مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفتگو باشگاه خبرنگاران، از کاهش ۴۸ درصدی واردات برنج خبرداد و گفت:بنابر برنامه ریزی صورت گرفته پیش از دوره ممنوعیت به صورت متوسط ماهیانه ۲۰۰ هزار تن برنج باید وارد کشور می شد.
او ادامه داد:بنابر آمار در پنج ماهه اول سال، پیش از دوره ممنوعیت باید یک میلیون تن برنج وارد کشور می شد که متأسفانه امسال نسبت به سال قبل ۴۸ درصد کاهش واردات داشته ایم.
نرخ هر کیلو برنج خارجی به ۲۵ هزار تومان رسید
کشاورز با بیان اینکه امسال ۵۰ درصد نسبت به برنامه واردات عقب هستیم، گفت:با توجه به اختصاص گروه کالا از یک به ۲ و تخصیص ارز نیما، نرخ برنج هندی از ۱۶ به ۲۲ هزار تومان و برنج پاکستانی از ۲۵ به ۲۶ هزار تومان افزایش یافت.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ادامه داد :با وجود آنکه بانک مرکزی همچنان بر تخصیص ارز نیما اصرار دارد، از این جهت به دلیل تاخیر در تخصیص ارز با مشکل کمبود عرضه و نوسانات قیمت رو به رو هستیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه ۲۰۰ هزار تن برنج در بلاتکلیفی تخصیص ارز به سر می برند، افزود:با وجود کمبود عرضه برنج خارجی انتظار می رود که وزیر جدید صمت حامی تجارت باشد و بانک مرکزی به تخصیص ارز توجه بیشتری داشته باشد، چرا که اقشار آسیب پذیر به دنبال برنج ارزان قیمت هستند. هرچند دولت برنامه هایی برای تامین برنج اقشار آسیب پذیر دارد، اما مشکل تخصیص ارز همچنان به قوت خود باقی است.
مصرف ماهانه ۱۵۰ هزار تن برنج خارجی در کشور
دبیر انجمن واردکنندگان برنج در آخر با بیان اینکه ماهانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن برنج خارجی در کشور مورد استفاده قرار می گیرد، اعلام کرد :اگر دولت تمهیداتی برای افزایش تخصیص ارز بیندیشد تا واردکنندگان هزینه انبارداری ندهند و بلافاصله برنج های خود را ترخیص کنند، کمبود ارائه باعث گرانی و گران فروشی نمی شود.
افزایش ۱۰ هزار تومانی قیمت دام زنده بدلیل قاچاق/ ورود دام به تهران کاهش یافت
رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی اظهار داشت: دام زنده در تهران نزدیک به ۴۲ هزار تومان بود که یکباره به ۴۸ هزار تومان افزایش پیدا کرد که بازتاب تداوم قاچاق دام است. هر کیلو دام زنده در مرزها ۱۵۰ هزار تومان خریداری میشود یعنی ۳ برابر قیمتی که در کشور وجود دارد.
علیاصغر ملکی در گفتوگو با ایلنا در رابطه با وضعیت قاچاق دام زنده به کشورهای همسایه بویژه عراق گفت: با وجود تدابیری که برای کاهش قاچاق دام زنده در نظر گرفته شد، قاچاق همچنان ادامه دارد و میزان آن کاهش نیافته است. به طوری که بازتاب آن امروز در سطح شهر قابل مشاهده بود چون قیمتها به صورت سر سامآوری افزایشی شده است.
وی ادامه داد: ورود دام از شهرستانها به تهران بسیار کاهش یافته است. برخی از دامداران ادعا دارند با دامپزشکی مشکل دارند و مجوز دریافت نمیکنند و برخی نیز به امید افزایش قیمت دام خود را نگه داشتهاند، این شرایط موجب شده تا استان تهران با کمبود مواجه شود. این کمبود منجر به افزایش قیمت ۱۰ هزار تومانی دام زنده شده که نتیجه آن در گوشت گوسفند در بازار قابل مشاهده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی تصریح کرد: با توجه به تداوم قاچاق دام زنده و تبادل پولی که وجود دارد برای دامداران بسیار مقرون به صرفهتر است چراکه سه برابر تهران یا شهرستانها در آنسوی مرزها دریافت میکند.
ملکی اضافه کرد: دام زنده در تهران نزدیک به ۴۲ هزار تومان بود که یکباره به ۴۸ هزار تومان افزایش پیدا کرد که بازتاب تداوم قاچاق دام است، زیرا هر کیلو دام زنده در مرزها ۱۵۰ هزار تومان خریداری میشود یعنی ۳ برابر قیمتی که در کشور وجود دارد. همین امر انگیزهای شده تا به هر شکلی که امکان دارد دام زنده را در آن سوی مرزها به فروش برسانند که بر افزایش قیمتها دامن زده است.
وی افزود: در روزهای اخیر افزایش قیمت دام زنده شتاب گرفته که امید میرود به این موضوع رسیدگی شود تا در یک روز کیلویی ۱۰ هزار تومان افزایش قیمت وجود نداشته باشد.
- 19
- 2