دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۲۱:۱۴ - ۰۲ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۱۴۰
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

نرخ هر کیلو مرغ در بازار ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان/ سرانه مصرف مرغ در ایران چقدر است؟

اتحادیه مرغداران گوشتی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
عضو اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان و مرغ گرم ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان است.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، از استمرار روند افزایش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان است.

به گفته وی، نرخ کنونی هر کیلو مرغ زنده نسبت به ابتدای هفته یک هزار تومان و مرغ گرم ۲ هزار و ۵۰۰ تومان رشد داشته است.

حجت درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: با توجه به شرایط فعلی عرضه و تقاضا پیش بینی می‌شود که رشد قیمت مرغ تا پایان هفته ادامه یابد و سپس تعادل نسبی در بازار برقرار شود.

به گفته این مقام مسئول، با بهبود قیمت مرغ، انگیزه برای جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه بازار جوجه یکروزه تعریفی ندارد، بیان کرد: طی ماه‌های اخیر واحد‌های مرغ گوشتی و مرغ مادر کماکان در  زیان هستند که با مدیریت تولید جوجه یکروزه قیمت مرغ به نرخ متوازن و منطقی خود در بازار خواهد رسید.

حجت با اشاره به اینکه مصرف مرغ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ تا۲۰ درصد کاهش یافته است، اظهار کرد: با گسترش ویروس کرونا، تقاضا برای خرید مرغ نسبت به دیگر ایام سال ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است که اگر به همین میزان از تولید جوجه یکروزه کاسته شود، می‌توان امیدوار بود که قیمت مرغ در بازار متعادل شود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی مرغ گفت: در حال حاضر کشش قیمت در بازار به گونه‌ای است که مرغداران تمایلی برای تحویل به پشتیبانی امور دام ندارند.

حجت با اشاره به اینکه مرغداران طی ۳ ماه اخیر به طور مداوم متضرر شدند، بیان کرد: با توجه به آنکه زیان ۴ ماهه برای هر یک از مرغداران ۲ دوره طول کشیده است، از این رو میزان زیان مرغداران در بازار باید جبران شود.

به گفته وی، با وجود آنکه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نسبت به زیان و مشکلات مرغداران آگاهی کامل دارند، به همین خاطر بعید است کاری کنند که تولید با مشکل مواجه شود.

وی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری بیان کرد: بنابر آمار ۱۰۰ تا ۱۰۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل تفاوتی نداشته است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با افزایش وزن مرغ، میزان مصرف دان بالا می‌رود که این امر به سبب برهم زدن ضریب تبدیل به صلاح اقتصاد ملی کشور نیست، در حالیکه با مدیریت وزن مرغ امکان صادرات به بازار‌های هدف وجود دارد.

حجت افزود: با توجه به شرایط بحرانی کرونا در برخی استان‌ها و کاهش ۲۰ درصدی مصرف نسبت به گذشته، میزان جوجه ریزی تفاوتی نداشته است که اگر مدیریت صحیحی در امر جوجه ریزی صورت نگیرد، زیان واحد‌های مرغ گوشتی و مرغ مادر تداوم دارد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر استمرار صادرات مرغ بیان کرد: تعرفه صادرات یک هزار و ۵۰۰ تومانی مرغ حداقل برای ۶ ماه باید ثابت بماند تا صادرکننده به سهولت بتواند در بازار‌های هدف قرارداد منعقد کند.

 توزیع کنجاله سویا ۳ برابر نرخ مصوب در بازار سیاه

 این مقام‌مسئول با اشاره به اینکه بازار نهاده‌های دامی تعریف ندارد، بیان کرد: در بهترین حالت ۵۰ درصد نهاده‌های دامی با نرخ مصوب در اختیار مرغداران قرار می‌گیرد و مابقی از بازار آزاد با نرخ‌های بالایی خریداری می‌شود.

وی نرخ هر کیلو ذرت در بازار آزاد را ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان و کنجاله سویا ۷ هزار تومان در بازار اعلام‌کرد و گفت: در حال حاضر قیمت کنجاله سویا در بازار سیاه سه برابر نرخ مصوب است، درحالیکه ۵۰ درصد دان مورد نیاز تولیدکنندگان از بازار آزاد تامین می‌شود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با بهبود قیمت مرغ در بازار پیش بینی می‌شود که قیمت جوجه یکروزه تحت تاثیر تحولات مثبت قرار گیرد.

حجت با بیان اینکه بازار حمل و نقل نهاده‌های دامی آشفته است، گفت:هم اکنون ۲ برابر تعرفه عادی از مرغدار کرایه دریافت می‌شود که با این وجود مرغدار به ازای هر قطعه مرغ یک هزار تومان کرایه بیشتر پرداخت می‌کند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی بازار، هر یک از مرغداران حداقل ۲ دوره زیان کردند که امیدواریم با مدیریت تولید جوجه، کرایه حمل و نقل و تخصیص دان بر مبنای جوجه ریزی هر واحد صورت گیرد تا فشار مضاعف بر صنعت طیور کاسته شود.

رییس سازمان دامپزشکی کشور: سرانه مصرف مرغ در ایران، ۲ برابر میانگین جهانی است

رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در سال ۹۸ دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن گوشت مرغ تولید شد که بر اساس میزان جمعیت کشور  مصرف سرانه گوشت مرغ ۳۲ کیلوگرم یعنی دو برابر میانگین جهانی است.

« علی صفر ماکنعلی» روز دوشنبه در نشست خبری که در محل این سازمان برگزار شد با تاکید براینکه سازمان دامپزشکی کشور متولی کنترل بیماری‌ها و سلامت مواد غذایی است افزود: محور اول مقابله با بیماری‌های فرامرزی و همچنین مشترک انسان و حیوان و محور دوم سلامت مواد غذایی در قالب برنامه NRP (شناسایی و کنترل باقیمانده‌های دارویی)  است.

به گفته وی، اکنون برای کنترل بیماری تب برفکی در روستاها و عشایر از واکسن رایگان استفاده می‌شود.

کاهش ۳۰ هزارتنی نیاز کشور به واردات گوشت قرمز

رییس سازمان دامپزشکی کشور از کاهش ۳۰ هزار تنی واردات گوشت کشور خبر داد و اظهارداشت: با توجه به تشکیل کمیته ملی راهبردی تولید و بهداشت دام کشور و حضور چند دستگاه اجرایی مرتبط و تشکل‌ها افزایش تولید دام عشایر به میزان  ۳۰ هزار تن در دست اجراست.

ماکنعلی تصریح کرد: در قالب این برنامه ۲۳ هزار نفر از جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری عشایر شناسایی و آموزش می‌بینند  که این اقدام موجب کاهش مصرف خوراک دام و هزینه‌های تولید می‌شود.

سرانه مصرف گوشت مرغ ۳۲ کیلوگرم شد

رییس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه ایران در زمینه تولید گوشت مرغ و تخم مرغ دارای رتبه تک رقمی در جهان است گفت: در سال ۹۸ دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن گوشت مرغ تولید شد که بر اساس میزان جمعیت کشور  مصرف سرانه گوشت مرغ ۳۲ کیلوگرم یعنی دو برابر میانگین جهانی است.

ماکنعلی اظهارداشت: افزایش مصرف گوشت مرغ از یک سو مفید و از سوی دیگر ادامه این روند مضر خواهد بود  زیرا بیانگر این موضوع است که استقبالی از گوشت قرمز نمی‌شود.

رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به تولید تخم‌مرغ با ثبت رکورد حدود یک میلیون و ۴۰ هزار تن رتبه نهم جهان را دارد افزود: درحالی که طی سال ۹۶ هر هفته سه هزار و ۵۰۰ تن تخم مرغ به کشور وارد می‌شد؛ اما اکنون این محصول صنعت طیور که در  ۳۰هزار نقطه تحت نظر است، ارزان‌ترین فراورده پروتئینی تولیدی کشور به شمار می رود.

وی با بیان اینکه برای جمعیت هدف صنعت طیور حدود یک میلیارد و ۲۰۰ هزار دز واکسن استفاده می‌شود، اظهارداشت: جمعیت دام سبک شامل گوسفند، بز، بره و بزغاله تعداد آن در کشور به حدود ۷۰ میلیون راس می‌رسد نیز مدیریت بهداشتی در پنج محور انجام می‌شود که با وجود پیچیدگی‌های نظارت بر فرایند بهداشت دام‌های سبک در کشور، تولید آن ۲۵ درصد افزایش یافته است.

ماکنعلی اضافه کرد: تعداد جمعیت اسب‌های تحت پوشش بیماری مشمشه نیز از ۱۵ هزار راس به ۴۵ هزار راس افزایش یافته است.

توقف خام‌فروشی نهاده‌ها و صرفه‌جویی ۱۳ درصدی مصرف ذرت

رییس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه یکی دیگر از برنامه‌های سال ۹۹ کاهش وابستگی به نهاده‌های دامی است گفت: براساس آمار و ارقام  موجود ۹.۵ میلوین تن ذرت دامی به کشور وارد می‌شود که با اجرای سه محور واردات نهاده‌های دامی ۲۰ درصد کاهش خواهد یافت.

ماکنعلی تصریح کرد: اجرای برنامه ارتقای کیفی خوراک دام در دستور کار است به طوری که از خام‌فروشی به شکل ایجابی متوقف شود به طور مثل خراسان جنوبی و لرستان ۴۰ تا ۷۵ درصد عملیاتی شده است.

وی با بیان اینکه خام‌فروشی نهاده‌های طیور متوقف می‌شود، افزود: اکنون بیش از  ۴۶۰ کارخانه خوراک دام فعال در کشور داریم که عرضه نهاده‌ها به این کارخانه‌ها باعث می‌شود ۱۳ درصد در تولید ذرت صرفه‌جویی شود.

به گفته این مقام مسوول در سازمان دامپزشکی کشور، سالانه حدود یک میلیون تن ذرت در حدود ۱۴۰ هزار هکتار ذرت دانه‌ای کشت می‌شود که در این زمینه صرفه‌جویی خواهد شد.

کاهش ۵ درصدی مصرف نهاده‌ها با مدیریت پرورش طیور

ماکنعلی اضافه کرد: برنامه دیگر این سازمان اجرای مدیریت سنتی در پرورش طیور گوشتی  است که با اجرای محدودیت سنی از ۴۲  روز  به ۳۷ روز کاهش می‌یابد که منجر به کاهش پنج درصدی مصرف نهاده‌ها خواهد شد.

ساماندهی ۱۱۴  آزمایشگاه دولتی

ماکنعلی اضافه کرد: امسال مهمترین برنامه سازمان دامپزشکی ساماندهی  ۱۱۴ آزمایشگاه دولتی و افزایش حدود  ۴ برابری آزمایشگاه‌ها در بخش خصوصی است تا بتوانیم علاوه بر خود کنترلی در کشتارگاه‌ها، ام ار پی در مرغ ، تخم مرغ و عسل را پیاده‌سازی کنیم.

  • 49
  • 13
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش