چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۴۱ - ۲۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۶۳۰۹
تجارت و بازرگانی

نقش آفرینی بخش‌خصوصی در بنادر تجاری کشور مستمر خواهد بود یا مقطعی؟

سازمان بنادر و دریانوردی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی
با اتکا به بنادر تجاری می توان فرآیند شکوفایی اقتصادی را با سرعت پیمود، امری که مستلزم بسترسازی برای مشارکت فعالانه‌تر بخش‌خصوصی است. 

به گزارش باشگاه خبرنگاران، دریا و حوزه‌های آبی در هر کشوری، موهبتی الهی محسوب می شوند که توأم شدن آن با برنامه‌ریزی مدون و اصولی و نقش آفرینی مثبت و سازنده بخش خصوصی اقتصاد هر کشوری را متحول خواهد کرد.

 

طبق گزارش های منتشر شده در جراید؛ در ماه های گذشته، میزان انعقاد قرارداد سرمایه گذاری بخص خصوصی برای فعالیت در حوزه بنادر با افزایش قابل توجهی همراه شده است.

 

البته انعقاد چنین قراردادها و تفاهم‌نامه هایی پیش از این نیز سابقه داشته است، اما از حیث کثرت و تعدد، وضعیت موجود با شرایط گذشته متفاوت تر به نظر می رسد و همین موضوع باعث شده تا امیدواری برخی کارشناسان به بهره وری و اثرگذاری سازنده تر بنادر در اقتصاد کشور دو چندان شود.

 

به واقع بنادر از حوزه هایی به شمار می روند که تولی گری و حاکمیت دولت در آن بسیار پررنگ و عمیق بوده و مشارکت بخش خصوصی در چنین شرایطی به معنای واقعی کلمه، میسر نشده و اجرای سیاست های خصوصی سازی در چنین عرصه حساس و قابل توجهی را می توان گامی سازنده و نوید بخش در راستای بهره گیری صحیح از استعدادهای بالقوه کشور تلقی کرد.

 

ضرورت ورود  بنادر کشور در حوزه رقابتی با بنادر کشورهای حاشیه خلیج فارس 

مجید شیخی، پژوهشگر اقتصادی، در گفتگو با ، با اشاره به لزوم توجه به اقتصاد دریا محور به عنوان سکوی پرشی برای دستیابی به توفیقات هر چه بیشتر اقتصادی، اظهار کرد: متاسفانه در سالیان گذشته، به دلیل برخی بی برنامگی‌ها و غفلت ها شاهد پیشرفت و رونق برخی از بنادر در کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده ایم و این موضوع در شرایطی رقم خورد که با برنامه ریزی دقیق، امکان ربودن گوی سبقت و برخورداری از چنین موفقیت هایی برای ایران نیز فراهم می شد.

 

وی افزود: اگرچه افزایش قراردادهای بخش خصوصی به منظور فعالیت در حوزه بنادر امری نوید بخش به نظر می‌رسد، اما به موازات این امر نباید از این نکته غافل شد که برنامه دولت برای تجهیز بنادر و رقابت پذیری هر چه بیشتر و تامین زیرساخت های لازم برای نقش آفرینی سازنده تر در اقتصاد کشور چیست.

 

پژوهشگر اقتصادی بیان کرد: نکته حائز اهمیت بعدی به استمرار و میزان دوام مشارکت بخش خصوصی و انعقاد تفاهم‌نامه ها و قراردادها معطوف می شود و امید آن می‌رود رویکرد قابل تقدیر فعلی در پیچیدگی ها و موانع بروکراسی اداری، مسدود و فرسایشی نشود.

 

دولت به این واقعیت پی برده که انحصار در بنادر، ظرفیت موجود را سوخت می‌کند

علی روح الامین،کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با ، با اشاره به لزوم توجه مضاعف به بنادر شمال و جنوب کشور اظهار کرد: به نظر می رسد دولت به این واقعیت پی برده که انحصار دولتی در بنادر، یکی از ظرفیت های بالقوه موجود اقتصادی در کشور را دچار فرسایش و فرصت سوزی خواهد کرد.

 

وی افزود: این موضوع مربوط به دولت پیشین یا دولت‌های گذشته نمی شود. با نیم نگاهی به عملکرد دولت های گذشته به این واقعیت پی می بریم که تا حدی دولت ها در ادوار گذشته در بسترسازی برای نقش آفرینی جدی بخش خصوصی در بنادر ناموفق بوده اند.

 

کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: انعقاد قرارداد بخش خصوصی با سازمان بنادر و دستگاه های ذی ربط متولی را می‌توان امری مبارک تلقی کرد، البته حصول موفقیت در آن مستلزم تامین پیش نیازهای خاص به خود است.

 

روح الامین گفت: توسعه شبکه ریلی متصل به بنادر یکی از ضروریاتی است که با حصول آن می‌توان رونق فزاینده ای را در حوزه مذکور ایجاد کرد، که در نهایت تحقق آن، پیشرفت هر چه بیشتر ایران را در عرصه رقابت با بنادر کشورهای حاشیه حوزه خلیج فارس امکان پذیر خواهد کرد.

 

وی در خاتمه یادآور شد: ایجاد مشوق‌های لازم، ارائه تسهیلات ویژه و مشارکت مطلوب و واقعی بانک ها از دیگر ضروریاتی است که با حصول آن، شاهد فصلی نو و جدید در صحنه اقتصادی کشور و تحقق شایسته تر سیاست های اقتصاد مقاومتی خواهیم بود.

 

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش