به گزارش ایرنا، پلیس بنگلادش در سال ۲۰۱۶ از یک سرقت الکترونیکی ۸۱ میلیون دلاری از بانک مرکزی این کشور خبر داد که ۲۱ خارجی که عمدتا فیلیپینی بودند در این دزدی دست داشتند.
هکران فیلیپینی این مبلغ هنگفت را با سوء استفاده از دستورالعمل های سوئیفت در مورد پرداخت های بین المللی، از حساب بانک مرکزی بنگلادش در بانک Federal Reserve Bank آمریکا شعبه نیویورک برداشت کرده و آن را به حسابهای الکترونیکی در فیلیپین واریز کرده بودند.
طبق گزارش های رسانه ای حساب های موجود در فیلیپین متعلق به گروه بانکداری تجاری «ریزال» فیلیپین که در صنعت کازینو فعال است، واریز شده بود.
این موضوع سبب ایجاد تنش شدیدی میان دو کشور شد و بنگلادش که کشوری فقیر است از این اقدام در دادگاههای بین المللی شکایت کرد.
به رغم شکایت رسمی بانک مرکزی بنگلادش، گروه تجاری یاد شده در فیلیپین تاکنون اتهامات علیه خود را رد کرده و اعلام کرد که هیچ نوع خسارتی را به بنگلادش پرداخت نخواهد کرد.
اما بانک مرکزی فیلپین در سال ۲۰۱۶ گروه بانکداری «ریزال» را به دلیل نقض قوانین و عدم ممانعت از وقوع این سرقت که بزرگترین سرقت هکری جهان شناخته شد ، حدود ۲۰ میلیون دلار جریمه کرد و تعدادی از اعضای این شرکت را نیز به پولشویی متهم کرد که توسط پلیس دستگیر شدند.
اکنون سه سال پس از وقوع این سرقت هکری، دادگاهی در فیلیپین ، مایا دیگوئیتو Maia Deguito شرکت تجاری بانکی ریزال را به دلیل پولشویی در هشت شماره حساب بانکی متعلق به این گروه در سال ۲۰۱۶ در پرونده سرقت هکری از بانک مرکزی بنگلادش مقصر شناخته است.
کارشناسان قضایی می گویند طبق قوانین فیلیپین این زن بانکدار فیلیپینی برای جرم پولشویی در هریک از این حساب ها به هفت سال زندان و در مجموع با حداقل ۳۲ و حداکثر ۵۶ سال حبس روبه رو خواهد شد.
وی که مدیر بانک ریزال شعبه مانیل در سال ۲۰۱۶ در زمان وقوع این سرقت بین المللی بوده همچنین طبق حکم دادگاه محکوم به پرداخت جریمه نقدی ۱۰۹ میلیون دلار آمریکا نیز شده است.
حکم ۲۶ صفحه ای دادگاه مانیل حاکی از آن است که اظهارات مدیر سابق بانک ریزال در بیگناهی اش در پرونده بزرگترین سرقت هکری جهان ، رد شده است.
طبق گزارش فیل استار ، وکلای بانکدار فیلیپینی خواستار تجدید نظر در حکم از طریق ارسال پرونده به دادگاه عالی فیلیپین شده اند.
این بانکدار مانیلی، اکنون با حکم وثیقه آزاد است اما درصورت تایید نهایی حکم باید دوران محکومیت خود را در زندان آغاز کند.
علاوه بر وی، خزانه دار سابق شرکت بانکداری ریزال فیلیپین و ۵ کارمند عالی رتبه آن نیز با اتهامات مشابه پولشویی توسط دادگاه روبه رو هستند.
'اسدالعام سیام' سفیربنگلادش در فیلیپین نیز در پی اعلام این حکم در گفت وگو با خبرگزاری ها ابراز امیدواری کرده است که این پرونده هرچه زودتر تعیین تکلیف شود.
به گفته وی مسئولان بنگلادش این موضوع را از طریق بانک فدرال ریزرو آمریکا نیز پیگیری می کنند.
طبق این گزارش بنگلادش تاکنون صرفا توانسته ۱۵ میلیارد دلار از مبلغ سرقت شده را بازگرداند و برای اعاده مابقی آن پیگیری های حقوقی را در محاضر قضایی بین المللی ادامه می دهد.
- 13
- 2