به گزارش ایرنا، تعاونی ثامن الحجج که از موسسات غیرمجاز پولی بود، شهریور ماه ۹۴ منحل شد و از بهمن همان سال امور تصفیه سپرده گذاران آن به بانک پارسیان واگذار شده است.
این بانک در ۱۶ ماه گذشته توانسته است با نظارت بانک مرکزی و نهاد قضایی ۹۰ درصد حساب های سپرده گذاران را که مربوط به حساب های زیر ۳ میلیارد ریال است، تعیین تکلیف کند و رسیدگی به حساب های باقیمانده پس از شناسایی منابع بانک و نظر هیات تصفیه و نهادهای نظارتی امکان پذیر است.
با این حال در بحبوحه انتخابات که برخی سعی در القای شایعه ورشکستگی بانک ها داشتند، برخی رسانه ها و کانال ها در شبکه های اجتماعی، با بازنشر خبر تجمعاتی که سپرده گذاران ثامن الحجج اسفند ۹۴ و اوایل سال ۹۵ در مقابل شعب پارسیان داشتند، چنین وانمود کردند که بانک پارسیان ورشکسته شده و این سپرده گذاران بانک هستند که خواهان خارج کردن پول های خود از این بانک هستند.
همزمانی انتشار این تصاویر با موضوع مربوط به سپرده گذاران کاسپین و آرمان موجب شد تا برخی به باز نشر این مطالب در فضای مجازی دامن بزنند.
نکته قابل توجه اینکه رسانه های معاند در این مدت بیشترین بهره برداری سیاسی را از این موضوع داشته و بر طبل تبلیغات منفی خود عیله نظام جمهوری اسلامی کوبیده اند.
با این حال پیگیری خبرنگار ایرنا از بانک پارسیان گویای آن است که نه تنها موضوع ورشکستگی آن صحت ندارد، بلکه پارسیان مجوز ایجاد ۱۵۰ شعبه جدید را در سراسر کشور اخذ کرده است که به تدریج در هفته های آینده افتتاح می شوند.
عباس کمرئی مدیر کل نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی پیشتر با ردشایعه ورشکستگی بانک ها گفته بود: اعلام این موضوع نادرست که به طور مستقیم با زندگی عموم مردم جامعه ارتباط دارد، باعث ایجاد نگرانی هایی میان مردم می شود که خسارت های ناشی از آن، جبران ناپذیر است.
وی افزود: متاسفانه این گونه اظهارنظرها توسط افرادی مطرح می شود که اطلاعات فنی دقیقی در این زمینه ندارند.
- 15
- 1