به گزارش نسیم آنلاین، اوضاع بانکها اصلا خوب نیست، اینرا آمارهای رسمی میگوید. زیان انباشته سنگین بانکها در سال ۹۵ ، سالی که با کمی اغماض میتوان آن را سال تیره روزی نظام بانکی کشور به حساب آورد. رکورد سنگین در اقتصاد، افزایش دارایی سمی بانکها و افزایش مطالبات معوق تنها بخشی از علل افزایش چالشهای نظام بانکی کشور به شمار میرود.
آیا بحران نظام بانکی فقط به سال ۹۵ محدود شده و یا اینکه این بنگاههای بزرگ در سال آینده از دام چالشهای ریز و درشت پیرامونی خود رهایی مییابند؟
به طور قطع وضع نامطلوب بانکها در سال آینده نیز استمرار خواهد داشت برای برخی با شیبی ملایم تر و برای برخی با شیبی تند، چرا که این بنگاههای سرمایهای در سال ۹۵ هم هم نتوانستند از کمند مشکلات رهایی یابند.
جدول بانکی
براین معضلات، اقدام به موقع بانک مرکزی برای شفاف سازی صورتهای مالی را باید افزود که نفس بانکها را به شماره انداخته و حتی تعدادی از آنها ولو با گذشت ۱۱ ماه از سال جاری و تاکیدهای مکرر، هنوز هم موفق به برگزاری مجامع سالیانه خود نشدهاند، همچون بانک تجارت و سرمایه!
این گزارش مربوط به بررسی صورتهای مالی بانکهایی چون صادرات، تجارت، ملت، پارسیان، اقتصاد نوین و سرمایه بودهاند که به صورت تصادفی انتخاب شده اند. برپایه این گزارش، زیان انباشته بانک صادرات در آذرماه امسال ۶۲۸۶ میلیارد تومان بوده که نسبت زیان آن به سرمایه ۱۰۸ درصد بوده است. بانک بعدی، بانک تجارت بوده که با زیان انباشته ۱۲۳۶ میلیارد تومانی در آذر ۹۵ زیان آن نسبت به سرمایه ۲۷ درصدی بوده است. بانک سوم، بانک ملت بوده که با زیان انباشته ۲۱۶ میلیارد تومانی در آذر ۹۵ ، زیان آن نسبت به سرمایه ۴.۳ درصد بوده است.
بانک پارسیان چهارمین بانکی بوده که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته که بر این اساس، زیان انباشته آن ۵۴۷ میلیارد تومان درشهریور ۹۵ بوده که نسبت زیان آن به سرمایه هم ۲۳ درصد بوده است.
بانک پنجم، بانک اقتصاد نوین بوده که زیان انباشته آن ۵۵۲ میلیارد تومان در آذر ۹۵ بوده که نسبت زیان آن به سرمایه ۴۲ درصد تعیین شده است. آخرین بانک، سرمایه بوده که زیان انباشته آن در شهریور ماه سال ۹۴ به عدد ۱۹۶ میلیارد تومان رسیده بنابراین نسبت زیان آن به سرمایه ۴۹ درصد بوده است.
تا اینجای کار و از شش بانک مورد بررسی، بانک صادرات با زیان ۶۲۸۶ میلیارد تومانی رتبه نخست این همسنجی را از آن خود کرده است.
- 19
- 1