به گزارش تسنیم، حجتاله صیدی در جمع خبرنگاران در خصوص زمان لازم برای اجرای سیاست تغییر واحد و حذف ۴ صفر از پول ملی، ابا تأکید براینکه این طرح دارای دو جنبه ذهنی و عملیاتی است، اظهار داشت: جنبه ذهنی این عملیات بین ۶ تا ۷ ماه و حتی یک سال زمان نیاز دارد تا ذهن مردم به واحد جدید پول ملی یعنی پارسه عادت کند ضمن اینکه در دنیا نیز اتحادیه اروپا این تجربه را داشته و مقداری زمان برده تا به لحاظ ذهنی، مردم خود را با واحد یورو تطبیق دهند.
وی ضمن اشاره به اینکه در ایران تطبیق واحد جدید پول ملی با محاسبات عامه مردم، سریعتر انجام خواهد شد چرا که واحد تومان از قدیم مورد استفاده بوده است، تصریح کرد: اما معادل جدیدی که واحد پول خرد کشور دارد و با عنوان پارسه شناخته میشود، ممکن است اندکی زمانبر باشد تا در محاسبات مردم مورد استفاده قرار گیرد. ضمن اینکه به لحاظ فیزیکی نیز ۶ ماه زمان لازم است تا عملیات تغییر واحد پول ملی اتفاق بیفتد.
صیدی با تأکید براینکه بانکها، دولت و مؤسسات اقتصادی در کنار مردم باید کمک کنند تا این کار هر چه سریعتر انجام گیرد، از آمادگی کامل نظام بانکی برای اجرایی شدن این طرح خبر داد و گفت: برخی کالاها گردش بالایی دارند که ممکن است قیمتگذاری آنها دچار مشکل شود؛ اما به هر حال ذهن همه مردم در طول تاریخ به دنبال رُند کردن است و به مدت زمان مشخصی نیاز دارد.
مدیرعامل بانک صادرات درباره واگذاری اموال مازاد این بانک، افزود: از ابتدای سال گذشته ۸۸۰ میلیارد تومان از اموال مازاد بانک تحت مدیریت به فروش رفته و ۱۸۱۷ رقبه نیز باقیمانده که کل مبلغ آن ۲۰۰۰ میلیارد تومان است؛ ضمن اینکه ۶۳۴ رقبه اموال آماده فروش و ۱۳۵۰ میلیارد تومان ارزش اموال قابل فروش است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی براینکه بانک ها در ۶ ماه نخست امسال چه اقداماتی برای رونق تولید انجام داده اند؟ گفت: در این بانک بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد تومان تخصیص وجه به بخش تولید کشور صورت گرفته است؛ طبق آماری که از خودروسازیها، صنایع فولادی، پتروشیمی و صنایع غذایی به دست آمده، این صنایع توانستهاند از طرح «طراوت» به عنوان رونق تولید ملی استفاده نمایند ضمن اینکه زنجیره تأمینکننده دارو نیز با اعتبار اسنادی ریالی و ارزی، از این موضوع بهرهمند شدهاند.
صیدی با بیان اینکه بدهی معوقه بانک صادرات به بانک مرکزی صفر است، تصریح کرد: خط اعتباری از بانک مرکزی بابت تسهیلات تکلیفی و حمایت از سپردهگذاران مؤسسه ثامن اخذ شده بود که در سال ۹۷ بخش اعظمی از آن پوشش داده شده و اقساط مرتبط آن پرداخت شده است پس در این حوزه نیز ریالی معوقه به بانک مرکزی نداریم. وی همچنین در خصوص حضور این بانک در بازار متشکل ارزی، گفت: این موضوع در حال پیگیری است و این بانک نیز به بازار متشکل ارزی خواهد پیوست.
- 16
- 1