
حمیدرضا صالحی، عضو اتاق بازرگانی ایران، با اشاره به اینکه به عراق فقط «فروش حداقلی برق» داریم که به دلیل تحریم «پول آن را هم نمیتوانیم بگیریم»، به ایلنا گفت: این موضوع باعث شده بازار بزرگ عراق را به مصر و عربستان تحویل دهیم در حالی که بازار عراق ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلاری است.
این عضو اتاق بازرگانی تاکید کرد: «ما در حال از دست دادن این بازار هستیم تنها به دلیل اینکه مسئولین نگاهشان با بخش خصوصی فرق دارد.»
وی خاطرنشان کرد: همانگونه که اردوغان از شرکتهای ترک در عراق حمایت میکند ما انتظار داریم که دولت حمایت کند، ما باید به روزی فکر کنیم که نفت ما را نخرند، آن زمان درآمد باید از صادرات غیرنفتی که همین پروژهها هستند، تامین شود.
حذف کامل دلار در مبادلات تجاری امکانپذیر نیست
همزمان جلیل جلالیفر، عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه، نیز سخنان چند روز پیش یک نماینده مجلس را مبهم خواند و گفت حذف کامل دلار در مبادلات تجاری امکانپذیر نیست.
ابراهیم رضایی، رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه، روز یکشنبه به روزنامه ایران گفته بود در سفر ابراهیم رئیسی به مسکو «برای شکست سلطه و حذف دلار در مبادلات… تصمیمات خوبی گرفته شد».
جلیل جلالیفر در واکنش به این اظهارات گفت: «اصلا دلاری بین دو کشور جابهجا نمیشود و بعد از تحریمها کسی نتوانسته چنین حوالهای صادر کند» و بانک مرکزی ایران هم از روبل را ارزانتر میخرد و «میگوید روبل نمیخواهم و به درد ما نمیخورد».
در همین حال محیدرضا حریرچی، رییس اتاق بازرگانی ایران و چین، نیز آمارهای ارائه شده درباره افزایش صادرات به چین را زیر سوال برد و در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: «آمارهای تجاری كشور ناشی از رشد قیمتها بوده و تحولات خاصی در رویكردهای تجاری ایران ایجاد نشده است.»
- 13
- 6