پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۱۵ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۳۶۵۱
تجارت و بازرگانی

بخش‌خصوصی در یک نظرخواهی از فعالان اقتصادی شناسایی می‌کند

موانع پرتکرار تجارت خارجی

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی,تجارت

به گزارش دنیای اقتصاد، دومین فراخوان بخش‌خصوصی برای احصای مشکلات تجار ایرانی صادر شد. این بار قرار است چالش‌های تجارت خارجی از زبان فعالان اقتصادی بیان و از سوی اتاق بازرگانی تهران پیگیری شود.

 

پیش از این، شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی به منظور پایش محیط کسب‌وکار و کمک به کاهش تورم مقررات برای فعالان اقتصادی، استفاده از ابزارهای جدید را در دستور کار خود قرار داد و در فضای مجازی سامانه پیگیری مشکلات کسب‌وکار را راه‌اندازی کرد.

 

حال معاونت امور بین‌الملل اتاق تهران برای چاره‌جویی و تلاش در مسیر رفع مشکلات عمده فعالان اقتصادی در حوزه تجارت خارجی یک نظرخواهی تدوین کرده است تا بتواند در گام اول موانع پرتکرار در این مسیر را شناسایی کند. در این نظرخواهی به موانعی همچون «چالش اخذ روادید تجاری»، «موانع تعرفه‌ای»، «موانع غیرتعرفه‌ای»، «اختلاف در قراردادها» و «مشکلات نقل‌وانتقالات مالی» اشاره شده است.

 

چنانچه تجار با مشکلاتی به جز موارد ذکر شده مواجه هستند می‌توانند از گزینه «سایر مشکلات» استفاده کنند و شرح مختصری از مشکل خود را نیز ارائه دهند. در واقع اتاق بازرگانی تهران در نظر دارد با هدف توسعه صادرات غیرنفتی به‌عنوان محور اصلی توسعه کشور، ضمن احصای مشکلات موجود از طریق ارتباط مستقیم با فعالان اقتصادی کشور، راهکارهای حل‌وفصل آن را نیز دنبال کند. تصویر تجارت خارجی ایران در طول ۵ سال اخیر فراز و فرودهای زیادی را نشان می‌دهد.

 

تحولات تجاری ۹۱ تا ۹۵

آمارهای تجاری سال ۱۳۹۱ نشان می‌دهد، تجار ایرانی توانسته‌اند، معادل ۷۸ میلیون و ۷۱۵ هزارتن کالا به ارزش ۴۱ میلیارد و ۴۱۵ میلیون دلار صادر کنند که در مقایسه با سال ۱۳۹۰ با افت ۶ درصدی از نظر ارزشی مواجه بوده است. همچنين ميزان واردات كشور در اين مدت، با افزایشی ۸/ ۲ درصدي در وزن و کاهشی ۵/ ۱۳ درصدي در ارزش دلاري در مقايسه با سال ۱۳۹۰، به ارقام ۳۹ میلیون و ۴۸۱ هزار تن و ۵۳ میلیارد و ۴۵۱ ميليون دلار رسيده است.

 

صادرات غیرنفتی ایران با احتساب میعانات گازی به تفکیک بخش‌های عمده در سال ۱۳۹۱ نشان می‌دهد میزان صادرات میعانات گازی، معادل ۸ میلیارد و ۸۸۱ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۱۳۹۰ با افت ۶/ ۱۲ درصدی از نظر ارزشی مواجه شده است. ارزش صادرات محصولات پتروشیمی که بیشترین سهم را در سبد تجاری کشور در سال ۱۳۹۱ به نام خود ثبت کرده، معادل ۱۰ میلیارد و ۷۲ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ماقبل خود از نظر ارزشی افت ۳۳ درصدی را تجربه کرده است.

