دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۲۱ - ۰۶ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۱۵۷۴
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

پایان عمر باغ‌های پسته ایران!

خشک شدن باغ پسته,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
رییس اتحادیه صادرات خشکبار ایران می‌گوید: به محض تغییرات اندک در نرخ ارز، باغداران پسته سیگنال تغییر نرخ ارز را دریافت کرده و به سرعت بر قیمت فروش محصولات خود تغییرات می‌دهند. تا س.ال گذشته هرکیلو پسته ۳۰ هزار تومان بود، اما امروز باغداران با قیمت ۱۲۰ هزار تومان به عمده فروشان می‌رسانند

به گزارش رویداد۲۴، خشک شدن باغ پسته سرنوشت محتومی است که امسال گریبان‌گیر بسیاری از باغدارانی شده که حتی به ذهنشان خطور نمی‌کرد در فصل برداشت ۷۰ درصد محصولشان دورریز شود. آنگونه که باغداران پسته گفته‌اند بعد از خشکسالی چشم امید آنها به ۳۰ درصد باقی مانده محصولات است که آن هم هر روز با نوسان‌های قیمت بازار تغییر می‌کند و به علت گرانی کسی محصولات را نمی‌خرد.

 

محمدحسن شمس‌فرد رییس اتحادیه صادرات خشکبار ایران در مورد گرانی بیش از حد قیمت پسته گفت: نوسان نرخ ارز قیمت آجیل و خشکبار دامن پسته را هم گرفت و باعث شد قیمت آن به یکباره دستخوش تغییرات ناگهانی شود. همچنین با وجود افزایش نرخ آجیل و خشکبار در بازار داخل هنوز این محصولات با نرخ‌های جهانی تفاوت معناداری دارد به طوریکه نرخ واقعی هر کیلو پسته فندقی برحسب قیمت جهانی در بازار داخل تا ۱۵۰ هزار تومان است و پسته صادراتی تا ۹۵ هزار تومان صادر می‌شود.

 

باغداران پسته، قیمت را براساس نرخ لحظه‌ای دلار تغییر می‌دهند

شمس‌فرد می‌گوید: به محض تغییرات اندک در نرخ ارز، باغداران پسته سیگنال تغییر نرخ ارز را دریافت کرده و به سرعت بر قیمت فروش محصولات خود تغییرات می‌دهند. تا سال گذشته هرکیلو پسته ۳۰ هزار تومان بود، اما امروز باغداران با قیمت ۱۲۰ هزار تومان به عمده فروشان می‌رسانند و آجیل فروشان هم با قیمت ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزارتومان آن را می‌فروشند.

 

۷۰ درصد محصولات پسته امسال از بین رفت 

به گفته شمس‌فرد، سرمازدگی در اوایل بهار صدمه زیادی به محصولات پسته وارد کرد و باعث شد نزدیک به ۷۰ درصد محصولات خراب شود و امسال تنها ۳۰ درصد محصولات باقی مانده است که بعید است تا پایان سال نیاز مردم را مانند سال‌های قبل جبران کند. کمبود محصول در اثر سرمازدگی و نوسان‌های پی درپی نرخ ارز باعث شده که قیمت‌ها شدیدا رو به افزایش بگذارد و هیچ محدودیتی برای گرانی خشکبار وجود نداشته باشد.

 

چندی پیش حسین رضایی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان هشدار نبود پسته درسال ۹۷ را به کشاورزان داده بود و آن‌ها را به مدیریت مصرف فراخوانده بود. محمودرضا مویدمحسنی مدیر عامل شرکت پسته نیز نسبت به وضعیت پسته اظهار نگرانی کرده و گفته است: بر اساس آن چیزی که الان مشخص است دو سال آینده وضعیت نگران‌کننده‌ای در خصوص پسته خواهیم داشت همچنین برای ۱۰ سال آینده نیز هیچ چیز مشخصی وجود ندارد.

 

به گفته اومحصول پسته امسال ظاهرش خوب بوده، ولی پسته‌ای که برداشت می‌شود اکثرا دهان بسته است و میزان آن بیشتر از خندان است برخلاف اینکه مالکان تصور می‌کردند امسال پسته دو برابر خواهد شد، اما متاسفانه وضعیت پسته‌شان امسال بعد از اینکه برداشت کردند خیلی کمتر از آن چیزی بود که انتظار می‌رفت.

 

آنگونه که افراد محلی پسته‌کار گفته‌اند تا سال‌های گذشته چاه‌ها در عمق ۶ تا ۱۰ متری به آب می‎رسیدند اما اکنون در عمق ۱۵۰ متر هم آب یافت نمی‌شود. پارسارگاد به نقل از یکی از پسته‌کاران گفته است: این روزها سرمایه‌گذاری در هیچ بخشی فایده ندارد این از حال و روز کشاورزی، آن از وضعیت بانک‌ها، مردم هم حیران شدند. دولت هم هیچ کمکی نمی‌کند. می‌بایست حداقل دولت کمک کند موتورهای‌مان را جابه‌جا کنیم یک ذره آب بتوانیم به درختان باقی‌مانده برسانیم. یا حداقل تسهیلات بدهند خودمان دست به کار شویم.

 

این پسته‌کار سیرجانی از وضع موجود گلایه می‌کند و می‌گوید: «چرا اینجا باید بی‌آب باشد حتی آب شور و تلخ هم نداشته باشد اما در نیروی دریایی ۳۰ تا موتور آب و در صداو سیما ۱۰ تا موتور آب وجود داشته باشد! با این وضع شک نکنید ۱۰ سال آینده در اینجا و روستاهای اطراف چیزی باقی نخواهد ماند.»

 

 

  • 22
  • 11
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
آمارتولید ۲۸۷هزارتن درسال گذشته دروغ محض است .پارسال سال آورد بود که به علت طغیان آفت پسیل ،آمار واقعی تولید پارسال حدود ۱۷۰هزارتن بود .امسال به طبع آفت پارسال وهمچنین سرما وگرما وسال نیاورد پسته درایران ،تولید پسته در کل ایران زیر ۳۰هزارتن میباشد.
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش