پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳
۱۱:۵۹ - ۲۴ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۲۱۴۲
تجارت و بازرگانی

توافق بر سر معاوضه نیسان آبی با گوشت قرمز در کنیا/ واردات میمون آزمایشگاهی از اوگاندا به ایران!

توافق بر سر معاوضه نیسان آبی با گوشت قرمز در کنیا,واردات میمون آزمایشگاهی از اوگاندا به ایران
در پی توافق رئیس‌جمهور در کنیا، صادرات نیسان آبی به آفریقا توسط زامیاد تایید شد. این شرکت با اعلام قصد صادرات نیسان آبی به آفریقا تصریح کرد: این شرکت برای این منظور قصد تولید وانت نیسان زامیاد با طراحی متفاوتی را دارد.

به گزارش توسعه ایرانی، رئیس‌جمهور پس از بازگشت از سفر منطقه‌ای به آفریقا، تقویت عمق راهبردی جمهوری اسلامی ایران را از اهداف اصلی سفر به آفریقا برشمرد و گفت: آفریقا سرزمین فرصت‌هاست و نباید مورد غفلت واقع شود.

سید ابراهیم رئیسی، در تشریح نتایج و دستاوردهای سفر فشرده به آفریقا گفت: ارتباط ما با قاره آفریقا، مثل ارتباط با کشورهای قاره آسیا و دیگر نقاط جهان اهمیت دارد و نباید ارتباط با این قاره که سرزمین فرصت‌هاست، مورد غفلت واقع شود. او توافق بر سر تهاتر محصولات پتروشیمی با کالاهای اساسی را از دستاوردهای مهم سفر دانست.

رئیس‌جمهور در ادامه تصریح کرد: گسترش ارتباط با کشورهای قاره آفریقا از اهداف این سفر بود؛ چرا که آفریقا قاره فرصت‌های ارزشمند، منابع سرشار طبیعی، معادن و زمینه‌ها و استعدادهای فراوان است.

رئیس‌جمهور در نخستین سفرش به قاره آفریقا و در اولین مقصد این سفر، در پاسخ به دعوت همتای کنیایی خود وارد نایروبی (پایتخت کنیا) شد و به منظور ارتقای همکاری‌ها با مسئولان این کشور، تفاهمنامه‌هایی امضا کرد. به طوری که در دیدار تجار و بازرگانان کنیایی با رئیس‌جمهور، دو قرارداد همکاری امضا شد، یکی برای فروش نیسان زامیاد ایرانی به کنیا و دیگری برای واردات گوشت قرمز به ایران بوده است.

ایرنا در این مورد نوشت: «واردات گوشت قرمز از کنیا که پس از بررسی‌های تفصیلی سازمان دامپزشکی و صدور تأییدیه‌های بهداشتی صادر شده است، می‌تواند به تعدیل قیمت گوشت در بازار ایران کمک کند، از طرف دیگر چون واردات این محصول در ازای صادرات نیسان آبی است می‌توان گفت هیچ ارزی از کشور برای واردات گوشت قرمز خارج نمی‌شود.»

مشکل گوشت نبود تقاضاست، نه تولید و تأمین

هرچند خبرگزاری ایرنا این تفاهم‌نامه را در راستای تنظیم بازار دانسته اما واقعیت بازار گوشت قرمز در ایران چیز دیگری است. بر أساس آمار و اطلاعات موجود، مصرف گوشت قرمز بواسطه افزایش قیمت کاهش یافته است و در حال حاضر بهای هر کیلوگرم گوشت به بیش از ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است. بر همین اساس مشکل خاصی در تولید و تامین گوشت قرمز نیست و نبود تقاضا تولیدکنندگان را با چالش مواجه کرده است.

فعالان بازار معتقدند ورود بدون قاعده و ضابطه گوشت قرمز به کشور می‌تواند تولید داخلی را زمینگیر کند.

افزایش سرسام‌آور قیمت گوشت قرمز در سال گذشته

گوشت قرمز از گذشته تاکنون به عنوان یکی از اساسی‌ترین مواد غذایی موجود در سفره ایرانیان شناخته می‌شود که ارزش غذایی بالایی نیز دارد با این حال همواره به دلیل نیاز مصرف‌کنندگان، کشور به سمت واردات گوشت قرمز می‌رود و به طور متوسط سالانه ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز طی ۱۰ سال گذشته وارد کشور شده است.

اواخر سال گذشته مردم کشورمان با افزایش قابل توجه قیمت گوشت قرمز دست و پنجه نرم کرد به طوری که با رفتن قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز به بالای ۵۰۰ هزار تومان، بسیاری از خانوارها توانایی خرید گوشت قرمز را از دست دادند. از طرف دیگر با نزدیک شدن به شب عید بازار با کاهش عرضه گوشت قرمز روبه‌رو شد، امری که در کنار چند مسأله دیگر سبب شد سید جواد ساداتی‌نژاد با صندلی وزارت جهاد کشاورزی خداحافظی کند.

با این حال در مواجهه با این امر، برخی مسئولین این وزارتخانه شعار کاهش ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار تومانی گوشت قرمز را در آینده‌ای نزدیک می‌دادند، اما با وجود گذشت ۵ ماه از این صحبت، همچنان گوشت قرمز به این میزان کاهش نیافته است.

یکی از اصلی‌ترین سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی برای کاهش قیمت بازار، روی آوردن به واردات گوشت قرمز بود به طوری که در اواخر سال سید محمد آقامیری، سرپرست فعلی وزارت جهاد کشاورزی از صدور مجوز برای واردات ۲۵۰ هزار تن گوشت قرمز خبر داد و گفت: این میزان واردات می‌تواند سهم زیادی در کنترل قیمت گوشت قرمز و تنظیم بازار داشته باشد.

از طرف دیگر شاهپور علایی‌مقدم، سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: واردات روزانه گوشت گرم و فرایند توزیع و عرضه در بازار برای کاهش قیمت آن تا پایان اردیبهشت سال آینده ادامه دارد. در سال گذشته نیز مقادیر زیادی گوشت گاوی و گوسفندی وارد کشور شد.

به هر حال همان‌گونه که اشاره شد، مشکل گوشت در بازار کمبود آن نیست، بله کاهش تقاضا به دلیل افزایش سرسام‌آور قیمت آن است.

تهاتر کالاهای اساسی با محصولات پتروشیمی

اما منظور ابراهیم رئیسی از فرصت در آفریقا چیست؟ در دیدار تجار و بازرگانان کنیایی با ابراهیم رئیسی، یک قرارداد همکاری دیگر نیز امضا شد: فروش نیسان زامیاد ایرانی به کنیا.

در همین راستا، صادرات نیسان آبی به آفریقا توسط زامیاد تایید شد. این شرکت با اعلام قصد صادرات نیسان آبی به آفریقا تصریح کرد: این شرکت برای این منظور قصد تولید وانت نیسان زامیاد با طراحی متفاوتی را دارد.

شرکت زامیاد پروژه طراحی مدل جدید وانت زامیاد Z24 تحت عنوان اکستندد کب (EXTENDED CAB) را شروع کرده و تصمیم تولید آزمایشی آن از اواسط امسال را دارد.

شرکت زامیاد تولید وانت زامیاد اکستندد کب را به‌منظور افزایش راحتی راننده و سرنشین مورد توجه قرار داده و در همین زمینه برنامه دارد تا با افزایش طول کابین این موضوع را به انجام برساند. افزون‌براین، تریم داخلی این وانت هم دارای تغییراتی اعم از نصب صندلی‌های پادرایی با کنسول هم‌سطح صندلی، کاور سقف و کف خواهد بود. همچنین برخی شایعات بیانگر آن است که سایپا می‌خواهد با اجرای تغییراتی همچون نصب فرمان در قسمت راست خودرو، آن را به برخی از کشورهای آفریقایی صادر کند.

رئیسی در این سفر همچنین تاکید کرده است که آفریقا زمینه خوبی برای تولید کالاهای اساسی دارد و ما کار تهاتری را برنامه‌ریزی کردیم که در ازای مواد پتروشیمی، کالاهای اساسی را از آنها بگیریم.

این درحالی است که کارشناسان بر این باورند که رویکرد تهاتر نفت و مشتقات نفتی هزینه‌ تامین کالا را افزایش می‌دهد. بر این اساس که تهاتر ممکن است همان اتفاقات ناگوار دوره احمدی‌نژاد رخ می‌دهد که حاصلش یا ظهور بابک زنجانی‌هاست، یا تخلفاتی همچون آنچه در خرید نفت توسط سایر دستگاه‌ها در آن دوره صورت گرفت.

امضای چهار سند با اوگاندا

در سفر رئیس‌جمهور به اوگاندا نیز مقامات دو کشور چهار سند همکاری به امضا رساندند. معافیت صدور ویزا، همکاری کشاورزی، تشکیل کمیسیون دائمی مشترک و بیانیه مشترک ۴ سند همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و اوگاندا.

اما در پایان ذکر این نکته درمورد «فرصت دانستن آفریقا»  ضروری است و آن اینکه با تداوم تحریم‌ها طوری از تجارت جهانی باز مانده‌ایم که حتی برای داد و ستد مواد مورد نیاز اولیه ملت خود با کشورهای آفریقایی نیز نمی‌توانیم ارز دریافت کنیم و ناچار به تهاتر نفت در برابر مواد دیگری هستیم. دارو و غذا که بعید است باشند زیرا کشورهای مقصد سفر رئیسی خود نیز در زمینه‌ تهیه‌ غذا و دارو برای مردمشان مشکل دارند.

بنابراین جا دارد از رئیس دولت سیزدهم بپرسیم که فرصت‌های مورداشاره او، کدام گره را از کار فروبسته‌ی مردم ایران باز می‌کند؟

مضاف بر اینکه خبرگزاری ایسنا هفته گذشته به بهانه سفر رئیسی به کشورهای آفریقایی نوشت که بررسی آمارهای رسمی منتشر شده نشان می‌دهد که تجارت ایران و اوگاندا در سال ۱۴۰۱ کاهش جزئی در قیاس با سال ۱۴۰۰ داشته اما این کشور آفریقایی نیز مانند کنیا عمدتا خریدار فرآورده‌های نفتی، ماشین‌آلات و غیره بوده و قهوه، میمون آزمایشگاهی و مواد عطرسازی به ایران فروخته است!

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش