حسین ایراندوست در گفتوگو با ایسنا در خصوص دلایل افزایش قیمت مرغ، اظهار کرد: باید توجه داشت که مشکل گرانی مرغ تنها مربوط به اصفهان نیست و کشوری است.
وی با بیان اینکه آنچه مشخص است میزان کشتار مرغ در اصفهان با توجه به افزایش جوجه ریزی در سال جاری، بالا بوده است، گفت: میزان جوجه ریزی در مرغداری های استان طی تابستان امسال نسبت به تابستان سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافت.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به روند افزایشی کشتار مرغ در نیمه اول امسال، اضافه کرد: به طور متوسط هر شب در تیر ماه امسال ۳۵۱ تن، در مرداد ماه ۴۲۸ تن، شهریور ماه ۴۹۴ تن و در مهر ماه ۵۶۲ تن مرغ در استان کشتار شده است، به این معنا که هر ماه میزان کشتار مرغ بین ۲ تا ۱۰ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه با خنک شدن هوا میزان مصرف مواد پروتئینی همچون مرغ و تخم مرغ افزایش می یابد، تصریح کرد: شاید به دلیل ارزان بودن مرغ و قیمت بالای گوشت قرمز، تقاضای مردم برای خرید مرغ افزایش پیدا کرده است، با این وجود اکنون در تولید مرغ مشکلی وجود ندارد.
ایراندوست با بیان اینکه متاسفانه امروز مرغ با قیمت بالا تولید می شود، گفت: اگر هزینه های تولید مرغ را در فرمول مشخصی قرار دهیم قیمت مرغ برای مصرف کننده بین ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان است، اما نکته قابل توجه این است که به مرغداران می گوییم اگر مرغ خود را با قیمت ۲۲ هزار تومان هم عرضه کنند، ضرر نمی کنید چون زمانی که جوجه های خود را پرورش داده اند، قیمت جوجه پایین تر از امروز بود.
وی با بیان اینکه در استان اصفهان به دنبال این هستیم که نرخ مرغ را برای مصرف کننده به ۲۲ هزار تومان برسانیم، گفت: خوشبختانه سهم تحویل نهاده ها به مرغداران نسبت به بهار امسال بهتر شده است، بنابراین زمانیکه ۵۰ درصد نهاده تحویل مرغداران می شود، انتظار تولید و عرضه مرغ ارزان تر در بازار را داریم.
به گفته معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، در حال حاضر سهم تحویل نهاده ها با نرخ ارز آزاد برای مرغداری ها محدودتر شده است و به نظر می رسد در فرایند تولید و پرورش مرغ خدشه ای ایجاد نشده است.
وی همچنین یادآور شد: با توجه به برخی محدودیت ها، شهریور امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افت ۱۰ درصدی جوجه ریزی مواجه بودیم، همچنین این افت در مهر ماه به دلیل عرضه نشدن ۱۰ روزه جوجه به بازار بیشتر شد و به نظر می رسد طی ۴۰ روز آینده دچار کاهش تولید مرغ خواهیم شد، بنابراین با افت تولید احتمال افزایش دوباره قیمت وجود دارد و در این شرایط باید مرغ های منجمد را برای تنظیم بازار وارد سطح عرضه کنیم.
به گفته ایراندوست، برای مدیریت بازار، نسبت به عرضه ۱۲۰۰ تن مرغ منجمد در فروشگاه های بزرگ رفاه، اتکا، کوثر و ... اصفهان از هفته گذشته اقدام شده است.
وی درباره صادرات مرغ نیز، گفت: در حال حاضر میزان مرغ صادر شده از کشور عدد قابل توجهی نیست و از دو هفته گذشته طی نامه ای، صادرات مرغ ممنوع شده است.
معاون بهبود llllتولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در خصوص اینکه آیا قیمت هر کیلو مرغ ۲۶ هزار تومانی برای مصرف کننده عادلانه است، اظهار کرد: اگرچه این عدد برای تولیدکننده عادلانه است، اما برای مصرف کننده ای که مرغ را به قیمت ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان خریداری می کرد، بسیار سنگین است.