 

فرش و صنایع‌دستی از دیگر محصولاتی است که صادرات آن در سال ۱۳۹۱ با افت روبه‌رو بوده است. ارزش صادرات این محصولات، معادل ۴۷۵ میلیون دلار گزارش شده که نسبت به سال ماقبل خود افت ۲۴ درصدی را تجربه کرده است. در مقابل صادرات در سه بخش «صنعت، معدن و کشاورزی» با رشد روبه‌رو بوده است؛ به‌طوری‌که ارزش صادرات صنعت در همین سال ۱۴ میلیارد و ۸۱۳ میلیون دلار از نظر ارزشی گزارش شده که با رشد ۲۴ درصدی از نظر ارزشی در مقایسه با سال ۱۳۹۰ مواجه بوده است.

 

از سوی دیگر مطابق آمارها، تجار ایرانی توانسته‌اند معادل ۴ میلیارد و ۲۴۱ میلیون دلار محصولات کشاورزی به خارج صادر کنند که نسبت به سال ماقبل خود، رشد ۱۴ درصدی از نظر ارزشی داشته است. همچنین میزان صادرات بخش معدن، ۲ میلیارد و ۸۵۳ میلیون دلار گزارش شده که نشان از رشد دارد. داده‌های آماری نشان می‌دهد بیشترین سهم صادراتی در سال ۱۳۹۱ مربوط به ۳ بخش «صنعت، پتروشیمی و میعانات گازی» است.

 

براساس آمار تجارت خارجی ایران طی سال ۱۳۹۲ و در نخستین سال دولت یازدهم، حجم صادرات غیرنفتی، معادل ۸۰ میلیون و ۱۴۴هزار تن به ارزش ۳۹ میلیارد و ۸۸۲ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل با افت ۷/ ۳ درصدی از نظر ارزشی مواجه بوده است. همچنين ميزان واردات كشور در اين سال، با كاهشي ۶/ ۱۴ درصدي در وزن و کاهش ۰/ ۷ درصدي در ارزش دلاري در مقايسه با سال ۱۳۹۱، به ارقام ۳۳ میلیون و ۶۸۴ هزار تن و ۴۹ میلیارد و ۷۰۹ ميليون دلار رسيده است.

 

صادرات ایران طی چهار فصل همین سال، به تفکیک بخش‌های عمده، حاکی از این است که ارزش صادرات محصولات پتروشیمی به ارزش ۱۰ میلیارد و ۷۲۳ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۱۳۹۱ با رشد اندک یک درصدی مواجه بوده است. همچنین صادرات بخش صنعت نیز از نظر ارزشی معادل ۱۳ میلیارد و ۳۳۷ میلیون دلار گزارش شده که در مقایسه با سال قبل خود با افت ۷ درصدی مواجه بوده است. همچنین مطابق آمارها، ارزش صادرات فرش و صنایع‌دستی، معادل ۳۵۵میلیون دلار بوده که افت ۲۵ درصدی را تجربه کرده است.

 

آمارها نشان می‌دهد ارزش دلاری صادرات بخش کشاورزی در سبد تجاری کشور در سال ۱۳۹۲، معادل ۳ میلیارد و ۳۸۶ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر ارزشی با افت ۲۰ درصدی مواجه بوده است. این در حالی است که صادرات بخش معدن در همین سال، ۳ میلیارد و ۵۳۲ میلیون دلار گزارش شده که از نظر ارزشی با رشد ۲۴ درصدی مواجه بوده است.

 

اطلاعات صادرات ایران در سال ۱۳۹۲ نشان می‌دهد که بیشترین سهم صادراتی به ترتیب مربوط به بخش صنعت با ۴۲ درصد سهم، پتروشیمی با ۱/ ۳۴ درصد سهم و معدن با ۲/ ۱۱ درصد سهم است. براساس آمارها، پنج قلم عمده صادراتی سنگ آهن هماتیت دانه‌بندی به ارزش یک میلیارد و ۵۰۵ میلیون دلار، پروپان مایع شده به ارزش یک میلیارد و ۲۱۲ میلیون دلار، قیر نفت به ارزش یک میلیارد و ۱۵۳ میلیون دلار، متانول به ارزش یک میلیارد و ۴۱ میلیون دلار و بوتان مایع شده به ارزش یک میلیارد و ۱۴ میلیون دلار گزارش شده است.

