کاوه زرگران در گفتوگو با فارس با اشاره به قطع ارتباطات کشورهای عربی با قطر، گفت: ایران باید از این فرصت برای صادرات مواد غذایی به این کشور استفاده کند.
وی با اشاره به جمعیت ۲.۵ میلیون نفری قطر اظهار داشت: اگرچه به لحاظ جمعیت و قوانین واردات کالا و مواد غذایی این کشور قابل مقایسه با روسیه نیست، اما باید از فرصتهای تجاری که در تجارت با روسیه از دست دادیم، درس بگیریم و فرصت فراهم آمده را برای صادرات مواد غذایی به این کشور را از دست ندهیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران با تأکید بر اینکه ایران قابلیت تأمین تمام اقلام مواد غذایی وارداتی به این کشور را دارد، افزود: میزان واردات مواد غذایی به کشور قطر در سال ۲۰۱۵ حدود ۳.۳ میلیاد دلار بوده است.
زرگران بیان داشت: این کشور اقلام مختلف مواد غذایی مورد نیاز خود شامل لبنیات، گوشت قرمز، گوشت سفید، نوشیدنیها، آب معدنی، آب میوه و نان را از طریق واردات تأمین میکند.
وی افزود: در سال ۲۰۱۵ قطر ۵۸ میلیون دلار نان و ۲۰۰ میلیون دلار نوشیدنی وارد کرده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران با تأکید بر اینکه ایران در تأمین گوشت قرمز، گوشت سفید، لبنیات، تخم مرغ، میوه و سبزیجات، نان و بیسکویت مزیت دارد، گفت: بنابراین به راحتی میتوان از تولیدات داخلی بازار این کشور را تأمین کند.
وی افزود: ۱۶ درصد مواد غذایی وارداتی به کشور قطر به ارزش ۵۲۶ میلیون دلار و ۱۱ درصد به ارزش ۶۷۷ میلیون دلار در سال ۲۰۱۵ از کشورهای عربستان و امارات وارد شده است.
عربستان، مصر، بحرین، امارات متحده عربی با وارد کردن این اتهام به قطر که باعث بیثباتی در منطقه میشود، روابط دیپلماتیک با این کشور را قطع کرده و این کشور را به حمایت از گروههای تروریستی متهم کردهاند.
- 19
- 5