به گزارش جماران، حسین شیرزاد در گفت و گویی در خصوص تنظیم بازار میوه نوروز سال ۱۳۹۸ اظهار داشت: تنظیم بازار محصولات کشاورزی در اکثر کشورها به عنوان یکی از چالش های مهم حاکمیتی برای دولت ها محسوب شده و این موضوع خصوصا در کشورهای پیشرفته به لحاظ کشاورزی از اهمیت بالاتری نیز برخوردار است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: در کشور ما معمولا بازار میوه در ایام پایانی هر سال، با توجه به فرا رسیدن عید باستانی نوروز و افزایش شدید میزان تقاضا، دستخوش التهاب جدی شده؛ به طوری که در صورت بی توجهی به امر تنظیم بازار، شاهد افزایش شدید قیمت ها و نارضایتی عموم مصرف کنندگان خواهیم بود.
وی افزود: بررسی نوسانات بازار پرتقال در شش ماهه دوم سال مؤید رشد ۶۰ درصدی میزان تقاضای این محصول در اسفند ماه هر سال به نسبت ماه های قبل از آن است و این افزایش، در هفته آخر و روزهای پایانی سال شدت بسیار محسوسی به خود می گیرد.
شیرزاد تصریح کرد: بر اساس اطلاعات سازمان میادین شهرداری تهران، میزان تقاضا برای خرید پرتقال در هفته پایانی سال حدود پنج و نیم برابر هفته اول اسفندماه بوده است. یعنی بررسی ها نشان می دهد که عمده خرید پرتقال برای ایام نوروز از روز دوم هفته آخر اسفند ماه آغاز و در دو روز پایانی سال به اوج خود می رسد . ضمن اینکه همه ساله در ابتدای ورود نوبرانه پرتقال به بازار کشور، روند قیمت به شدت کاهشی بوده و در اواخر آذر ماه به کف قیمت سالانه خود می رسد. سپس سیر صعودی قیمت از اواسط بهمن ماه با شیب نسبتا ملایم آغاز و در هفته پایانی سال به بالاترین حد ممکن می رسد.
وی ادامه داد: آمار بانک مرکزی در این زمینه حاکی از آن است که قیمت پرتقال درجه یک در سطح شهر تهران در هفته سوم آذرماه نسبت به زمان مشابه سال گذشته بیش از ۳۸.۵ درصد رشد داشته که با توجه به اینکه تقریبا با رشد شاخص کل برابر است حاکی از ثبات عرضه محصول در سال جاری و وجود وضعیت نرمال و پایدار در بازار است. ملاحظه آمار تجارت این محصول تا پایان آبان ماه نیز حاکی از صادرات چهار هزار تنی این محصول داشته؛ لذا در سه ماه پیش روی، وضعیت عدم تعادل در بازار داخلی پیش بینی نمی شود.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در خصوص تنظیم بازار پرتقال شب عید دارند نیز گفت: در حال حاضر بیش از ۸۷ درصد محصول پرتقال شمال کشور برداشت شده و اتحادیه سراسری باغداران کشور و اتحادیه باغداران استان مازندران برنامه ریزی دقیقی را برای مداخله هدفمند در بازار پرتقال از حدود دو ماه گذشته به صورت آرام آغاز نموده و میزان مکفی و قابل توجهی از پرتقال های با کیفیت تامسون را خریداری و پس از انجام مراحل شست و شو، قارچ کشی، واکس مخصوص، درجه بندی، گرمخانه و جعبهزنی در انبارها و سردخانههای مربوطه ذخیره نمودهاند.
وی تأکید کرد : در سال جاری، با اعتماد بیشتر به اتحادیه های تخصصی کشاورزی و مطابق با ماده ۶ قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی، وظایف اجرایی تنظیم بازار (البته با نظارت عالیه سازمان مرکزی تعاون روستایی) به اتحادیههای ذیربط واگذار شده است. در مجموع باید گفت که به حول و قوه الهی، وضعیت بسیار آرام و طبیعی بر بازار پرتقال امسال حاکم بوده و تا پایان سال افزایش غیرمنتظره قیمتی در این خصوص نخواهیم داشت.
- 19
- 4