وی با بیان اینکه با گرانی گوشت قرمز امید مصرف کننده گوشت مرغ است، تصریح کرد: در حال حاضر میزان مصرف مرغ در کشور دو برابر میانگین جهانی است، اما با گرانی این پروتئین نیز امروز نگران سلامت مصرف کنندگان هستیم، بنابراین به دنبال افزایش سهم نهاده های تولید هستیم.
ایراندوست تاکید کرد: اگر دولت ۱۰۰ درصد نهاده های مرغداران را تامین کند، می توان مرغ را زیر کانال ۲۰ هزار تومان و با قیمت، ۱۶، ۱۷ و یا ۱۸ هزار تومان به دست مصرف کننده برسانیم.
یک کیلو گوشت در تبریز به قیمت نامعلوم!/ قصابیها ساز جدا میزنند
تبریز- افزایش قیمتهای سایر اقلام و همچنین عدم تأمین نهادههای دامی بی تأثیر نیست و به دنبال آن، صف خرید گوشت قرمز و بازار سودجویان را حسابی داغ کرده است.
این روزها اگر یک صف طولانی به چشم شما خورد، بدانید که صف خرید ماسک نیست بلکه صف خرید گوشت قرمزی است که قیمت آن به یکباره افزایش یافته است و برخی از مردم نیز در این آشفته بازار که صدای کمبود گوشت قرمز نیز به گوش میرسد به صف میایستند تا در حد توان خود، خریداری کنند.
قیمتی که منصفانه نیست و برخی از سودجویان در این صنف نیز با دیدن صفهای طویل، دست و دلشان بیشتر به کار میآید و تا زمانی که تنور گران فروشی داغ است، هر چه زیر چنته دارند بیرون کشیده و تا آخر شب، بازارشان به خوبی داغ است.
این یک گزارش میدانی از آخرین وضعیت خرید و فروش گوشت قرمز در سطح شهر است؛ ما هم سر بزنگاه رسیدیم و همین که کرکره مغازهها بالا رفت شاهد خریداران گوشت قرمز نیز بودیم.
فروشندگانی که تا چند ساعت پیش و حتی قبل از معرفی خود، یک کیلو گوشت قرمز را به قیمت ۱۱۰ هزار تومان میفروختند اما زمانی که پای پرسیدن از قیمتها به میان میآید ادعا میکنند که قیمت یک کیلو گوشت قرمز، ۸۸ هزار تومان است و تا الان نیز قیمت جدید گوشت قرمز اعلام نشده و ما هم تا زمانی که مشتری از ما گوشت میخواهد وظیفه داریم بفروشیم.
این صحبتهای یکی از قصابان بود که با وجود اینکه گوشت قرمز را با یک قیمت ناعادلانه به مردم میفروخت عقیده جالبی را نیز بر ملأ کرد که ما گوشت سالم و بهتری میفروشیم و منتظر اعلام قیمت جدید نیز هستیم.
و اما وقتی به نزدیکی یکی از مغازههای گوشت فروشی رسیدیم با درب قفل شده روبرو گشتیم؛ مغازهای که گوشت قرمز داشت اما چنانچه به نظر رسید گویا خیال فروش و حتی پاسخگویی هم نداشت.
یکی از قصابان دیگر نیز قیمت گوشت قرمز را ۸۸ تا ۹۰ هزار تومان اعلام کرد و از روی رسیدهای دستگاه کارتخوان نیز نشان داد که حتی از چند روز پیش هم با این قیمت، فروخته است.
وی گفت: اما آنطور که شنیدهایم قرار است قیمت جدیدی برای تمام قصابان اعلام کنند تا همه به صورت یکپارچه با آن قیمت، گوشت قرمز را بفروشند؛ این کاملاً روشن است که در این میان برخی از افراد در این صنف، با قیمتی ناعادلانه خرید و فروش کردهاند.
افزایش دام زنده و گوشت قرمز
مدیرعامل کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: قیمت گوشت قرمز تابعی از قیمت دام زنده است و طبیعتاً اگر قیمت دام زنده افزایش یابد به تبع آن، قیمت گوشت قرمز نیز افزایش خواهد یافت.
کریم قدرتی افزود: بنابر بررسیهای انجام گرفته افزایش قیمت دام زنده به دلیل کمبود نهادههای دامی است که از این رو اکثر دامداران نیز اعلام کردهاند که در تأمین نهادههای دامی با مشکل روبرو شدهاند.
وی به خبرنگار مهر گفت: قیمت آزاد نهادههای دامی با قیمت تعرفه دولتی بالا بوده و فاصله زیادی دارد که این فاصله قیمت و کمبود، باعث شده است تا دامداران دچار مشکل در تأمین نهادههای دامی و نگهداری آنها شوند.
وی توضیح داد: خبرها حاکی از آن است که نهادههای دامی جدید وارد کشور شده است که در این راستا سامانههای نیز برای خریداری در نظر گرفته خواهد شد که در صورت تخصیص آن، تنش به وجود آمده، تثبیت و تعادل در بازار برقرار خواهد شد.
لزوم مشخص شدن قیمت دام زنده
به گفته مدیر عامل کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز، قیمت گوشت قرمز باید مشخص شود چرا که نوسانات قیمت بالاست و واقعیت امر این است که باید قیمت دام زنده کارشناسی و اعلام شود.
قدرتی بیان کرد: قیمت دامهای زنده که از نهادههای دولتی استفاده میکنند و یا دامهای زندهای که با نهادههای آزاد، پرورش داده میشوند باید به صورت رسمی اعلام شود.
وی با اشاره بر قیمت نامعقول گوشت قرمز در بازار افزود: برای مدیریت سریع باید هر چه زودتر قیمت دامهای زنده و تمام شده نهادههای دامی و هزینههای موجود، کارشناسی و اعلام گردد؛ متأسفانه برخی از سودجویان نیز از این فرصت استفاده میکنند.
آقای صفوی یکی از خریداران گوشت قرمز در یکی از همین مغازهها بود که به خبرنگار مهر گفت: در حالت فعلی و بر حسب نیازی که داریم برای خرید گوشت قرمز آمدهام اما همه شاهد هستند که قیمت واقعی و عادلانه گوشت قرمز، این نیست و باید هر چه سریعتر رسیدگی شود.
وی افزود: افزایش ناگهانی قیمت گوشت قرمز را تنها در این چند روز شاهد نیستیم بلکه سالهاست این افزایش، موجب شده است تا مردم تا زمانی که قیمت گوشت مرغ، بهتر است خریداری کنند و کمتر سمت خرید گوشت قرمز میآیند اما نیاز غذایی انسان باید تأمین شود و مردم خواهان رسیدگی همیشگی در قیمت گوشت قرمز هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: طی یک سال گذشته، هیچگونه افزایش قیمتی در دام سبک و سنگین که منشأ تولید گوشت قرمز هستند، بعد از افزایش قیمت در سایر کالاها، رخ نداده بود که این باعث انباشت دام در واحدهای تولیدی و روستاها شده بود که سازمان جهاد کشاورزی در این راستا از طریق خرید از شرکت پشتیبانی دام، در صدد تعدیل قیمتها بود.
اکبر فتحی ادامه داد: یکی از دلایل افزایش گوشت قرمز، تطابق دادن خود با افزایش قیمت سایر کالاها میباشد.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، حدود ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد دامی در استان وجود دارد که ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار رأس دام سبک و ۶۰۰ هزار رأس، گاو و گوساله را شامل میشود.
فتحی بیان کرد: ۸۲ هزار تن گوشت قرمز، مازاد بر مصرف نیاز استان، تولید میگردد و به طور معمول نیاز سایر استانها از جمله تهران را نیز تأمین میکند.
وی افزود: حدود ۵۰ درصد دامهای مورد استفاده در کشتار، دامهای روستایی هستند که در اماکن دامی روستایی پرورش داده میشوند که اگر نهادههای دامی ذرت و کنجاله وارداتی مورد استفاده باشد، مصرف به حدی بالا نیست که از آنها بیشتر استفاده کنند.
وی در پایان با اشاره بر افزایش قیمت اقلام داخلی به خبرنگار مهر گفت: افزایش قیمت جو و علوفه، بر قیمت دام سبک و سنگین و همچنین گوشت قرمز نیز بی تأثیر نخواهد بود.
افزایش قیمت سایر کالاها، کمبود نهادههای دامی و بازار داغ سودجویان، هر چه که هست، موجب افزایش قیمت گوشت قرمز و نابسامانی در بازار شده است.
وضعیت آشفتهای که نیازمند بازرسی سریعتر و رسیدگی به قیمتهایی است که صعودی بالا میرود.
- 16
- 1