به گزارش اتاق ایران؛ کیوان کاشفی با بیان اینکه در ۹ ماهه امسال ۱۶۰ میلیون دلار کالا از ایران به سوریه صادر شده، افزود: این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته ۸۴ میلیون دلار صادرات به سوریه داشتیم.
به گفته کاشفی، بیشترین کالاهای صادر شده مربوط به صنایع مهندسی از جمله قطعات و اجزای توربینهای بخار، مواد غذایی و صنایع دارویی بوده است.
وی با بیان اینکه ایران در ۹ ماهه امسال در مجموع ۳۵ میلیارد دلار به کشورهای مختلف جهان صادرات داشتیم اضافه کرد: در این دوره، سوریه در جایگاه ۲۱ کشورهای هدف صادرات ایران قرار داشته است.
کاشفی میزان واردات انجام شده از سوریه به ایران در ۹ ماهه امسال را ۲۲.۹ میلیون دلار بیان کرد و افزود: در این بخش نیز در مقایسه با واردات حدود ۱۵ میلیون دلاری سال گذشته، ۵۳ درصد افزایش داشتهایم.
وی اضافه کرد: در این مدت فسفات بیشترین کالای وارداتی ایران از سوریه بوده است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه گفت: با توجه به واردات ۳۶.۹ میلیارد دلاری ایران در ۹ ماهه امسال، سوریه در میان کشورهای مبدا واردات، در ردیف ۴۹ قرار داشته است.
کاشفی با اشاره به ظرفیتهای تجارت میان دو کشور گفت: اکنون با برقراری امنیت در سوریه و آغاز بازسازی این کشور، امکان افزایش صادرات ایران به سوریه وجود دارد.
وی راهاندازی مرکز تجارت ایرانیان در دمشق از سوی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران را عاملی برای تسهیل تجارت میان دو کشور دانست.
علیزاده: صادرات مستقیم سیب به روسیه از امروز آغاز میشود
نماینده مراغه با اشاره به تدابیر وزارت کشاورزی برای حل مشکل سیب گفت: قرار است از امروز صادرات مستقیم سیب به روسیه آغاز شود.
به گزارش ایسنا، علی علیزاده در جلسه علنی امروز مجلس در تذکری گفت: هفته پیش در تذکری به دولت به خصوص وزرای صنعت، معدن و تجارت و کشاورزی درباره وضعیت سیب ابراز نگرانی کردم که وزیر کشاورزی به این موضوع توجه کرد و معاون وزیر برای کمک به کشاورزان و باغداران برنامه ریزی انجام دادند.
وی ادامه داد: قرار است از امروز صادرات مستقیم سیب به روسیه آغاز شود و همچنین در تهران سیب در ۲۸۰ نقطه عرضه شود و صادرات به هند و پاکستان با استفاده از خطوط کارگو هواپیمایی انجام شده و همچنین اجازه واردات انبه در ازای واردات سیب تدارک دیده شده تا مشکل سیب حل شود.
این نماینده مجلس در تذکری به وزرای صمت، کار و میراث فرهنگی درباره قالیبافان گفت: فرش دستباف ایرانی یکی از میراث های ملی و منابع اشتغال است اما امروزه با افزایش هزینه های تولید و مواد اولیه و در نتیجه افزایش قیمت تمام شده به دلیل عدم بازاریابی مناسب مشکلات زیادی برای قالیبافان به وجود آمده، باید فکری به حال قالیبافان شود نه اینکه بیمه آن ها حذف شود.
علیزاده در تذکر دیگری با تاکید بر لزوم حل مشکل معیشت کارکنان اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد و مجموعه کارکنان و اساتید آن به مجموعه فراموش شده تبدیل شده است.
- 15
- 3