٤٠درصد جمعیت مرغ تخمگذار کشور امسال معدوم شدند. انتشار ویروس آنفلوآنزا در مرغداریهای کشور موجب شد که حدود دوهزارمیلیارد تومان سرمایه کشور از دسترفته و بیش از ٢٠میلیون مرغ از بین برود. اگرچه سازمان دامپزشکی برنامه دارد تا در مدت سهسال بیماری شیوعیافته در مرغداریها را کنترل کند اما آسیبهای اقتصادی که به مرغداریها واردشده، به این سادگی جبران نمیشود. یکی از محسوسترین تبعات این خسارت بزرگ، افزایش قیمت مرغ و تخممرغ است.
پیام محبی رئیس جامعه دامپزشکان در اینباره توضیح داده است: مرغ تخمگذار حدود ۲۰هزار تومان ارزش دارد و در دوره تخمگذاری باید حدود ۸۰هزار تومان محصول تولید کند که روی هم حدود ١٠٠هزار تومان میشود و این درحالی است که امسال ٢٠میلیون و سال گذشته ١٦میلیون مرغ معدوم شدهاند.
علیرضا رفیعیپور رئیس سازمان دامپزشکی کشور هم در اینباره به ایلنا گفته است: درخصوص جبران خسارت آنفلوآنزا و حمایت از تولیدکنندگان باید بگویم که تمام تلاش دامپزشکی بهعنوان متولی امر بهداشت و سلامت صنعت طیور این است که با کمک همه اعضای دخیل در حوزه صنعت طیور که بیش از ١٨ تشکل، نهاد، اتحادیه، نهادهای خصوصی و خود تولیدکنندگان است، بتوانیم این صنعت را نجات دهیم. البته گفتنی است، راه اصلی انتقال ویروس آنفلوآنزای پرندگان به انسان از طریق تماس با پرنده آلوده است.
٥٠٠ واحد مرغداری درگیر آنفلوآنزا شدند
علیرضا رفیعیپور رئیس سازمان دامپزشکی کشور هم گفته است: ۲۴هزار واحد مرغداری در کشور فعال است. ۵۰۰ واحد مرغداری کشور درگیر بیماری آنفلوآنزا شدند که اگر این معدومسازی انجام نمیشد، شاهد کانونهای بیشتری در کشور بودیم.
این درحالی است که معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور اوضاع را آنقدرها بحرانی ندانسته و گفته است: اقدامات لازم برای کنترل و جلوگیری از گسترش بیماری آنفلوآنزای پرندگان در کشور انجام شد.
صفرعلی ماکنعلی معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در گفتوگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و آنفلوآنزای تحت حاد پرندگان با هم متفاوت هستند، افزود: آنفلوآنزای فوق حاد، شدت مرگومیر را در پرندگان نشان میدهد و تلفات بیشتری نسبت به آنفلوآنزای تحت حاد دارد.
او ادامه داد: آنچه که حدود یکماه پیش در دریاچه خلیجفارس تهران رخ داد، تعداد محدودی پرندگان وحشی تلف شدند که براساس نمونهبرداری از آنها، ویروس H٥N٨ بود که ازجمله ویروسهایی است که بحث انسانی در آن مطرح نیست.
او اضافه کرد: همه اقدامات لازم را انجام دادیم و مدیریت واکنش سریع را در استان پیاده و کاروانهای بهداشت قرنطینه را هدایت کردیم و یگان حفاظت محیطزیست به صورت شبانهروزی درحال دیدهبانی هستند.
شکار ممنوع!
تا اطلاع ثانوی شکار پرندگان مهاجر آبزی در همه استانهای کشور ممنوع است. مدیرکل دفتر حیاتوحش سازمان حفاظت محیطزیست هم در ارتباط تلفنی با این برنامه با بیان اینکه هرسال حدود اواخر تابستان یا اوایل پاییز فصل مهاجرت پرندگان آغاز میشود، گفت: اینها تا اواخر زمستان و حتی بهار در کشورمان به سر میبرند و برمیگردند.
مجید خرازیانمقدم افزود: سال ۱۳۹۵ حدود یکمیلیون و ۷۰۰هزار قطعه از انواع پرندگان مهاجر آبزی را در کشورمان سرشماری کردیم. او افزود: همچنین حفاظت فیزیکی مناطق مهم تجمع پرندگان آبزی را تشدید کردیم و به درخواست سازمان دامپزشکی تا اطلاع ثانوی ممنوعیت شکار پرندگان مهاجر آبزی را در همه استانهای کشور اعلام و اعمال کردیم. گفتنی است، کل تولید تخممرغ در جهان ٨٠میلیون تن است که حدود ٣٠میلیون تن آن توسط کشور چین تولید میشود. ٨٠درصد کل تولید تخممرغ جهان توسط ٢٠ کشور تولید میشود. کشورمان جزو ٧ کشور برتر جهان در تولید طیور گوشتی با ظرفیت تولید ٢,٢میلیون تن در سال هستیم.
- 14
- 6