط به سازمان دامپزشکی کشور برای خرید واکسن و واکسیناسیون دام که امسال ۶۶ میلیارد تومان بود با ۳۶ درصد رشد برای سال ۹۷ به ۹۰ میلیارد تومان رسید. اما ما امیدواریم این میزان افزایش یابد.

 

بخشنده افزود: اعتبار مربوط به یارانه نهاده‌ها و عوامل تولید مانند کود شیمیایی، بذر، نهال و سموم عمومی اعتبار در سال ۹۶ ۴۵۰ میلیارد تومان بود که برای سال آینده با ۲۰ درصد رشد به ۵۴۰ میلیارد تومان رسید. اعتبار مربوط به ساماندهی تولید و خرید تضمینی چای کشور نیز که امسال ۱۰۰ میلیارد تومان بود برای سال آینده به ۱۲۵ میلیارد تومان افزایش یافت. ردیف مربوط به ضرر و زیان و یارانه سود خریدهای تضمینی که در سال ۹۶ صد میلیارد تومان بود در بودجه ۹۷ با صددرصد رشد به ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با اعتبارات خرید تضمینی گندم اذعان داشت: در بودجه سال ۹۶ ردیف مربوط به اعتبارات خرید تضمینی گندم که در حقیقت یارانه آرد محسوب می‌شود ۸هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود که از این میزان ۶هزار میلیارد تومان‌آن را به ما تخصیص دادند. این شش هزار میلیارد تومان سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان را از خزانه و ۲هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان هم دولت اوراق مشارکت فروخت و ۷۰۰ میلیارد تومان هم اسناد خزانه اسلامی را اختصاص داد. در حالی که ما امسال ۱۱هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از کشاورزان گندم خریداری کردیم که ۶هزار از این طریق و ۳ هزار میلیارد تومان هم به بانک‌ها معرفی شده و تسهیلات گرفتیم. ۲هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان را هم شرکت بازرگانی دولتی از محل فروش ماهیانه گندم به کارخانه‌های آردسازی تامین کرد.

 

وی افزود: برای سال ۹۷ پیشنهاد ما و برآورد ما این است که خرید تضمینی که از اول اردیبهشت شروع خواهد شد با همان سازوکار سال گذشته انجام شود و تغییری نخواهد کرد. پیشنهاد وزیر و وزارتخانه این است تا همه چیز مانند سال گذشته باشد. دولت به هر نحو در این چند سال این پول را تامین کرده است و این موضوع اجتناب‌ناپذیر است. در این خصوص در بودجه سال آینده در ردیف‌ها ۵هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده که ۳هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از بخش درآمدهای یارانه‌ای و ۱۷۰۰ میلیارد تومان هم از ردیف‌های عمومی است اما در بند هـ تبصره ۵ بودجه ۹۷ دولت پیش‌بینی کرده ۹۷۰ میلیارد تومان اوراق اسناد خزانه اسلامی به فروش برساند که صراحتاً اجازه گرفته بخشی از این پول را برای خرید تضمینی و قیمت تضمینی اختصاص دهد و کسری پول خرید گندم را از این محل تامین کند. ما در سال ۹۷ هم پیش‌بینی خودکفایی گندم را کرده‌ایم و واردات گندم نخواهیم داشت.

 

بخشنده در رابطه با اعلام نشدن قیمت خرید تضمینی تاکید کرد: قیمت خرید تضمینی روز گذشته درشورای اقتصاد توسط معاون اول رئیس جمهور مطرح شد که تاخیر داشته‌ایم. در این زمینه مکرراً درخواست شده که اعلام شود از آقای نوبخت خواسته شد در اسرع وقت قیمت خرید تضمینی را نهایی کرده و اعلام کند. این قیمت مطابق قانون باید در شهریور ماه اعلام می‌شد که هنوز خبری از آن نیست. پیش‌بینی ما این است که حداقل به اندازه‌ای که بانک مرکزی شاخص تورم را بالا اعلام کرده است شاخص قیمت خرید تضمینی نیز بالاتر برود. ما امیدواریم به یک توافق برسیم و پیشنهاد وزیر معادل نرخ تورم تا ۹ درصد افزایش قیمت است.

 

وی افزود: ما امیدواریم در تولید دانه‌های روغنی در سال آینده به بالای ۶۰۰ هزار تن برسیم به این دلیل که در کشور در این زمینه بسیار آسیب‌پذیر هستیم. ما افزایش قیمت خرید تضمینی را برای تمام محصولات پیشنهاد داده‌ایم و منوط به گندم نمی‌شود.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با قیمت گازوئیل و بنزین بیان کرد: لایحه‌ای که دولت به مجلس داده گازوئیل را۱۰۰ تومان و بنزین را از هزار به ۱۵۰۰ رسانده است. از کل گازوئیل مصرفی کشور ۹.۶ درصد در بخش کشاورزی مصرف می‌شود که معادل ۳.۳ میلیارد لیتر درسال است این سوخت برای چاه‌های آب و ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی استفاده می‌شود که با گرانی ۱۰۰ تومانی هزینه‌های تولید را بالا می‌برد. اثر دیگر آن هم در حمل و نقل عمومی محصولات کشاورزی است. از این گرانی بنزین و گازوئیل دولت ۱۷ هزار میلیارد تومان درآمد به دست می‌آورد که می‌خواهد آن را صرف اشتغال کند که بیش از ۲هزار میلیارد تومان ا ز آن را برای بخش کشاورزی در نظر گرفته است.

 

بخشنده با اشاره به وام یک و نیم میلیارد دلاری بخش اشتغال اظهار کرد: از وام یک و نیم میلیارد دلاری بخش اشتغال روستایی و عشایری که از صندوق توسعه ملی برداشت شده و معادل ۵ هزار میلیارد تومان است ۴۵ درصد به صورت مستقیم به بخش کشاورزی اختصاص خواهد داشت که مصوب دولت شده است. ما درصدی هم از بخش خدمات سهم می‌بریم که امیدواریم به بالای ۵۰ درصد برسد. از ۱۵۰۰ میلیارد تومان اختصاص یافته به بخش کشاورزی ۷۵۰ میلیارد تومان در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفته و ۷۵۰ میلیارد تومان هم به صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی اختصاص داده شده است. ما برای توسعه ۱۰ رسته را معرفی کرده‌ایم که شام دام وطیور، شیلات و آبزیان تا توسعه گیاهان دارویی می شود که در آیین‌نامه اجرایی هم بر آن تاکید شده است.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص اعتبارات جاری وزارتخانه تشریح کرد: اعتبارات هزینه‌ای ملی وزارت جهاد کشاورزی و دستگاه‌های تابعه در لایحه سال ۹۷ هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان است که نسبت به بودجه سال ۹۶ چهارده و نیم درصد رشد داشته است.

 

 

 

 

 

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش