مهمترین عناوین خبری
یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۲:۳۹ - ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۲۷۲۱
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

رییس انجمن صنفی کشاورزی و منابع طبیعی دشت آزادگان:

سردرگمی امروز را در دوران جنگ هم ندیدیم/ دیگر چیزی از اراضی کشاورزی باقی نمانده است

خسارت سیل به کشاورزان,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
رییس انجمن صنفی کشاورزی و منابع طبیعی دشت آزادگان با فاجعه‌بار خواندن وضعیت روستاییان و کشاورزان ساکنان رفیع، حمیدیه، سوسنگرد، بستان، ابوحمیظه و کوت سیدنعیم، گفت: ده‌ها هزار هکتار از اراضی کشاورزی مردم به زیر آب رفته، و نابود شده، و دام‌ها نیز در حال تلف شدن هستند. دیگر چیزی از اراضی کشاورزی باقی نمانده است.

به گزارش ایلنا، بهار امسال همراه بود با اخبار دردناک و فاجعه‌بار سیل از استان‌های شمالی و غرب و جنوب غرب کشور. در این میان، خوزستان (به طور ویژه حوضه آبریز کرخه) از جمله استان‌هایی است که دچار خسارات ناشی از سیل شده است. غلامرضا شریعتی (استاندار خوزستان) اخیرا اعلام کرده که با توجه به آغاز بارش‌ها از صبح دیروز (۱۷ فروردین) به شهرهای رفیع، حمیدیه، سوسنگرد، بستان، ابوحمیظه و کوت سیدنعیم دستور تخلیه داده‌ایم.

 

استاندار با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ هزار نفر در این مناطق حضور دارند، به ایلنا گفته است: دستور داده‌ایم که سالخوردگان، زنان و کودکان شهر را تخلیه کنند و جوانان و مردان بمانند و در حفظ شهر به ما کمک کنند تا بتوانیم از ورود آب به شهر نیز جلوگیری کنیم، البته خوشبختانه تاکنون با سیل در شهرها مواجه نشده‌ایم.

 

شریعتی با بیان اینکه همه سیل‌بندها تقویت شده است، گفت: خروج آب از سدها به ویژه کرخه همچنان ادامه دارد. در کرخه به علت ورود زیاد آب و پرشدن سد، خروج آب با عدد بالایی از سد ادامه دارد.

 

در همین رابطه، حسین مرمضی (رییس انجمن صنفی کشاورزی و منابع طبیعی دشت آزادگان) ضمن فاجعه‌بار خواندن وضعیت روستاییان و کشاورزان این شهرها، به خبرنگار ایلنا، گفت: ده‌ها هزار هکتار از اراضی کشاورزی مردم به زیر آب رفته، نابود شده و دام‌ها نیز در حال تلف شدن هستند.

 

اگر مردم به دستور مقامات جهت تخلیه شهرها و روستاها تمکین نمی‌کنند برای این  است که جایی برای رفتن ندارند

وی ادامه داد: فقط دستور تخلیه می‌آید و مرتبا می‌گویند از شهرها بیرون بروید تا دچار سیلاب نشوید. اما این مساله به این راحتی که مسئولان فکر می‌کنند، نیست. در هر کدام از این شهرها ده‌ها هزار نفر زندگی می‌کنند. روستاهای این مناطق و شهرها بسیار پرجمعیت هستند و گاه در هر خانه روستایی بین ۲۰ الی ۳۰ نفر زندگی می‌کنند. این آدم‌ها به کجا بروند؟ در این شرایط گرانی و نداری چه بکنند؟ چه کسی قرار است به آنها جا و پناه بدهد؟ مردم سردرگم شده‌اند. اگر که تمکین به دستور مقامات جهت تخلیه نمی‌کنند بدین خاطر است که جایی برای رفتن ندارند.

 

مرمضی در انتقاد از عدم لایروبی کانال‌های آبراهه‌های پیرامون اراضی کشاورزی روستاها و شهرهای پیرامون این شهرها اظهار داشت: از حدود ۷ ماه پیش مرتبا به مقامات ادارات مربوطه مثل آب و برق خوزستان پیرامون خطر وقوع سیل هشدار داده بودیم و تاکید کرده بودیم که کانال‌ها باید لایروبی شوند چراکه آب به سختی به هورالعظیم می‌رسد و به زور راه خودش را بازمی‌کند و نتیجتا وارد شهرها و روستاهای اطراف شده و هدر می‌روند. اما گوش شنوایی برای هشدارهایمان وجود نداشت.

 

سردرگمی و فجایعی که امروز می‌بینیم را در دوران جنگ ندیدیم

رییس انجمن صنفی کشاورزی و منابع طبیعی دشت آزادگان تصریح کرد: دیگر چیزی از اراضی کشاورزی باقی نمانده است. ما به چشم خودمان شاهد فاجعه هستیم. انگار بازگشته‌ایم به دوران جنگ. والله که ما یک‌چنین سردرگمی و فجایعی را در دوران جنگ ندیدیم که امروز می‌بینیم. حجم تخریب‌هایی که طی سیلاب‌های سال گذشته و سال جدید به ساکنان این شهرها تحمیل شده، بی‌سابقه است.

 

مرمضی اظهار داشت: بالای ۸۰ الی ۹۰ درصد اراضی کشاورزی ما در حال نابودی هستند و امدادرسانی هم بسیار ضعیف است. کل استان بحران‌زده شده، و بالگردهای امدادرسانی باید سریعا به اینجا اعزام شوند. نیروهای نظامی و امدادی موجود به‌رغم تمام تلاش‌هایی که می‌کنند، قادر نیستند تمامی جمعیت و مناطق شهرها و روستاهای دچار بحران را پوشش دهند.

 

وی افزود: آیا سدها برای ما هیچ فایده‌ای داشته‌اند؟ وزیر و مقاماتی که اعلام می‌کنند قرار است دوباره سد احداث شود، بررسی کنند سدهای پیشین چه عوارضی برای ما داشته‌اند؟ تا قبل از احداث سدها واقعا وضعیت ما کشاورزان اینگونه نبود و ما این همه با فاجعه سیل دست به گریبان نبودیم. حداقل تلفات و خسارات‌مان بسیار کمتر از چیزی بود که اکنون هست. اما در حال حاضر سدها کل استان را دچار بحران کرده‌اند.

 

کشاورزان اجازه بدهند آب از زمین‌هایشان رد شده تا از بروز فجایع انسانی جلوگیری شود

رییس انجمن صنفی کشاورزی و منابع طبیعی دشت آزادگان در پایان، گفت: ما اکنون همه باید به فکر نجات مردم باشیم. من از کشاورزان می‌خواهم که با نیروهای امدادی همکاری کرده، اجازه بدهند آب از زمین‌هایشان رد شده و راه خود را باز کند. در این حالت می‌توان بحران را تا حدی کنترل کرده و از بروز فجایع انسانی جلوگیری کرد. خسارت اراضی کشاورزی می‌تواند جبران شود اما فاجعه انسانی غیرقابل بازگشت است.

 

 

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
من از نزدیک دیدم دقیقا مثل دوران جنگ شده تمام شهرو بیل‌هام سیل بند درست کردن انگار سنگرساختن وحشتناکه بویی که بعد از فروشش سیل به مشام میرسه
از این به بعد باید در هر استان گروه کارشناسی خبره با امکانات و تکنولوژی عکس برداری هوایی از موقعیت جغرافی منطقه کار تحقیقاتی احتمال سیل انجام شود و با مقایسه تغییرات نسبت به سال قبل و همچنین دخالت انسانی در بافت مسیل ها هرساله نسبت به سال قبل پیشگیری های لازم انجام شده و در صورت لزوم مسیل های جدیدی ایجاد گردد نباید فعالیت و دخالت و احتمالات و پیش بینی را انجام نداد و انتظار داشت که آب به خودی خود مسیر خود را بدون خسارت طی کند. واضحترین تعلل تلفات سیل شیراز بود که با اندکی نظارت و ردیابی مسیر ها افراد نخبه میتوانستند بفهمند که در صورت وقوع باران شدید آب طغیانگر کدام مسیر را طی خواهد کرد.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش