عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه سراسری تعاونی های مرغداران گوشتی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، با اشاره به این که قیمت مرغ تغییرات اندکی نسبت به روزهای قبل داشته است، گفت: هم اکنون متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده ۱۲ هزار و ۵۰۰ تا ۱۳ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ها ۱۷ هزار و ۵۰۰ تا ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان است.
او ادامه داد: باتوجه به وضعیت کنونی عرضه و تقاضا پیش بینی می شود که قیمت مرغ هفته آینده نوسانی نداشته باشد.
حجت قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۴ هزار تا ۱۵ هزار تومان و مرغ گرم برای مصرف کننده را ۲۰ تا ۲۱ هزار تومان اعلام کرد و گفت: باتوجه به نوسان شدید نهاده های دامی، عرضه با نرخ های فعلی به زیان مرغداران است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه سراسری تعاونی های مرغداران گوشتی با اشاره به این که بازار نهاده های دامی هم چنان آشفته است، گفت: در حال حاضر کنجاله سویا با نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲ هزار تومان در بازار عرضه می شود که این امر تولیدکنندگان را وادار به کشتار مرغ پیش از رسیدن به وزن واقعی خود می کند.
او ادامه داد: هم اکنون بخش عمده نهاده های موردنیاز مرغداران از بازار سیاه تامین می شود، در حالیکه با تخصیص ارز دولتی بخش عمده ذرت و کنجاله با نرخ مصوب بدست تولیدکنندگان می رسد.
حجت با اشاره به این که بازار نهاده های دامی تعریفی ندارد، گفت: عدم حمل به موقع نهاده علت اصلی اختلاف قیمت مصوب با بازار آزاد است و از ان جا که مرغ دار با موجود زنده سر و کار دارد، چاره ای جز تامین نهاده با نرخ بالا ندارند.
این مقام مسوول با اشاره به اختلاف ۵ برابری قیمت کنجاله سویا نسبت قیمت کنجاله سویا نسبت به نرخ مصوب گفت: باتوجه به تامین ۳۰ تا ۴۰ درصد نیاز مرغداران با نرخ مصوب، مابقی از بازار آزاد تامین می شود که این امر در افزایش هزینه های تولید تأثير به سزایی دارد.
او با انتقاد از جهش چشمگیر قیمت ریز مغذی ها در بازار اظهارکرد: قیمت ریز مغذی ها همچون متیونین و لیزین و سایر مکمل ها نسبت به مدت مشابه سال قبل چندبرابری رشد داشته که تمامی این عوامل منجر به افزایش هزینه های تولید شده است.
این مقام مسوول متوسط نرخ هر قطعه جوجه یک روزه را ۵۰۰ تومان اعلامکرد و گفت: باتوجه به نوسان شدید هزینه های تولید و عدم رغبت مرغداران به جوجه ریزی، قیمت جوجه افت محسوسی داشته است.
به گفته حجت، با وجود انکه ۴۰ تا ۵۰ درصد نهاده های دامی از کانال دولت و مابقی بازار آزاد تامین می شود، به همین خاطر عرضه با نرخ های مصوب بیانگر استمرار زیان ۴ ماهه اخیر مرغداران است، در حالیکه اگر مسوولان دولتی از نرخ واقعی حمایت کنند، تولیدکننده با اطمینان خاطر بیشتری به تولید ادامه می دهد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با تأکید بر اصلاح قیمت مرغ گفت: اگر قیمت مصوب بر مبنای کارشناسی اعلام شود، تولیدکنندگان با افتخار می پذیرند چراکه تولیدکنندگان به هیچ وجه به دنبال افزایش قیمت نیستند.
او در پایان عنوان کرد: با وجود آنکه امکان عرضه مرغ با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار وجود ندارد، از این رو انتظار میرود مسوولان تنظیم بازار برمبنای واقعیت و هزینه تمام شده تولید، قیمت واقعی مرغ را اعلام کنند.
- 18
- 6