به گزارش ایسنا، «عبدالخانی» پیش از ظهر امروز ۲۵ تیرماه در همایش بازار عمان و فرصت های صادراتی استان کرمان در اتاق بازرگانی کرمان اظهار کرد: بهترین روابط سیاسی در طول تاریخ بین کشورهای همجوار با ایران مربوط به عمان است و این کشور هیچ وقت بد ایران را نخواسته و مردم عمان نگرش مثبتی به مردم ایران دارند.
وی افزود: عمان کشوری امن و صلح طلب و با همه کشورهای دنیا خوب است و شاخص های کلان بسیار باثباتی دارد.
عبدالخانی تصریح کرد: نرخ بهره بانکی این کشور کمتر از یک درصد و بدون فساد اداری برای سرمایه گذاری و روابط تجاری بسیار شفاف است.
وی بیان کرد: به استناد آمار وزارت تجارت و صنایع عمان، حجم مراودات تجاری ایران و عمان در سال ۲۰۱۵ میزان ۶۵۰ میلیون دلار بوده که در سال بعد از آن دو برابر شده است.
رایزن بازرگانی ایران در عمان گفت: نقشه راهی تدوین شده که ظرف مدت چهار سال حجم مبادلات تجاری ایران و عمان به چهار میلیارد دلار برسد.
وی اظهار کرد: عمان، پایگاه و سکوی پرتاب تجار و بنگاه های ایران برای شرق افریقا و بازار بسیار بزرگ کشورهای افریقایی و بازار بزرگ یمن است و عمان را باید یک بازار بسیار بزرگ با نیم میلیارد نفر دید.
عبدالخانی تصریح کرد: بستر هر تجارتی بین دو کشور زیرساخت است و اولین و مهم ترین مسئله ویزاست که در حال حاضر می توانید طی ۴۸ ساعت ویزای یک ماهه کشور عمان را دریافت کنید.
وی با اشاره به اینکه دومین زیرساخت حمل و نقل است، بیان کرد: به صورت روزانه پرواز از تهران به عمان وجود دارد و از مشهد، شیراز، کیش، قشم و چابهار پرواز به عمان وجود دارد و امیدواریم با پیگیری دوستان، تا سال آینده پرواز از کرمان نیز داشته باشیم.
رایزن بازرگانی ایران در عمان اظهار کرد: حمل و نقل مسافر از طریق دریا از بندر چابهار تا بندر سلطان قابوس مسقط با سه ساعت فاصله صورت می گیرد و هر هفته دو سه بار تردد می کند و از بندرعباس خط کشتیرانی به بندر صحار برای حمل کالا وجود دارد.
وی افزود: کلیدی ترین زیرساخت برای روابط تجاری، روابط بانکی است که تا ۶ ماه قبل واقعا در این زمینه مشکل داشتیم و بعد از سفر رییس جمهور ایران به مسقط این مشکل حل شد و اکنون در یکی از بانکهای تجاری و خصوصی عمان می توانید ال سی به ریال و یورو باز و با دنیا تعامل کنید.
عبدالخانی در ادامه با اشاره به پتانسیل های ایران و استان کرمان تصریح کرد: نقظه ضعف عمان و کل کشورهای شورای همکاری خلیج فارس این است که بارندگی ندارند و کشورهای خشکی هستند و محصولات کشاورزی این کشورها ۹۹ درصد وارداتی است.
وی بیان کرد: یک میلیارد دلار واردات میوه و تره بار عمان در سال ۲۰۱۶ بوده که سهم ایران ۲۷ میلیون دلار معادل سه درصد است و متاسفانه از این فرصت استفاده نکردیم.
رایزن بازرگانی ایران در عمان گفت: در عمان در زمینه بازار مصالح ساختمانی جای کار است و در کل افریقا و به ویژه اتیوپی با ۱۲۰ میلیون جمعیت کارخانه سیمان وجود ندارد و یمن بهترین بازار برای سیمان ایران است.
وی افزود: یکی از حوزه ها سرمایه گذاری مشترک است و در حال حاضر عمان سرمایه پذیر است و اگر فرصت های خوب سرمایه گذاری در ایران باشد، عمانی ها می آیند و ظرف ۲۰ ماه آینده پروژه گود خشت مال های کرمان افتتاح می شود.
عبدالخانی با اشاره به اینکه باید با مطالعه کار کرد، تصریح کرد: حضور شرکت های کرمانی در نمایشگاه های بین المللی خیلی کم است.
وی اظهار کرد: استان کرمان از لحاظ کشاورزی، معدنی، صنعتی و توریستی حرف برای گفتن دارد و جامع است و استانی مانند کرمان کم می شناسم که زیرساخت های خوبی هم دارد.
رایزن بازرگانی ایران در عمان گفت: سالانه ۴ میلیارد دلار واردات مواد غذایی عمان است و سهم ایران در سال گذشته از این بازار ۵ درصد بوده است.
وی با اشاره به فرصت توریسم سلامت در عمان افزود: باید برای کار مطالعه و برنامه ریزی داشت و همه جوانب را سنجید.
در این نشست "هیثم بن علی" مدیر ارشد بازرگانی بندر و منطقه آزاد صحار عمان گفت: بندر صحار به دلیل موقعیت استراتژیک دارای اهمیت است و خارج از تنگه هرمز واقع شده و چابهار نزدیک ترین منطقه ایران به صحار است.
وی با اشاره به دسترسی صحار به بازارهای اروپا، آسیا و ... افزود: صحار می تواند هاب بسیار قوی برای وصل شدن به بازارهای جهانی باشد.
- 9
- 1