حمدرضا فولادگر در گفتوگو با ایسنا گفت: در کالاهای استراتژیک و مورد نیاز جامعه به ویژه گندم، آرد و نان که خوراک اصلی بخش اعظم جامعه است هرگونه تصمیمگیری به صورت خاص و ویژه و با توجه به ابعاد اقتصادی و اجتماعی آن باید اتخاذ شود.
وی ادامه داد: هزینه تمام و حاشیه سود و مدیریت نظام عرضه و تقاضا از عوامل موثر در قیمتگذاری نان است که باید مورد توجه مسوولان قرار داشته باشد. در محصولات کشاورزی استراتژیک که بین قیمتهای مصوب و قیمتهای عادلانه تفاوت وجود دارد دولت باید این تفاوت را در قالب یارانه جبران کند. یکی از مصارف قانون هدفمندسازی یارانه و همچنین ماده ۹۰ سیاست های اجرایی اصل ۴۴ قانون اساسی و برنامه ششم توسعه بحث مدیریت گندم، آرد و نان است که براساس این قوانین باید مابهالتفاوت قیمت نان به صورت یارانه پرداخت شود.
وی یادآور شد: مخالفت دولت با افزایش قیمت نان و مشکلات مالی نانوایان باعث شد به درخواست اتحادیه نانوایان و اتاق اصناف ایران نشست مشترکی برگزار کنیم. این نشست دوشنبه هفته جاری با حضور مقامات مسوول وزارخانههای جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت، سازمان بازرگانی دولتی، اتاق اصناف و اتحادیه نانوایان سنتی و فانتزی برگزار میشود. مهمترین محور این نشست بررسی مشکلات نانوایان از حیث افزایش هزینههای تولید و کم شدن حاشیه سود آنان است. عمده اعتراض آنان این است که در طول چهار سالی که قیمت نان ثابت مانده همه هزینهها اعم از هزینههای آب، برق، گاز، حمل و نقل و دستمزد افزایش یافته است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس تاکید کرد: باید نظر تولیدکنندگان و مشکلات آنان را شنید تا بتوان راهحلهای حمایتی و قانونی مناسب را به اجرا درآورد. برای مصرف کنندگان که قوت غالب آنان نان است نیز باید از اختیارات دولت استفاده شود تا همچنان مورد حمایت دولت باقی بمانند. باید نظرات آنان را شنید. اعضای اتحادیه نانوایان سنتی و فانتزی یا به عبارتی تولیدکنندگان فعال در این بخش نباید مشکل داشته باشند.
- 20
- 1