حسن صالحی معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اتحادیه تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی درخواست کردند که با توجه به افزایش چشمگیر تولید ماهیان سردآبی و نگرانی برای بازار این گونه آبزی، فرصتی به تولیدکنندگان قزل آلا داده شود تا بتوانند محصولشان را با قیمت مناسب در بازار عرضه کنند.
وی افزود: برای اینکه ماهی قزل آلا بیشتر مورد استقبال مردم قرار گیرد، با درخواست اتحادیه موافقت کردیم و پیشنهاد ممنوعیت واردات تیلاپیا را به وزارت جهاد کشاورزی فرستادیم. اما باید به این نکته توجه کرد که مصرف تیلاپیا هیچ ضرری برای انسان ندارد.
صالحی با تاکید بر اینکه تولید و بازار ماهی قزل آلا به عنوان یکی از مهمترین تولیدات در حوزه ماهیان سردآبی از تیلاپیا بسیار مهمتر است، ادامه داد: بر اساس توافقی که با سازمان حفاظت محیط زیست انجام شده است، تولید آزمایشی تیلاپیا در ۱۰ مزرعه آزمایشی در بافق یزد در دستور کار قرار گرفته و یکی دیگر از اهداف قطع واردات تیلاپیا، تولید این محصول در داخل است، چرا که تنوع مصرف در همه حوزه های محصولات کشاورزی، شیلاتی، دامی و... از اهمیت بالایی برخوردار است.
رئیس سازمان شیلات خاطر نشان کرد: پیش از این نیز درخواست جلوگیری از صدور حواله برای واردات تیلاپیا شده بود اما در مرتبه دوم نیز پیشنهاد کردیم از ابتدای بهمن تا پایان خرداد سال آینده این اتفاق بیفتد که نهایتا به درخواست اتحادیه تولیدکنندگان ماهیان سردآبی، پیشنهاد ممنوعیت واردات در یک بازه زمانی سه ساله داده شد.
- 10
- 2