سرپوش اقتصادی - به گزارش اقتصادآنلاین، محسن اکبری منشی با تاکید بر اینکه کاهش تولید یکی از دلایل افزایش قیمت خرما در بازار داخلی است، اظهار کرد: بر اساس گزارش ها در استان های خرماخیر سراسر کشور حداقل ۲۰ درصد کاهش تولید به دلیل تغییر اقلیم و خشکسالی داشته ایم که یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت این محصول در داخل کشور است.
وی ادامه داد: همچنین افزایش هزینه تمام شده تولید نیز بر افزایش قیمت موثر بوده است.
اکبری با بیان اینکه در برخی استان افت کیفیت نیز اتفاق افتاده است، افزود: تغییر اقلیم و خشکسالی در برخی از استان ها بر کیفیت خرما نیز تاثیر داشته و محصول با افت کیفیت همراه بوده است.
این عضو هیات مدیره انجمن ملی خرمای ایران یاد آور شد که کاهش کیفیت بیشتر در ارقامی است که مصرف داخلی دارند و رقم های صادراتی کمتر آسیب دیده اند.
اکبری پایان فصل برداشت خرما را آبان ماه عنوان کرد و گفت: تا پایان برداشت در تمام استان ها نمی توان آمار دقیقی از میزان خسارت ارائه داد.
به گزارش اقتصادآنلاین، ایران سال گذشته موفق به صادرات ۲۰۰ هزار تن خرما به ۷۰ کشور شد. هم اکنون هر کیلو گرم خرمای "سایر" ایرانی در بازار جهانی، تقریبا بدون تغییر نسبت به سال گذشته، زیر ۱ دلار و "پیارم" ایرانی ۴ تا ۵ دلار به فروش می رسد.
سپیده قاسمی
- 14
- 6