دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۰۹ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۰۷۸۹
تجارت و بازرگانی

منطقه آزاد کیش قربانی اقدامات عبدالملکی / رحیم سرهنگی با رزومه‌ای پر از خالی سکاندار مهمترین منطقه آزاد کشور شد

منطقه آزادکیش,مدیرعامل جدید منطقه آزاد کیش
رحیم سرهنگی در حالی به عنوان مدیرعامل جدید منطقه آزاد کیش منصوب شده است که رئیس شورای هماهنگی فعالان اقتصادی مناطق آزاد معتقد است پرنده خوشبختی به ناگاه روی شانه یکسری افراد مشغول در یک اداره دولتی می‌نشیند و او می‌شود «مدیرعامل یک منطقه آزاد»؛ در حالی که سبقه و پیشینه کاری در این زمینه ندارد و فعالان اقتصادی آن منطقه را با چالش روبرو می‌کند.

به گزارش اقتصاد۲۴، بی ثباتی در انتصابات اخیر حوزه مناطق آزاد تجاری این بار به منطقه آزاد کیش سرایت کرد. ظهر امروز خبری در رسانه‌ها منتشر شد که رحیم سرهنگی با پیشنهاد حجت اله عبدالملکی دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی، به عنوان رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شده است، هرچند که هنوز خبر موافقت وزیر اقتصاد با این پیشنهاد انتصاب مخابره نشده است.

رحیم سرهنگی از کجا عازم ساختمان سازمان منطقه آزاد کیش می‌شود؟

نگاهی به پیشینه کاری رحیم سرهنگی نشان از تلاقی‌ای میان وی و دبیر شورای عالی مناطق آزاد است. در زمان وزارت حجت الله عبدالملکی در وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی رحیم سرهنگی حکم ریاست مؤسسه کار و تأمین اجتماعی را از عبدالملکی دریافت کرده و از معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون به موسسه کار و تامین اجتماعی منتقل شده است.

منطقه آزادکیش,مدیرعامل جدید منطقه آزاد کیش

رحیم سرهنگی در حالی دانش آموخته مدیریت از دانشگاه صنعتی شریف است که در سوابق وی، نشانی از مناطق آزاد و کار در سازمان‌های آن نمی‌بینیم. وی مدرس دانشگاه‌های تهران و صنعتی شریف، مدیر آموزش، برنامه و توسعه بانک قرض الحسنه رسالت، مدیر پروژه‌های پژوهشی پژوهشکده سیاستگذاری علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف را در کارنامه خود دارد.

در حالی رحیم سرهنگی به عنوان مدیرعامل منطقه آزاد کیش منصوب می‌شود که شاخص‌ترین ردیف در رزومه وی، «مدیر علمی و اجرایی سازمان نوسازی شهرداری تهران» ذکر شده است، در حالی که پست مدیریت مناطق آزاد، یک پست اجرایی محسوب می‌شود و برای تصدی این پست باید از کارنامه خوبی برای این حوزه برخوردار بود، کارنامه‌ای که رحیم سرهنگی از آن برخوردار نیست.

این انتصاب در حالی صورت گرفته که رئیس شورای هماهنگی فعالان اقتصادی مناطق آزاد در گفتگو با اقتصاد ۲۴ می‌گوید: یکسری افراد در وزارتخانه‌ای یا در یک اداره دولتی در سرزمین اصلی کار می‌کنند و به ناگاه عقاب خوشبختی روی شانه این فرد می‌نشیند و او می‌شود «مدیرعامل منطقه آزاد». بیش از یک سال طول می‌کشد تا این فرد با ساختارها، وظایف و با ظرفیت‌های قانونی منطقه آزاد کیش آشنا شود، تازه اگر باهوش و اهل کار باشد! نتیجه این انتصابات، ضرر و خسران برای کشور، مردم، کارآفرین و کارگر است.

صدای اعتراض ائمه جمعه هم بلند شد!

سازمان منطقه آزاد کیش از دی ماه سال قبل تاکنون بدون مدیرعامل اداره می‌شود و سعید پورزادی به عنوان سرپرست این سازمان، آن را اداره می‌کند. بلاتکلیفی ۵ ماهه کیش و سردرگمی مردم و سرمایه گذاران، صدای اعتراض‌ آنها را بالا برده است.

دو مدیر عامل و یک سرپرست در دو سال در کیش!

حجت الاسلام بی‌نیاز، امام جمعه منطقه آزاد کیش با انتقاد از نگاه سیاسی حاکم بر جابجایی‌های مدیریتی در مناطق آزاد گفته است: جابجایی مدیریتی در سازمان مناطق آزاد به کمتر از یک سال و در حد چند ماه رسیده است.

بی‌نیاز با اشاره به مناطق آزاد کشور‌های همسایه خواستار ثبات مدیریتی در جزیره کیش شد و گفت: در برخی کشور‌های حاشیه خلیج فارس ریاست مناطق آزاد مادام‌العمر و تا بازنشستگی مدیر و تحت نظارت شدید ادامه دارد و نتیجه این اعتماد به افراد کارکشته را هم در میزان درآمد‌های حاصل از اینگونه مناطق می‌بینیم. شاهدیم که دو مدیرعامل و یک سرپرست در دو سال در سازمان منطقه آزاد کیش تغییر کرده اند.

وضعیت بحرانی در مناطق آزاد

رئیس شورای هماهنگی فعالان اقتصادی مناطق آزاد در این مورد به اقتصاد ۲۴ گفت: خلأ مدیریتی در مناطق آزاد و به ویژه منطقه آزاد کیش، وضعیت بحرانی برای کسب و کارها، بنگاه‌های اقتصادی و مردم ایجاد کرده است.

رحمان سادات نجفی

رحمان سادات نجفی ادامه داد: بلاتکلیف ماندن پروژه‌ها و گرفتاری‌هایی که این خلأ مدیریتی ایجاد می‌کند، تماما آسیب و خسران برای منطقه آزاد و البته منافع ملی است.

مدیران عاملی که یک شبه منصوب می شوند

به گفته رئیس شورای هماهنگی فعالان اقتصادی مناطق آزاد، یکی از گرفتاری‌های ما به عدم ارتقای نیرو‌های درون سازمانی برمی گردد و به ارتقای نیرو‌های درون سازمانی به عنوان یک راهبرد توجه نمی‌شود یعنی کسی که در لایه‌های پایین تری یک دستگاه و سازمان مشغول به کار است به یک مرتبه سر از سمت مدیرعاملی منطقه در می‌آورد.

سادات نجفی ادامه داد: یکی از گرفتاری‌های ما در کشور این است که سه دهه از تشکیل مناطق آزاد در ایران می‌گذرد، اما نظام جمهوری اسلامی مدیری برای مناطق آزاد تربیت نکرده؛ مثلا دانشگاهی تحت عنوان دانشگاه مناطق آزاد نداریم.

کیش بازیچه دولتی‌ها شد؟

رئیس شورای هماهنگی فعالان اقتصادی مناطق آزاد با بیان اینکه به ناگاه بخت و اقبال به فردی در وزارتخانه‌ای یا فلان اداره دولتی که در سرزمین اصلی کار می‌کرده، روی می‌آورد و می‌شود مدیرعامل یک منطقه آزاد، به اقتصاد ۲۴ گفت: عقاب خوشبختی روی شانه این فرد می‌نشیند و می‌شود «مدیرعامل منطقه آزاد». حالا چالش اصلی عدم آشنایی این فرد با ساختارها، وظایف و ظرفیت‌های قانونی مناطق آزاد است.

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۲۲
غیر قابل انتشار: ۲۳
جدیدترین
قدیمی ترین
خدا به داد منطقه آزاد کیش برسه هرجا بوده هیچ موفقیتی که نداشته ویرانگر هم بوده دوستان وزارت کار همه ازش مینالند
کجایی شایسته سالاری....گماردن همچین افراد غیر مرتبطی عین فساد است
برادر رحیم رفیق عبدالملکی است همین و بس که ایشان سر از کیش در آورده اند
مهم وجدان کاری هست که باید داشته باشند، چون بالاخره یک مدیر هیچوقت دست خالی نیست، مشاورانی دارند که هرکدام میتونن در رشته خودشون نخبه باشند. حالا یک کامیون رزومه دهن پر کن داشته باشند اما هیچ وجدان کاری نداشته باشند به چه درد مردم میخوره، مگر رئیس جمهور قبل که مدرکش از انگلستان بود به چه کار مردم اومد فقط به تریپش می‌رسید ی وقت از بر و رو نیافته.وزراش هم مثل خودش.اومدن مردمو بدبخت کردند و رفتند.
مهم وجدان کاری هست ک...
داداش چرا مسئله ملی را جناحی می کنی رییس جمهور قبل یا آقا رحیم عدالت حکم می کند که شایسته سالاری باشد نه یک غیر متخصص ...ایشان در وزارت کار پرسشنامه توزیع می کرد
مهم وجدان کاری هست ک...
به خدا من این بنده خدا رو میشناسم اصلا این کاره نیست این دانشگاه شریف هم براش درآوردن ایشان پردیس دانشگاه تهران با پول درس می خوند اونم فوق لیسانس نه دکتری
ایشون تا دیروز دست چپ و راستشون رو تشخیص نمی‌دادن حالا شدن مدیرعامل منطقه آزاد کیش. واقعا خجالت‌آوره. همینه مملکت پیشرفت نمی‌کنه.
ایشون تا دیروز دست چ...
از قیافه پیداست که به رزومه اش آب بستن....اون رفتنش به زیارت قبور شهدای گمنام هم ریا است
رزومه میخواد چیکار فقط کافیه یه نفر بانفوذ در کشور بگه اینکار انجام شود، خواهد شد
رزومه میخواد چیکار ف...
همه جا شده رفیق بازی آخه این بنده خدا هر جا که بوده را که با خاک یکسان کرده هم مدیر بوده هم دانشگاه شریف بوده هم در اجرا بوده....مشخصه دیگه
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش