به گزارش مهر، مهدی اعتصام در نشست خبری بیست و پنجمین همایش هماهنگی ارگان های دریایی که در روزهای ۱۰ و ۱۱ بهمن سال جاری در چابهار برگزار می شود، گفت: این شرکت اپراتور بنادر کشور در هفدهمین همایش ارگانهای دریایی در سال ۸۸ نیز میزبان ارگانهای دریایی بود و این دومین بار است که این همایش را برگزار می کند.
وی با ابراز تسلیت درگذشت ۳۲ نفر از خدمه نفتکش سانچی تاکید و رهبر معظم انقلاب بر توسعه سواحل مکران یادآور شد و گفت: در حال حاضر فاز یک توسعه بندر شهید بهشتی چابهار با سرمایه گذاری سنگین در بخش لایروبی، ایجاد کانال و ساخت اسکله انجام شده و این فاز به افتتاح رسیده است ضمن اینکه جرثقیل های بزرگ بندری نیز در بندر شهید بهشتی نصب و امکان تحویل گیری شناورهای اقیانوس پیما فراهم شده است.
اعتصام با اشاره به قرار گرفتن بندر چابهار در کریدور شمال – جنوبی افزود: با تکمیل خط آهن چابهار به زاهدان و همچنین قزوین- رشت – آستارا امکان اتصال این بندر به کشورهای حوزه سی آی اس و همچنین قفقاز و اروپا نیز بااستفاده از حمل و نقل ریلی فراهم خواهد شد.
مدیرعامل بزرگترین اپراتور بنادر کشور سرمایه گذاری پاکستان در بندر کراچی با ظرفیت ۳ میلیون تن و همچنین عراق در بنادر فاو و بصره و کشورهای امارات، عمان و کویت واشاره و تصریح کرد: ایران کوتاهترین مسیر برای دسترسی شرق آسیا به کشورهای سی آی اس را داراست و سرمایه گذاری در بندر چابهار از هر نظر قابل توجیه است. همچنین مسائل امنیتی در جنوب شرق کشور کاملا مساعد بوده و هیچ محدودیت امنیتی وجود ندارد که سبب می شود چابهار بتواند جاذب سرمایه های بخش خصوصی باشد.
دبیر بیست و پنجمین همایش ارگانهای دریایی شعار این همایش را توسعه حمل و نقل دریایی با رویکرد اقتصاد مقاومتی عنوان و اظهار کرد: در این همایش قرار است پنل های کاربردی و عملیاتی با موضوع رسیدگی به مشکلات بخش حمل و نقل دریایی و ایجاد هماهنگی میان نهادهای دریایی برگزار شود.
به گفته اعتصام، ارگانهای دریایی دولتی حاضر در این همایش شامل شرکت ملی نفتکش، شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، سازمان حفاظت محیط زیست، گمرک، نیروهای دریایی سپاه و ارتش و سازمان بنادر و دریانوردی می شود.
وی از موضوعات اصلی این همایش را تاکید بر توسعه گردشگری دریایی با رویکرد اکوتوریسم دریایی، توسعه حمل و نقل لجستیک دریایی، نقش بخش خصوصی در توسعه بنادر و همچنین مباحث مربط با ارتقای ایمنی و امنیت دریا و سواحل با تمرکز بر شناورهای کوچ اعلام کرد ضمن اینکه مواردی چون بنادر ریل پایه، مدیریت یکپارچه بندری و نقش بنادر در ترانزیت صادرات کالا را نیز در این همایش مطرح شده و کارشناسان به اظهار نظر خواهند پرداخت.
دبیر بیست و پنجمین همایش ارگانهای دریایی با اشاره به احتمال حضور معاون اول رئیس جمهور، وزرای راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این همایش ادامه داد: من منتقد کثرت همایش ها و نمایشگاههای دریایی هستم و گویا برگزاری این همایش ها برای عده ای به بیزینس و تجارت تبدیل شده است که این وضعیت باید ساماندهی شود. کثرت همایش های دریایی آزاردهنده است و سایر ارگانها نیز به این وضع معترضند که باید با محوریت سازمان بنادر سالی یک بار همایش ارگانهای دریایی برای دور هم شدن نهادهای دولتی و همایش بخش خصوصی با محوریت انجمن مهندسی حمل و نقل دریایی برگزار شود اما این در حالی است که در سه ماه جاری شش همایش مرتبط با صنایع دریایی برگزار می شود که جای انتقاد دارد.
مدیرعامل این اپراتور بندری کشور در خصوص تحریم این شرکت از سوی دولت آمریکا اظهار داشت: بحث تحریم کاتسا برای نظام و شرکت های مذکور شده در این تحریم بسیار جدی است این در حالی است که ما بی جهت در این تحریم ها آورده شده ایم چرا که از ۱۷ خرداد امسال این شرکت از سوی یک موسسه اعتباری خریداری شد و هیچ گونه وابستگی به سپاه نداریم ولی دولت آمریکا بر اساس اطلاعات قبلی تصمیم به تحریم ما گرفت که ناجوانمردانه است.
وی در خصوص اپراتور بندر چابهار گفت: از آنجا که میان ایران وهند برای اپراتوری این بندر تعهداتی وجود دارد فعلا قرار نیست اپراتورهای ایرانی در بندر شهید بهشتی فعالیت داشته باشند.
اعتصام در خصوص نوسازی ناوگان دریایی گفت: به شدت به این موضوع نیازمندیم هم در بخش شناورهای کوچک و مسافری و هم شناورهای پشتیبانی و تخصصی نیازمند نوسازی ناوگان هستیم ضمن اینکه تولید کنندگان داخلی شناور می توانند در خصوص تولید شناورهای کوچک ورود کنند ولی در خصوص ناوگان دریایی سنگین، ظرفیت تولید کنندگان داخلی محدود بوده که باید با همکاری کشتی سازان خارجی به این موضوع ورود کنند.
- 13
- 4