 

از سوی دیگر، مطابق آمارها، پنج بازار نخست صادراتی کشور شامل چین با ۷ میلیارد و ۴۳۲ میلیون دلار، عراق با ۵ میلیارد و ۹۵۰ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۳ میلیارد و ۶۲۷ میلیون دلار، هند با ۲ میلیارد و ۴۱۸ میلیون دلار و افغانستان با ۲ میلیارد و ۴۱۷ میلیون دلار واردات از ایران گزارش شده است. سهم این بازارها از کل صادرات کشور، ۴/ ۶۹درصد است.

 

ارزش صادرات كالا، طي سال ۱۳۹۳ و در سال دوم دولت یازدهم نیز ۴۹ میلیارد و ۸۲۷ میلیون دلار گزارش شده که با احتساب صادرات خدمات این رقم ۶۱ میلیارد و ۷۶۰ میلیون دلار ثبت شده که نسبت به سال ۱۳۹۲، ۵ درصد به لحاظ وزنی و ۲۰ درصد از نظر ارزشي افزايش داشته است. همچنين ميزان واردات كشور در اين سال، با افزایشی ۷/ ۲۷ درصدي در وزن و افزایشی ۷/ ۷ درصدي در ارزش دلاري در مقايسه با سال ۱۳۹۲، به ارقام بیش از ۴۳ میلیون تن و ۵۳ میلیارد و ۵۶۹ ميليون دلار رسيده است.

 

مطابق آمارها، صادرات غیرنفتی ایران طی سال ۱۳۹۳، به تفکیک بخش‌های عمده، نشان می‌دهد، صادرات میعانات گازی، معادل ۱۴میلیارد و ۵ میلیون دلار بوده که در مقایسه با سال ۱۳۹۲، رشد ۳۶ درصدی را شاهد بودیم. ارزش صادرات بخش صنعت نیز از نظر ارزشی ۱۴ میلیارد و ۹۸۹ میلیون دلار بوده، که در مقایسه با سال قبل خود با افت ۴/ ۰ درصدی مواجه بوده است.

 

ارزش دلاری صادرات پتروشیمی معادل ۱۴ میلیارد و ۲۴۱ میلیون دلار ثبت شده که در مقایسه با سال ۱۳۹۲ با رشد ۳۲ درصدی مواجه بوده است. مطابق آمارها، صادرات فرش و محصولات دستی نیز در همین سال، معادل ۳۸۶ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ماقبل خود رشد ۹ درصدی را تجربه کرده است.

 

در بخش کشاورزی نیز در مدت مذکور، معادل ۴ میلیارد و ۶۲۳ میلیون دلار صادرات انجام شده که نسبت به سال ۱۳۹۲ رشد ۳۷ درصدی داشته است. صادرات بخش معدن نیز معادل یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده که با افت ۲۴ درصدی مواجه شده است. داده‌های آماری نشان می‌دهد، بیشترین سهم صادراتی به ترتیب به سه بخش «صنعت، پتروشیمی و میعانات گازی» مربوط است.

 

جزئیات سبد صادراتی ایران طی سال ۱۳۹۳ نشان می‌دهد، پنج قلم عمده صادراتي شامل پروپان با ارزش ۲۲۷۹ ميليون دلار، متانول با ارزش ۱۴۷۷ ميليون دلار، بوتان با ارزش ۱۴۶۹ ميليون دلار، پلی‌اتیلن گريد فيلم با ارزش ۱۴۱۸ ميليون دلار و قير نفت با ارزش ۱۳۲۴ ميليون دلار بوده است.

 

همچنین پنج بازار نخست صادراتي ایران به ترتیب، چين با ۹۱۵۹ ميليون دلار، عراق با ۶۱۸۳ ميليون دلار، امارات متحده‌عربي با ۳۹۳۲ ميليون دلار، هند با ۲۴۴۱ ميليون دلار و افغانستان با ۲۳۸۸ ميليون دلار واردات از ایران گزارش شده است. مطابق آمارها، سهم اين بازارها از كل صادرات، ۶۷ درصد بوده است که متوسط قيمت هر تن كالاي صادراتي، ۴۵۱ دلار گزارش شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد افزايش داشته است.

 

کارنامه موفق صادراتی

دولت یازدهم در سومین سال خود موفق شد پس از گذشت سه دهه از انقلاب اسلامی ایران کارنامه تجارت خارجی کشور را با تراز بازرگانی مثبت به پایان برساند. نمای صادرات غیرنفتی ایران با احتساب ميعانات گازي طي سال ۱۳۹۴ نشان می‌دهد، معادل ۹۳ میلیون و ۵۲۰ هزار تن کالا به ارزش ۴۲ میلیارد و ۴۱۵ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۱۳۹۳، از نظر ارزشی ۱۶ درصد کاهش یافته است.

 

همچنين ميزان واردات كشور در اين سال، با كاهشي ۲/ ۱۸ درصدي در وزن و کاهشی ۴/ ۲۲ درصدي در ارزش دلاري در مقايسه با سال ۱۳۹۳، به ارقام ۳۵ میلیون و ۱۵۲ هزار تن و ۴۱ میلیارد و ۵۳۹ ميليون دلار رسيده است. ریزنمرات صادرات غیرنفتی در سال ۱۳۹۴ به تفکیک بخش‌های عمده نشان می‌دهد، صادرات میعانات گازی از نظر ارزشی ۶ میلیارد و ۶۶۴ میلیون دلار بوده که با افت بیش از ۵۲ درصدی از نظر ارزشی نسبت به سال ۱۳۹۳ مواجه بوده است.

 

همچنین میزان صادرات در دو بخش «صنعت و پتروشیمی» از نظر ارزشی ۳۰ میلیارد و ۴۸۶ میلیون دلار ثبت شده که در مقایسه با سال قبل خود، از نظر ارزشی با رشد ۵/ ۱ درصدی مواجه بوده است. آمارهای تجاری سال ۱۳۹۴ نیز نشان می‌دهد، میزان صادرات محصولات کشاورزی از نظر ارزشی ۳ میلیارد و ۹۸۸ میلیون دلار بوده که نسبت به مشابه سال قبل خود از نظر ارزشی با افت ۱۴ درصدی مواجه بوده است.

 

از سوی دیگر، حجم صادرات بخش معدن از نظر ارزشی در همین سال، معادل ۹۴۴ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۱۳۹۳، با افت ۳۷ درصدی از نظر ارزشی روبه‌رو بوده است. جزئیات آماری صادرات غیرنفتی در این سال حاکی از این است که بیشترین سهم صادراتی مربوط به بخش محصولات صنعتی و پتروشیمی با سهم ۹/ ۷۱ درصد و میعانات‌گازی با سهم ۷/ ۱۵ درصد بوده است.

 

پنج قلم عمده صادراتي کشور در سال ۱۳۹۴، گازهاي نفتي و هيدروكربورهاي گازي به ارزش یک میلیارد و ۵۸۰ ميليون دلار، پروپان به ارزش یک میلیارد و ۴۲۲ ميليون دلار، قير نفت به ارزش یک میلیارد و ۲۳۹ ميليون دلار، پلی‌اتیلن گريد فيلم به ارزش یک میلیارد و ۱۰۸ ميليون دلار و محصولات از آهن و فولاد به ارزش یک میلیارد و ۹۲ میلیون دلار ثبت شده است.

 

همچنین براساس آمارها، پنج بازار نخست صادراتي كشور، شامل چين با صادرات ۷ میلیارد و ۲۲۸ میلیون دلار، عراق با صادرات ۶ میلیارد و ۲۰۶ ميليون دلار، امارات متحده عربي با صادرات ۴ میلیارد و ۹۲۲ میلیون دلار، افغانستان با صادرات ۲میلیارد و ۵۷۳ میلیون دلار و هند با صادرات ۲ میلیارد و ۵۳۰ میلیون دلار بوده است. همچنین متوسط قيمت هرتن كالاي صادراتي، ۴۶۱ دلار است كه نسبت به مدت مشابه سال قبل یک درصد رشد را تجربه کرده است.

 

در سال ۱۳۹۵، ميزان صادرات غيرنفتي كشور بالغ بر ۱۲۹ میلیون و ۶۴۸ هزار تن و به ارزش ۴۳ میلیارد و ۹۳۰ میلیون دلار بوده كه در مقايسه با سال گذشته، افزايشي ۰/ ۳۸ درصدي در وزن و ۵/ ۳ درصدي در ارزش دلاري داشته است. همچنين ميزان واردات كشور در اين مدت، با كاهشي ۹/ ۴ درصدي در وزن و افزايشي ۱/ ۵ درصدي در ارزش دلاري در مقايسه با سال ۱۳۹۴، به ارقام ۳۳ میلیون و ۳۹۹ هزار تن و۴۳ میلیارد و ۶۸۴ ميليون دلار رسيده است.

 

مطابق آمار گمرک، در سال ۱۳۹۵ صادرات «محصولات پتروشیمی» از نظر وزنی ۳۲ میلیون و ۴۳۴ هزار تن به ارزش ۱۴ میلیارد و ۳۴۰ میلیون دلار، سهمی بالغ بر ۶/ ۳۲ درصد از نظر ارزشی را از حجم کل صادرات به خود اختصاص داده‌اند که در مقایسه با سال گذشته به لحاظ وزنی با رشد ۰/ ۴۱ درصدی و از نظر ارزشی با رشد ۱/ ۹ درصدی مواجه بوده است. «میعانات گازی» که پس از محصولات پتروشیمی سهم بالایی در سبد صادراتی کشور دارند، حجم صادرات آن از نظر وزنی ۱۸ میلیون و ۶۶۳ هزارتن به ارزش ۷میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلار ثبت شده است.

 

سهم میعانات گازی از کل حجم صادرات کشور از نظر ارزشی ۶/ ۱۶ درصد است. درصد تغییر صادراتی این محصول در مقایسه با سال گذشته، هم به لحاظ وزنی و هم ارزشی رشد داشته است. از سوی دیگر، میزان صادرات «گازطبیعی»، به لحاظ وزنی ۹ میلیون و ۷۲۶ هزارتن و از نظر ارزشی بیش از ۲ میلیارد دلار گزارش شده که در مقایسه سال گذشته، اگرچه به لحاظ وزنی رشد بیش از ۶۷ درصدی را تجربه کرده، اما از نظر ارزشی با افت ۷/ ۲درصدی مواجه بوده است.

 

براساس آمارها، سهم صادرات گاز طبیعی از حجم کل صادرات کشور، ۷/ ۴ درصد از نظر ارزشی گزارش شده است. مطابق آمارها، حجم صادرات سایر کالاها به لحاظ وزنی ۶۸ میلیون و ۸۲۵ هزار تن و از نظر ارزشی معادل ۲۰ میلیارد و ۱۹۲ میلیون دلار ثبت شده که سهم آن از حجم صادراتی کشور، از نظر ارزشی ۹/ ۴۵ درصد است.

 

صادرات سایر کالاها نسبت به مدت مشابه سال گذشته، از نظر ارزشی با افت ۱/ ۱۰ درصدی روبه‌رو بوده است.از سوی دیگر، مطابق آمار گمرک، در سال ۱۳۹۵، «چین، امارات‌متحده عربی، عراق، ترکیه و کره‌جنوبی»، ۵ مقصد عمده صادراتی ایران به‌شمار می‌روند.

 

ضمن اينكه عمده واردات كشورمان هم ذرت دامي، وسایل نقلیه موتوری، قطعات منفصله جهت توليد اتومبيل سواري و برنج بوده و بيشترين صادركنندگان كالا به ايران كشورهاي چين، امارات متحده عربي، كره‌جنوبي، تركيه و آلمان بوده‌اند.

 

احصا و حل مشکلات

با توجه به آنچه گفته شد، سیاست‌های تجارت خارجی کشور برای سال ۹۶ بر اساس افزایش ۲۵ درصدی صادرات تدوین شده است. البته صادرات، بخشی از تجارت خارجی کشور را تشکیل می‌دهد. اما اتاق بازرگانی تهران قرار است در یک نظرخواهی به بررسی موانع پرتکرار در تجارت خارجی (اعم از صادرات و واردات) بپردازد.

 

حال با توجه به هدف‌گذاری انجام شده به منظور افزایش ۲۵ درصدی صادرات و اینکه توسعه صادرات غیرنفتی به‌عنوان محور اصلی توسعه کشور، مدنظر اغلب سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌ها در ارکان مختلف حاکمیتی و دولتی قرار دارد و از طرفی قوه محرکه توسعه صادرات غیرنفتی و در واقع متولی آن بخش‌خصوصی است، اتاق تهران قرار است از طریق ارتباط مستقیم با اعضای خود و فعالان اقتصادی کشور، ابتدا مهم‌ترین چالش‌های این حوزه را که پیش روی بازرگانان و صنعتگران قرار دارد شناسایی کند و با استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارد برای کوتاه کردن این موانع و در نهایت حذف آنها اقدام کند.

 

بر اساس آنچه اعلام شده است، اتاق تهران برای حل این موانع ابتدا از کارشناسان و نخبگان بخش‌خصوصی چاره‌اندیشی می‌کند و در نهایت راهکارهای عملی و اجرایی خود را از طریق ارتباط با نهادها و سازمان‌های مسوول، سفارتخانه‌های خارجی، سفارت‌ها و کنسولگری‌های ایران در خارج از کشور ارائه می‌دهد و به اشتراک می‌گذارد.

 

گفته می‌شود این فراخوان می‌تواند فهرست نسبتا دقیق و جامعی از مشکلات مسیر تجارت خارجی کشور را احصا کند؛ همچنین مشخص کند فعالان اقتصادی با چه موانعی بیشتر مواجه می‌شوند. مشخص شدن صورت مساله بدون شک به حل آن کمک فراوانی می‌کند.

 

در نظرخواهی اتاق تهران، فعالان اقتصادی ابتدا باید کشوری را که در مراودات تجاری اعم از صادرات، واردات یا مشارکت با آن دچار مشکل شده‌اند را مشخص کنند. پس از آن باید موانع و مشکلاتی را که مواجه بوده‌اند از فهرست انتخاب کنند یا در صورت موجود نبودن در فهرست اولیه از عبارت «سایر» استفاده کنند.

 

در فهرست اولیه موانع و مشکلات، گزینه‌هایی مانند «اخذ روادید تجاری»، «موانع تعرفه‌ای»، «موانع غیرتعرفه‌ای»، «اختلاف در قراردادها» و «نقل‌وانتقالات مالی» دیده می‌شود. پس از آن افراد باید در شرح مختصری توضیح دهند که چگونه با این مشکل مواجه شده‌اند و توضیح مختصری از مساله را اعلام کنند.

 

اتاق تهران امیدوار است در این فراخوان، فهرست نسبتا دقیق و جامعی از مشکلات مسیر تجارت خارجی کشور را احصا کند و همچنین مشخص کند فعالان اقتصادی با چه موانعی بیشتر مواجه می‌شوند. مشخص شدن صورت مساله بدون شک به حل آن کمک فراوانی می‌کند.

 

از این رو اتاق تهران از تمامی اعضای خود و فعالان اقتصادی خواسته است با تکمیل این نظرخواهی و ارائه خلاصه‌ای از مشکلات خود با توضیحات مختصر و دقیق، فضا و بستر مناسب برای حل این مشکلات را فراهم آورند. در نظرخواهی اتاق تهران، فعالان اقتصادی ابتدا باید کشوری را که در مراودات تجاری اعم از صادرات، واردات یا مشارکت با آن دچار مشکل شده‌اند را مشخص کنند. پس از آن باید موانع و مشکلاتی را که با آن مواجه بوده‌اند، تعیین کنند.

 

 

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش