به گزارش ایلنا، محمدرضا طلایی امروز در نشست خبری با اشاره به اقدامات شرکت پشتیبانی امور دام کشور برای تامین و تنظیم بازار نهادههای دامی اظهار کرد: در سال جاری حدود ۳ میلیون تن نهادههای دامی با ۴۸ کشتی از بنادر جنوبی و ۷۴ کشتی از بنادر شمالی وارد کشور شده است.
وی ادامه داد: بانک مرکزی برای واردات این میزان نهاده اعتباری معادل یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو در اختیار شرکت پشتیبانی امور دام قرار داده است.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور با بیان اینکه در بخش تامین و عرضه کالاهایی مانند مرغ، تخممرغ و گوشت قرمز نیز این شرکت اقدامات خوبی را برای تنظیم بازار انجام داده است، افزود: از ابتدای سال تاکنون ۵۴۰۰ تن گوشت قرمز داخلی و ۴۹ هزار تن مرغ از مرغداران خریداری شده تا در بحث تنظیم بازار عرضه و قیمتها را متعادل کند.
طلایی تصریح کرد: همچنین ۷۵ هزار تن مرغ منجمد تاکنون برای تنظیم بازار و متعادل شدن قیمتها در محلهای عرضه توزیع شده است.
وی با تاکید بر اینکه بازار شب عید تامین و مشکلی برای تنظیم آن نداریم، بیان داشت: ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام برای شب عید تامین شده و مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز با قیمتهای دولتی در بازار نوروز عرضه خواهد شد.
طلایی قیمت دولتی هر کیلوگرم مرغ گرم ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان، مرغ منجمد درب سردخانه ۱۴ هزار و ۴۰۰ تا ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان است و گوشت منجمد درب سرخانه را ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان اعلام کرد.
وی درباره احتمال تغییر قیمت این کالاها و نهادههای وارداتی در صورت تغییر نرخ ارز ترجیحی اظهار داشت: با توجه به اینکه هنوز تصمیمی برای تغییر نرخ ارز ترجیحی گرفته نشده است تمام برنامهریزیهای ما نیز براساس ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی است و پایه قیمتگذاریها نیز همین نرخ ارز در نظر گرفته میشود.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه شرکت ما ۹۲ درصد از ارز دریافتی خود را رفع تعهد کرده است، افزود: تا امروز ما توانستهایم ۹۲ درصد از ارزی که دریافت کردهایم را رفع تعهد کنیم و تنها ۸ درصد از آن باقی مانده است که تا آخر سال آن نیز رفع تعهد خواهد شد.
طلایی شرایط تامین نهاهها را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: ما برای ماههای پایانی سال هیچ مشکلی در تامین نهادههای دامی نداریم و ذخایر ما حتی تا سه ماه ابتدایی سال ۱۴۰۰ نیاز کشور را پاسخگو خواهد بود.
وی درباره دلیل کمبود نهاده دامی جو در ماههای اخیر بیان کرد: یکی از مهمترین دلایل کمبود عرضه این نهاده دامی، حضور کمرنگ بخش خصوصی برای ورود به واردات آن بود.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور ادامه داد: ترس بخش خصوصی از عدم تخصیص بیموقع ارز توسط بانک مرکزی موجب شد که ما در مقطعی با کاهش واردات این نهاده دامی مواجه شویم و در این باره در ماههای مرداد و شهریور به دولت هشدار داده بودیم.
طلایی محل تامین جویی که امروز در بازار عرضه میشود را ذخایر پشتیبانی امور دام عنوان کرد و یادآور شد: شرکت پشتیبانی امور دام کشور فقط در سه روز گذشته ۲۰۰ هزار تن جو را در سامانه بازارگاه برای تامین نیاز تولیدکنندگان عرضه کرده است.
وی همچنین از خرید سه کشتی از این نهاده از کشور آلمان خبر داد و گفت: میزان جویی که از آلمان به سمت ایران در حال حرکت است حدود ۲۰۰ هزار تن است و حداکثر تا سه روز آینده به کشور وارد میشود.
به گفته مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور از فروردین ماه سال آینده نیز تولید داخل به بازار عرضه میشود و این امر همراه با واردات، بازار را از نهاده دامی جو اشباع خواهد کرد.
طلایی افزود: میزان نیاز کشور به این نهاده دامی ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار تن است که با احتساب ذخایر استراتژیک، ما بیش از نیاز و در حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن جو در کشور داریم.
وی در ادامه سخنان خود درباره آخرین وضعیت دریافت مطالبات شرکت پشتیبانی امور دام اظهار کرد: در سال ۹۹، ۴۸ میلیارد تومان از مطالبات شرکت پشتیبانی امور دام وصول شده و تا امروز مطالبه جدیدی اضافه نشده و هر فروشی که انجام دادهایم وجه آن را دریافت کردهایم.
- 20
- 6