به گزارش ایسنا، بانک مرکزی با صدور بخشنامه ای بیان کرد که با تصویب کمیسیون اعتباری این بانک، بانک ها و موسسات اعتباری میتوانند طبق ارزیابی و اعتبارسنجی مشتریان خود، نسبت به تخصیص اعتبار تا سقف مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان در قالب کارت اعتباری مرابحه اقدام کنند.
بانک مرکزی قبل از این در دستورالعمل ابلاغی کارت اعتباری مرابحه به موسسات اعتباری و بانک ها تأکید کرده بود که با توجه به ظرفیت بالای عقد مرابحه و کارت های اعتباری مبتنی بر این عقد که اعطای تسهیلات برای تأمین طیف وسیعی از کالاها و خدمات مورد نیاز آحاد جامعه را شامل می شود، این کارت ها باید به تدریج جایگزین تسهیلات متنوع خرد فعلی شبکه بانکی کشور در زمینه های مختلف شود تا از این راه، ضمن تأمین نیازهای مالی اقشار مختلف جامعه در زمینه های گوناگون کالایی و خدماتی، فرآیندهای زمانبر و پرهزینه اعطای تسهیلات بانکی کوتاه و انحرافات موجود در مصرف تسهیلات با موضوع قرارداد به حداقل رسانده شود.
همینطور طبق این دستورالعمل مقرر شده بود که هریک از بانک ها و مؤسسات اعتباری صرفاً مجاز به اعطای یک کارت اعتباری به متقاضیان باشند، ولی دریافت کارت های متعدد از چند بانک یا مؤسسه اعتباری، منوط به رعایت سقف دریافتی برای هر مشتری، بلامانع است.
سقف قبلی پرداخت کارت اعتباری به مشتریان ۵۰ میلیون تومان بود که در بخشنامه جدید این سقف به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.
برخی از تمهیدات دیگری که در دستور العمل کارت اعتباری در نظر گرفته شده است عبارتند از:
۱- ایجاد امکان بازپرداخت تسهیلات دریافتی با کارت اعتباری مرابحه به صورت نسیه اقساطی با اقساط حداقل ۱۲ تا حداکثر ۳۶ ماهه. علاوه بر نسیه دفعی؛
٢- الزام به تخفیف حداقل ٩٠ درصد سود مستتر در قسط/اقساط زود پرداخت( متناسب با مدت باقیمانده تا سررسید قسط/اقساط پرداخت شده)، در صورت بازپرداخت تمام یا بخشی از تسهیلات کارت اعتباری توسط مشتری پیش از سررسید؛
٣- عدم دریافت سود از مشتری در صورت توافق مؤسسه اعتباری و پذیرنده کارت، مبنی بر پرداخت مطالبات پذیرنده از سوی مؤسسه اعتباری( ناشی از استفاده مشتری از کارت اعتباری) در پایان دوره تنفس، مشروط به اینکه مشتری بدهی خود را تا پایان دوره تنفس پرداخت نماید؛
٤- ایجاد امکان واریز وجه به کارت اعتباری از سوی مشتری، به منظور افزایش مبلغ قابل پرداخت در خریدهای با مبالغ بیش از سقف های تعیین شده با استفاده از کارت اعتباری.
گفتنی است؛ کارت اعتباری مرابحه به دارنده آن این امکان را می دهد که بر پایه نوع قرارداد، از خدمات و کالاهایی برخوردار شده و سامانه بانک صادر کننده بهای آنرا بپردازد. به عبارت دیگر یک حد اعتبار به کاربر اختصاص داده می شود که می تواند از آن پولی را برای پرداخت قرض بگیرد و میزان و سقف اعتباری که به هر شخص داده می شود بستگی زیادی به درآمد و توان بازپرداخت وی دارد که پس از تعیین اعتبار میتواند از محل این اعتبار، کالا و خدمات مورد نظر را خریداری کرده و در هنگام سر رسید آن را یکجا و یا به صورت اقساط، باز پرداخت کند.
- 16
- 1
عوض رنجبر
۱۴۰۰/۵/۱۱ - ۱۲:۵۹
Permalink