چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۲۰:۳۶ - ۱۸ دي ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۰۱۱۹۴
تجارت و بازرگانی

تناقض مجلس و دولت بر سر «واردات برنج» | نمایندگان مجلس: ۲ میلیون تن برنج وارد کشور شده است

برنج,واردات برنج
معاون بازرگانی وزارت جهادکشاورزی گفت: تولید ۳ میلیون تن برنج داخلی در سال در حالی مطرح شده که تا کنون در هیچ سالی چنین رکورد تولیدی ثبت نشده است و میزان تولید برنج داخلی در سال ۱۴۰۱ نیز با استناد به آمار معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی کمتر از ۲.۵ میلیون تن برآورد می شود؛ این موضوع زمانی غیر واقعی‌تر می‌شود که ادعای واردات ۳_۲ میلیون تن برنج خارجی نیز به آن افزوده می‌شود در حالی که آمار اعلامی گمرک در سال گذشته کمتر از ۱.۹ میلیون تن واردات برنج است.

به گزارش شفقنا، نمایندگان مجلس می گویند «واردات برنج» به کشور علی رغم وعده قبلی معاون رییس جمهور، وزارت جهاد کشاورزی و وزیر اقتصاد بعد از یک دوره ممنوعیت دوباره از سر گرفته شده است. اخیراً یکی از نمایندگان مجلس در صحن علنی رییس جمهور را مورد خطاب قرار داد و گفت: «آقای رئیس جمهور وقتی تا ۳ میلیون تن برنج تولید کردیم؛ برای چه ۲ میلیون تن برنج وارد شده است؟! موضوع این است که این دو میلیون تن برنج را چه کسی وارد کرده است؟ آیا نیاز کشور ما ۲ میلیون تن برنج است که وارد شود؟ آقای رئیس جمهور ؛این دو میلیون تن برنج با چه ارزی وارد شده است؟» انتقاد نمایندگان مجلس در حالی است که مسئولین دولتی یکی پس از دیگری تأکید می کنند که واردات برنج همچون ممنوع و متوقف است!

جهاد کشاورزی: ممنوعیت واردات برنج به کشور پایدار خواهد بود!

دوشنبه ۱۲ تیرماه سال جاری، شاهپور علایی، معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: «به منظور حمایت از شالیکاران شمال کشور و بازگشت تعادل به بازار عرضه و تقاضای برنج، واردات این محصول غذایی به کشور تا اطلاع بعدی ممنوع و ثبت سفارشی در این راستا انجام نخواهد شد.»

وی همان زمان تأکید کرد: ممنوعیت واردات برنج به کشور پایدار خواهد بود و با حفظ سرانه مصرف کشور تا تامین منافع کشاورزان و مصرف کنندگان ممنوعیت اعمال شده برداشته نخواهد شد.

وی اذعان کرد: در سال گذشته به یکباره قیمت برنج به کیلویی ۱۴۰ هزار تومان افزایش یافت و از طرف دیگر جنگ روسیه و اوکراین سبب شد که ایران واردات برنج را انجام دهد.

وی اشاره کرد: برای حل مشکل برنجکاران در استان‌های شمالی چند راهکار وجود دارد که کوتاه‌ترین راهکار خرید برنج از کشاورزان است که در دستور کار قرار می گیرد و برای تنظیم بازار برنج، سازمان‌های اقتصادی وابسته به جهاد کشاورزی خرید برنج در شالیکوبی‌ها سه استان شمالی را آغاز می‌کنند.

علایی تصریح کرد: برای شروع کار ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص می‌دهیم تا خرید برنج استان‌های شمالی کشور آغاز شود که در حال حاضر با هماهنگی‌های انجام شده خرید برنج از کشاورزان در مازندران بین قیمت ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان در حال انجام، اما کشاورزان خواستار افزایش این قیمت هستند.

وزیر اقتصاد: هیچ گونه مجوزی برای واردات برنج صادر نمی شود!

سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز ۶ آذرماه در کارگروه اقتصادی و سرمایه گذاری مازندران وارات برنج را مردود دانست و گفت: موضوع پیشگیری از واردات برنج در دستور کار قرار دارد و طبق اخباری که ما داریم هیچ برنامه‌ای برای واردات برنج وجود ندارد.

معاون رییس جمهور: واردات برنج خارجی همچنان ممنوع است

۱۳ دی ماه سال جاری در جلسه بررسی مسائل برنج و شالیکاران استان های شمالی کشور با حضور معاون اول رئیس جمهور، مقرر شد با همکاری و هماهنگی بانک مرکزی و وزارت جهاد کشاورزی و ایجاد خط اعتباری و ارایه مشوق های لازم از جمله تسهیلات بانکی برای شرکت های بزرگ زنجیره ای، برنج انبارهای استان های شمالی کشور در اسرع وقت خریداری شود.

دکتر محمد مخبر در این جلسه که با حضور وزیر جهاد کشاورزی و استانداران مازندران، گیلان و گلستان برگزار شد، تصریح کرد: پس از خرید برنج کشاورزان استان های شمالی، هر چه سریعتر کارگروهی با حضور یک نماینده از استانداران شمالی کشور برای بررسی وضعیت تولید برنج و نیاز مصرف سرانه داخلی و برنامه ریزی آتی در خصوص این محصول تشکیل شود.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با تاکید بر حمایت از محصولات تولیدی کشاورزان استان های شمالی کشور افزود: تا زمانی که برنج کشاورزان داخلی در انبارها موجود و ذخیره شده است، همچنان از ثبت سفارش و واردات این محصول جلوگیری شود.

وزیر جهاد کشاورزی نیز با ارائه گزارشی در خصوص کاهش ۴۲ درصدی واردات برنج در ۹ ماهه سال جاری به نسبت سال گذشته و جلوگیری از ثبت سفارش واردات پس از دستور معاون اول رئیس‌جمهور در تابستان، بر حمایت همه جانبه از برنج تولید داخل و زمینه سازی برای ایجاد بازارهای صادراتی تأکید کرد.

همچنین در این جلسه استانداران استان های شمالی کشور گزارشی از ظرفیت برنج تجاری (طارم و هاشمی) و انواع برنج پرمحصول، سرانه مصرف برنج در استان های خود و کشور، هزینه تمام شده تولید برنج، میزان تولید برنج  در سه استان شمالی کشور و میزان موجودی و ذخیره برنج در انبارها ارایه و بر ضرورت خریداری هر چه سریعتر محصول برنج کشاورزان استان های شمالی کشور تاکید کردند.

انتقاد نمایندگان مجلس یکی پس از دیگری

علی رغم تأکید وزارت جهاد کشاورزی و وزیر اقتصاد مبنی بر جلوگیری از واردات برنج با هدف حمایت از کشاورزان و شالیکاران، نمایندگان مجلس چند ماهی است که یکی پس از دیگری نسبت به واردات بی رویه برنج انتقاداتی را مطرح می کنند.

نماینده ساری در مجلس: واردات بی رویه برنج متوقف شود

علی بابائی کارنامی، نماینده مردم ساری و میان‌دورود در مجلس در نشست علنی (یکشنبه، ۱۷ دی ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: مجلس باید در مقابل مافیای واردات برنج ایستادگی کنند و واردات بی رویه برنج متوقف شود، مازندرانی ها از مجلس توقع دارند بنابراین باید پرسید این مشکل را چه کسی حل خواهد کرد؟

نماینده مجلس: آقای رئیس جمهور وقتی تا ۳ میلیون تن برنج تولید کردیم؛ برای چه ۲ میلیون تن برنج وارد شده است؟

علی اصغر باقرزاده، نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس در نشست علنی (سه‌شنبه، ۲۸ آذرماه) مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به مشکلات کشاورزان شمال کشور، تاکید کرد: آقای رئیسی؛ صدای مظلومیت و ظلم صورت گرفته به کشاورزان برنجکار را نشنیده‌اید؟ امروز نه تنها وعده هایی که داده شده است عملی نشده و برنج در انبارها مانده است،بلکه شاهدیم که قیمت بسیاری از موارد مورد نیاز برای کشاورزان افزایش داشته است.

باقرزاده در ادامه افزود: امروز هزینه آب بها ،هزینه کود و سم ،هزینه ماشین آلات کشاورزی و بسیاری از موارد دیگر سرسام آور شده است؛ لذا حداقل هزینه‌های تمام شده کشاورز را برنامه‌ریزی کنید تا کاهش یابد؛ به عنوان مثال ایجاد چاه‌های کشاورزی را در دستورکار قرار دهید تا حداقل مشکل سوخت کشاورزان حل شود.

نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس با اشاره به موضوع واردات برنج،تصریح کرد:درخواست دارم گشت ارشاد خود را به موضوع واردات برنج اختصاص دهید که البته بنده معتقدم شبیه موضوع چای دبش در موضوع واردات برنج هم صورت گرفته است.

آقای رئیس جمهور وقتی تا ۳ میلیون تن برنج تولید کردیم؛ برای چه ۲ میلیون تن برنج وارد شده است؟ موضوع این است که این دو میلیون تن برنج را چه کسی وارد کرده است؟ آیا نیاز کشور ما ۲ میلیون تن برنج است که وارد شود؟ آقای رئیس جمهور ؛این دو میلیون تن برنج با چه ارزی وارد شده است؟ در حالی که ما امروز برای واردات دارو دچار مشکل تامین ارز هستیم ؛لذا از دستگاه‌های نظارتی درخواست دارم در این موضوع واردات برنج و ارزهای تعلق یافته ورود پیدا کنند.

نماینده مجلس: برنج ایرانی هرگز مورد حمایت مسوولین قرار نگرفت

پرویز محمد نژاد نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت بازار برنج در کشور، گفت: ایران یکی از کشورهایی است که بهترین برنج را از لحاظ کیفی و ارگانیک بودن تولید می کند اما دریغ از اندکی پشتیبانی که در این حوزه از سوی مسوولین صورت بپذیرد. این پشتیبانی ها اساسا باید در ایجاد زیر ساخت ها برای تولید بیشتر و ارزان تر به کار گرفته شود همانند کاری که در کشورهای دیگر انجام شد و امروز کشور ما مورد تاراج آن ها قرار گرفته است؛ بنابراین دولت باید زیر ساخت های کشاورزی را به نحوی فراهم کند که قیمت تمام شده محصولات پایین بیاید و در دسترس مردم قرار بگیرد و مردم این رغبت را داشته باشند که از تولید داخلی استفاده کنند. برنج ایرانی با کیفیت و مرغوب است و می تواند در تمام دنیا مورد استقبال قرار بگیرد کما این که مورد استقبال هم قرار گرفته است اما هرگز مورد پشتیبانی و حمایت دولت ها قرار نگرفته است؛ کشاورز مجموعه اندوخته ها و اطلاعات قبلی خودش را که سینه به سینه از بزرگان خود گرفته پای کار می آورد در بحث کاشت، داشت و برداشت هیچ فناوری وجود ندارد و همان سیستم سنتی قدیمی استفاده می شود.

دولت بر خلاف نیاز داخل اجازه واردات می دهد

عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: میزان واردات برنج بیش از نیاز مازاد تولید بود؛ ما امسال ۳ میلیون تن برنج استفاده می کنیم ۲ میلیون و۲۰۰ تن تولید داخلی داریم و فقط ۸ هزار تن نیاز داشتیم اما ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تن وارد کردند! اگر دولت آمار ندارد که چنین چیزی امکان پذیر نیست و اگر دانسته اقدام به واردات می‌کند، پس قصد ضربه زدن و آسیب به کشاورزی را دارند. در حوزه چای هم همین اتفاق افتاد، ما حدود ۱۰۰ هزار تن چای در طی سال مصرف می کنیم و الان که به ۳۰ هزار تن تولید داخلی رسیدیم، پس مازاد نیاز ما ۷۰ هزار تن است اما ۱۳۰ هزار تن وارد شد! پس دولت گویا اصلا علاقه مند به تولید داخلی نیست برای این که بر خلاف نیاز داخل اجازه واردات می دهد.

به گفته نمایندگان مجلس برخلاف وعده ها، واردات برنج انجام می شود این در حالی است که به گفته همین مسئولین کشور نیازی به واردات در این حوزه ندارد. 

عضو کمیسیون کشاورزی: بازار برنج اشباع شده است/ نیازی به واردات برنج وجود ندارد

منصورعلی زارعی کیاپی عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خانه ملت، در خصوص وضعیت برنج باقی مانده در انبارهای شمال کشور، گفت: قیمت برنج در حال تثبیت شدن است اما در حال حاضر کشاورزان دیگر برنجی در اختیار ندارند و محصول به دست واسطه ها رسیده است.

نماینده ساری و میان‌دورود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بازار برنج اشباع شده و به هر میزان خریداری صورت بگیرد به قیمت مورد نظر کشاورزان نمی‌رسد، ادامه داد: کشاورزان محصول خود را با قیمت پایین به فروش رسانده اند و از وضعیت رخ داده ناراحت هستند و زیان دیده اند.

این نماینده عنوان کرد: در حال حاضر به میزان ذخیره استراتژیک برنج وجود دارد و در این زمینه مشکلی نداریم اما طرفداران واردات به این موضوع توجه نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه به میزان کافی برنج در انبارهای کشور وجود دارد، تصریح کرد: نیازی به واردات برنج وجود ندارد و وزارت جهاد کشاورزی باید نظارت دقیقی داشته باشد تا از واردات این محصول جلوگیری شود به محض انجام واردات مشکلات تشدید می‌شود.

نماینده مجلس: برنج کشاورزان مازندرانی روی دستشان باقی مانده است

رضا حاجی پور، نماینده مردم آمل در مجلس در جلسه علنی (سه شنبه ۲۸ آذر ماه) مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسات مختلف جهت حمایت از تولید و در خصوص رفع مشکل کشاورزان و شالی کاران، گفت: برنج و محصولات در شالی کوبی ها باقی مانده و آقای مخبر و وزیر کشاورزی قول دادند اما چه شد مجدد ثبت سفارش ها باز شد و برنج های وارداتی توزیع شد؟ مگر رهبری بر حمایت از تولید تاکید نکردند چرا از واردات حمایت می شود، یک میلیون تن محصول روی دست کشاورزان باقی مانده و چه شده است که باز هم واردات می شود.

وی تصریح کرد: ما خود در تولید برنج در مرحله خودکفایی هستیم و برنج با کیفیت ما در کارخانه های شالی کوبی استان های شمالی باقی مانده است.اما امروز در راستای زمین گیر شدن کشاورزان برنج وارداتی عرضه می شود، اگر باور ندارید بیایید و از کارخانه های شالی کوبی شمال کشور بازدید کنید، چرا از وارات برنج حمایت می کنید؟ برنج های تولید داخلی و حمایت از کشاورزان به کجا رسید؟

حاجی پور در گفت وگو با خانه ملت نیز با انتقاد از عملکرد وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صمت در مواجه با وضعیت بازار برنج در کشور و خطاب به رییس دولت سیزدهم، گفت: رهبر انقلاب بارها بر توجه به تولید محصولات داخلی تاکید کرده اند اما در خصوص حمایت از برنج تولید داخلی، توجهی صورت نمی گیرد. آقای رییس جمهور علی رغم توصیه های مذکور چرا در این زمینه اقدام جدی انجام نشده است!.

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد برنج کشور در استان مازندران تولید و کشت می شود، اظهار کرد: این مهم در حالی است که هم اکنون تمام کارخانجات شالیکوبی حوزه انتخابیه آمل انباشه از برنج است.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد استان های شمالی بر پایه کشاورزی است، ادامه داد: این مهم در حالی است که هم اکنون فصل کشت مجدد فرارسیده است و در صورتی که مسئولان اجرایی و دستگاه های ذیربط اقدامی برای خرید تضمیمی برنج نکنند، کشاورزان با بحران جدی مواجه خواهند شد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه با فرارسیدن فصل گرما، برنج های انباشته شده دچار آفت می شوند و دیگر قابل استفاده نخواهند بود، افزود: متاسفانه در چنین شرایطی شاهد واردات برنج به کشور هستیم که بزرگترین خیانت به کشاورزان بوده و سبب می شود این قشر زحمتکش با مشکل روبرو شوند؛ بر این اساس دستگاه های ذیربط باید جلوی توزیع برنج وارداتی به بازار را بگیرند و سریعا به خرید تضمینی برنج کشاورزان اقدام کنند.

عضو مجمع نمایندگان استان مازندران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان داخلی برنج با هزینه های زیادی سموم و نهاده ها را تهیه کرده اند و اکنون انتظار دارند محصولاتشان در بازار به فروش برسد نه اینکه برنج وارداتی خارجی جایگزین محصولاتشان شود.

 طبق گفته معاون بازرگانی وزارت جهادکشاورزی ارز برنج وارداتی نیمایی است و طی۱۰ سال گذشته به طور میانگین واردات برنج خارجی ۳۰ درصد افزایش یافته است.

«احمد خانی‌نوذری» در مورد میزان تولید داخلی و واردات برنج خارجی، گفت: افزایش چشمگیر قیمت برنج داخلی در سال ۱۴۰۱، ضرورت بالا بردن سطح ذخایر متاثر از نگرانی‌ها بابت جنگ اوکراین و روسیه و افزایش مصرف برنج خارجی متأثر از عواملی مانند افزایش قیمت کالای جایگزین آن یعنی ماکارونی با توجه به حذف آرد یارانه‌ای کارخانجات تولیدکننده ماکارونی، را عمده دلیل افزایش ۳۰ درصدی واردات برنج است.

معاون بازرگانی وزارت جهادکشاورزی افزود: تولید ۳ میلیون تن برنج داخلی در سال در حالی مطرح شده که تا کنون در هیچ سالی چنین رکورد تولیدی ثبت نشده است و میزان تولید برنج داخلی در سال ۱۴۰۱ نیز با استناد به آمار معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی کمتر از ۲.۵ میلیون تن برآورد می شود؛ این موضوع زمانی غیر واقعی‌تر می‌شود که ادعای واردات ۳_۲ میلیون تن برنج خارجی نیز به آن افزوده می‌شود در حالی که آمار اعلامی گمرک در سال گذشته کمتر از ۱.۹ میلیون تن واردات برنج است.

وی تصریح کرد: از نظر منطق اقتصادی نیز این ادعاها با تردیدهای جدی مواجه می شود، به عبارت دیگر چگونه ممکن است با احتساب ادعای ۶_۵ میلیون تن تولید برنج داخلی و واردات برنج خارجی در سال ۱۴۰۱ شاهد رشد بالغ بر ۳۰۰ درصدی قیمت برنج داخلی و افزایش حدود ۳۰ درصدی قیمت برنج خارجی در بازار باشیم.

خانی‌نوذری با اشاره به میانگین واردات برنج در مدت ۱۰ ساله اخیر ضمن رد پرداخت ارز ترجیجی ۴۲۰۰ تومانی برای واردات برنج خارجی گفت: ارز واردات برنج خارجی نیمایی است و متوسط سالانه ورود برنج خارجی به کشور نیز افزون بر یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن است که این میزان در سال ۱۴۰۱ با حدود ۳۰ درصد افزایش به رقم یک میلیون و ۸۷۵ هزار تن رسید، ثبت چنین رقمی مسبوق به سابقه بوده، به طوری که در برخی سال‌هایِ دهه نود و قبل از آن، نه تنها واردات به نزدیک ۲ میلیون تن هم رسید، بلکه در سال هایی از ۲ میلیون تن هم گذشت.

معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از تولید بالغ بر ۲.۵ میلیون تنی برنج در سال ۱۴۰۲ خبر داد و افزود: بنا بر اعلام معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری، برنج‌کاران کشور بالغ بر ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول برداشت خواهند کرد؛ بر این اساس؛ با عنایت به ثبات به وجود آمده در بازار برنج در داخل کشور و نگرانی ها بابت خرید محصول تولیدکنندگان داخلی، سیاست گذاری واردات برنج در سال جاری واردات کمتر از میانگین سنوات گذشته است و به گونه ای سقف ثبت سفارشات در سامانه بررسی سیستمی درخواست مجوزهای وزارت جهاد برنامه ریزی شده است که با کاهش بیش از ۴۰۰ هزار تنی از متوسط یک دهه گذشته، وارداتی بالغ بر یک میلیون تن را برای سال جاری هدف گذاری نموده ایم؛ در ۹ ماه نخست سال جاری این سیاست‌ها اجرایی شده و سقف برنامه ریزی شده رعایت شده و این روند ان شاء الله تا پایان سال نیز ادامه خواهد داشت.

خانی‌نوذری تصریح کرد: واردات برنج، به عنوان بخشی از سیاست وزارت جهادکشاورزی برای مدیریت بازار مصرف و تامین سبد خانوار جامعه است و فقط به میزان کسری بازار و فاصله تولید داخل تا نیاز مصرفی کشور از آن استفاده خواهد شد. که البته این میزان در برخی مواقع به دلیل جایگزینی این محصول با سایر مواد غذایی، جهش‌های قیمتی و دیگر متغیرها، از یک دامنه نوسان نسبت به میانگین ده ساله برخوردار است.

  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش