شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۴۴ - ۲۸ آبان ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۸۰۱۶۵۵
بانک و بیمه

چگونگی استفاده از چک الکترونیک/چگونگی فعالیت و ساعات کاری بانک‌های خصوصی از اول آذر 

چک الکترونیک جایگزین چک کاغذی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه
مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی ضمن اعلام اینکه چک الکترونیک جایگزین چک کاغذی نخواهد شد و به عبارت دیگر، چک کاغذی هنوز در گردش خواهد ماند، فرآیند استفاده از چک الکترونیک را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، محمد بیگی در یک برنامه تلویزیونی به تشریح اقدامات بانک مرکزی برای ایجاد زیرساخت‌های لازم در راستای اجرای قانون جدید چک، به ویژه راه اندازی چک الکترونیک پرداخت.

وی در این برنامه گفت: چگونگی مهاجرت و تغییر رفتار و ذائقه مردم در استفاده از چک الکترونیک بسیار حائز اهمیت است و مستلزم تدبیر و برنامه‌ریزی، تدریجی عمل کردن و همراهی رسانه‌ها و مردم برای فرهنگ‌سازی است.

به گفته بیگی در زمینه الکترونیک شدن چک، دو تکلیف اساسی به بانک مرکزی محول شده است؛ یک تکلیف مربوط به راه‌اندازی چک الکترونیک می‌شود و دیگری موضوع ثبت نقل و انتقالات چک‌های فیزیکی است.

وی ادامه داد: سامان‌دهی چک از بانک مرکزی آغاز شده است و بانک مرکزی سامان‌دهی چک را با تاسیس و راه‌اندازی سامانه‌های چکاوک (۱۳۹۶) و صیاد (۱۳۹۷) پیش از تصویب قانون جدید چک در سال ۱۳۹۷ آغاز کرده بود. چک الکترونیک جایگزین چک کاغذی نخواهد شد و به عبارت دیگر، چک کاغذی هنوز در گردش خواهد ماند.

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی افزود: روال کار با چک الکترونیک به نحوی خواهد بود که به راحتی و سادگی، چک الکترونیک توسط بانک‌ها صادر می‌شود و دیگر نیازی به چک کاغذی نخواهد بود. مشتریان بانکی می‌توانند از طریق کارتابلی که در اختیار ایشان قرار گرفته، اقدام به صدور چک کنند. گیرنده نیز از طریق کارتابل خود می‌تواند چک را مشاهده و از بانک وصول مبلغ آن را درخواست کند و یا اینکه در صورت لزوم، چک الکترونیک دریافت شده را به دیگری انتقال دهد.

بیگی در ادامه تاکید کرد: چک الکترونیک بدون امضای الکترونیک اجرایی نمی‌شود و بنابراین عدم فراگیری امضای الکترونیک میان عموم مردم اصلی‌ترین مشکلات ما در راه‌اندازی چک الکترونیک به شمار می‌رود. چک ابزار مبادله بسیار پرکاربردی است و طبیعتاً هرگونه تغییر ناگهانی و بدون تدبیر در این زمینه، باعث برهم زدن چرخه تجاری کشور خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: تمامی افرادی که قصد استفاده از چک دارند ملزم هستند که پس از صدور چک، اطلاعات چک صادر شده را به همراه اطلاعات دریافت کننده چک در سامانه صیاد ثبت کند. دریافت کننده چک هم در صورتی که قصد انتقال چک به شخص دیگری داشته باشد، ملزم است اطلاعات را در این سامانه ثبت کند.

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: عملاً ظهرنویسی چک به صورت دستی حذف و تمام زنجیره نقل و انتقالات چک در سامانه صیاد اتفاق خواهد افتاد. علاوه بر درگاه‌های بانکی، کانال‌های ارتباطی دیگر همچون اپلیکیشن‌های پرداخت را نیز مدنظر قرار داده‌ایم تا تعاملات مردم با این سامانه تسهیل شود.

چگونگی فعالیت و ساعات کاری بانک‌های خصوصی از اول آذر 

کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی در ابلاغیه‌ای به مدیران بانکی چگونگی خدمت رسانی بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی و ساعات کار آن‌ها را از اول آذر اعلام کرده است. 

چک الکترونیک جایگزین چک کاغذی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه

به گزارش ایسنا، کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی در نامه‌ای به مدیران عامل بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی درباره چگونگی خدمت رسانی بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی و ساعات کار آن‌ها از اول آذر، اعلام کرده که در آن قید شده است: اگرچه درصد ابتلای کارکنان بانک‌ها به ویروس کرونا در ایام گذشته با خادمین سلامت در مراکز بهداشتی و درمانی کشور برابری داشته و تاکنون نزدیک به ۲۰۰۰ نفر از آنان را به این ویروس مبتلا کرده است و به همین منظور از سوی  مسئولان نظام بانکی از مقامات عالی کشور درخواست شده تا با تعطیلی بانک‌ها در دو هفته آینده موافقت کنند اما به دلیل همسویی با تصمیمات متخذه و  اجرای هماهنگ سیستم بانکی کشور با این تصمیمات متخده فعلی، فعالیت بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی از تاریخ ۱۳۹۹/۹/۱  به شرح زیر خواهد بود:

۱. کلیه شعب و ادارات در این ایام مفتوح بوده و در شهرهای با هشدار قرمز به صورت نوبتی با حداکثر ۵۰ درصد از کارکنان خود و در شهرهای با هشدار نارنجی به تعداد ۲.۳ و در سایر شهرها با حضور ۱۰۰ درصدی کارکنان نسبت به ارائه خدمات به مشتریان گرامی اقدام خواهند کرد. مسئولین واحدها در نوبت بندی حضور کارکنان به نحوی می‌بایست مدیریت کنند که برای ارائه هر رشته از خدمات بانکی و به ویژه تخصصی حداقل یک نفر از مسئولان امر در شعبه حضور داشته باشند.

۲. ساعات کار کلیه شعب و ستادهای بانکی برای کارکنان و مراجعین در تمام این هفته همانند گذشته خواهد بود و بدین ترتیب مراجعین به بانک‌ها می‌توانند از ساعت ۸ بامداد الی ۱۴ و  و در پنجشنبه ها تا ساعت ۱۲:۳۰ از خدمات بانکی حضوری استفاده کنند.

۳. لازم است کارکنان هنگام ارائه هرگونه خدمات بانکی، مشتریان را به استفاده بعدی از خدمات خواسته شده بهره‌مندی از درگاه‌های الکترونیکی راهنمایی و تشویق کنند.

۴‌. مشتریانی که در نوبت انجام خدمات مورد نظر خود هستند، باید در فاصله بندی‌های ۱.۵ الی دو متری از کارکنان و سایر مراجعین مستقر شوند و حتی الامکان تا رسیدن نوبت به آن‌ها خارج از شعب در انتظار بمانند.

۵. افراد به شعب یا هر یک از ساختمان‌های بانک‌ها اعم از کارکنان و مراجعین بدون ماسک اکیداً ممنوع بوده و لوازم تحریر مورد استفاده هر فرد مراجعه کننده باید توسط خود ایشان تامین شود.

۶.  کلیه واحدها می‌بایست مواد ضدعفونی کننده را در دسترس کارکنان و مراجعین محترم قرار دهند.

 ۷. برگزاری جلسات و کمیسیون‌های ضروری اداری به شرط رعایت پروتکل‌های اعلامی از سوی ستاد ملی کرونا حداکثر با حضور ۱۵ نفر  و در مکان‌هایی به وسعت دایره‌ای به قطر دو متر ازای هر نفر و داشتن تهویه مناسب امکان پذیر خواهد بود.  

این در حالی است که شورای پول و اعتبار در روز گذشته مصوب کرد تا شعب بانک‌ها و موسسات اعتباری در مناطق قرمز، حداکثر با یک دوم نیروی انسانی شاغل در آن شعب و با رویکرد تداوم خدمت به شهروندان به فعالیت خود ادامه دهند.

چک الکترونیک جایگزین چک کاغذی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش