سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۰۹:۱۵ - ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۱۴۱۳
تجارت و بازرگانی

مالیات بر ارزش افزوده حذف ‌می شود

مالیات بر ارزش افزوده,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی

حذف یا چگونگی اخذ مالیات از جمله چالش‌های پیش روی تولید كنندگان داخلی است. تولید كنندگانی كه عمدتا براین باورند به‌دلیل شفاف نبودن ساختار اقتصادی كشور و فعالیت‌های اقتصادی بسیاری از واحدهای تولیدی یا خدماتی امكان فرارمالیاتی برای بسیاری دیگر از واحدها مهیاست. اخذ مالیات از واحدهای مختلف تولیدی تا خدماتی با عناوین مختلف با رویه موجود امكان فرار مالیاتی و تبعیض رایج بین واحدهای مختلف را سبب شده است وهمین مهم نیز چندی است باعث گله مندی اهالی تولید داخل كشور شده است و آنها خواستار انجام اصلاحاتی در این زمینه هستند.

 

بسیاری از تولید كنندگان ایرانی بر این باورند درعمده كشورهای توسعه یافته بخش عمده هزینه‌های دولت از طریق مالیات از واحدهای مختلف تولیدی تا خدماتی و رفاهی تامین می‌شود، حال آنكه نقطه تمایز این كشورها با كشورهای در حال توسعه یا توسعه نیافته در تدوین قوانین جامع اقتصادی و شفاف‌بودن عملكرد تمامی بنگاه‌ها یا واحد‌های تولیدی و اقتصادی است. چنانچه در كشورهای توسعه یافته امكان فرار مالیاتی نیز برای واحدها نزدیك به صفر است، چرا كه فعالیت اقتصادی زیرزمینی در این كشورها وجود ندارد و جملگی موظف به پرداخت مالیات هستند. با این حال نزدیك به یك دهه علاوه بر پرداخت مالیات تولید از واحدهای مختلف تولید، بخش دوم پرداخت‌های مالیاتی با عنوان مالیات بر ارزش افزوده‌، به دغدغه و چالش مهم تولید كنندگان تبدیل شد.

 

اجبار دولت و توان تولیدكننده

نحوه محاسبه مالیات ارزش افزوده به گونه‌ای است که تولیدکننده نمی تواند آن را از خریدار دریافت کند، به عبارتی دولت اجبار کرده که تولیدکننده باید مالیات جنس فروخته شده را بپردازد حتی اگر پول را هم دریافت نکرده باشد. در این زمینه آرمان خالقی، عضو هیات‌مدیره خانه صنعت و معدن ایران نبود ساختار درست برای دریافت مالیات ارزش افزوده از خریدار موجب شده تا خرده فروش‌ها نیز از این موضوع فرار کنند، به گونه‌ای که اگر اسم و آدرس خرده فروش در فاکتور بیاید آنها دیگر خرید نمی کنند. او حل این مشکل را الزام استقرار ماشین‌های صندوق در واحدهای مختلف فروش كالا عنوان می‌كند و می‌افزاید: اگر ماشین صندوق در خرده فروشی‌ها الزامی باشد که برای هر فروشی فاکتور ارائه کنند هر فروشی ثبت شده و امکان فرار مالیاتی و فروش اجناس غیرمجاز نیز از بین می‌رود.

 

حذف مالیات ارزش افزوده

با نام‌گذاری سال جدید با عنوان حمایت از كالای ایرانی بسیاری از كارشناسان بر این باورند كه عمده حمایت از تولیدات داخلی ‌می‌تواند در حذف یا اصلاح برخی ساختارهای اقتصادی از جمله ساختار مالیاتی در كشور باشد. در این زمینه محمد رضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تولیدکننده را مانع جدی پیش روی بخش تولید اعلام کرده و از دو گام اساسی مجلس در سال ۹۷ برای حمایت از تولیدكنندگان خبر می‌دهد. پورابراهیمی درباره آخرین اقدامات کمیسیون اقتصادی مجلس برای اصلاح قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده به منظور حمایت از کارفرمایان و تولیدکنندگان در سال «حمایت از کالای ایرانی» به مهر گفت: در ایران نیز همچون سایر کشورها، دو نوع مالیات بر تولید تحت عنوان مالیات بر عملکرد و مالیات بر مصرف تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده، جاری است.

 

وی با بیان اینکه مالیات بر عملکرد، سال‌ها و از زمان تدوین قانون تجارت از تولیدکنندگان دریافت می‌شده و شرایط آن متناسب با مقتضیات زمانی طی شده، افزود: اما مالیات بر ارزش افزوده، مالیات جدیدی در اقتصاد ایران است که طی یک دهه اخیر با تدوین قانون مربوطه، اجرایی شده و در نهایت به‌صورت آزمایشی، تاکنون ادامه دارد. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، نقصان در اجرا و عدم وجود زیرساخت‌های اجرایی لازم را ۲ نقطه ضعف مهم قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده عنوان کرده و یادآور شده است: یکی از اشکالات قانون مالیات بر ارزش افزوده در اجرا، دریافت این نوع مالیات از تولیدکنندگان است؛ به عبارتی به جای اینکه این قانون، مانند بسیاری از کشورها، مصرف را هدفگذاری کند، در کشور ما به‌دلیل ۲ نقطه ضعف مذکور، بخش تولید را هدفگذاری کرده است.

 

پورابراهیمی در ادامه از پیگیری‌های مجلس درسال گذشته و از تدوین لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده خبر داده و عنوان كرد اوایل سال ۹۶ این لایحه از طرف دولت به مجلس ارائه شد و ما بر‌اساس یک برنامه زمانبندی در کمیسیون اقتصادی طی یکسال کامل این لایحه را مورد بررسی و کارشناسی قرار دادیم تا مجموعه تصمیمات مشترک مجلس و دولت، دو ضعف کلید این قانون یعنی نقص در اجرا و عدم وجود زیرساخت اجرایی را پوشش دهد. او تصریح کرد: با دعوت از برخی فعالان اقتصادی ۳۰ محور اشکالات این قانون احصا شد و تک تک آنها را در اصلاحیه لحاظ کردیم.

 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، درباره نتایج بررسی لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: با مشارکت سه تشکل اصلی بخش خصوصی و تعاونی یعنی اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و اتاق تعاون همه مواد لایحه در کمیته مالیاتی کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و پیش‌بینی می‌کنیم لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده تا اواخر اردیبهشت در کمیسیون اقتصادی مجلس نهایی شود و در نوبت بررسی صحن علنی مجلس قرار گیرد.

 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: به فعالان اقتصادی قول می‌دهیم در صورت مساعدت مجلس، لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در صحن علنی تا پایان خردادماه در مجلس تصویب و نهایی می‌شود. وی با بیان اینکه با تصویب نهایی لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در مجلس قطعا ۹۰‌درصد از مشکلات بخش تولید که ناشی از اجرای ناقص این قانون است، برطرف خواهد شد، افزود: اصلاح این قانون یکی از اقدامات مهم دولت و مجلس در جهت حمایت از تولید در سال ۹۷ است.

 

سهیلا وكیلی

 

 

armandaily.ir
  • 22
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
بالاخره متوجه شدیدباوضع این قانون,تولیدیهاراخواباندید!شمااگرراست میگویید,میتوانیدبایک دستورشفاهی ازادامه اجرای این قانون جلوگیری کنیدوبعدبه تحلیل ورتق وفتق آن بپردازید.مخصوصا برای کسانیکه حکم قطعی صادرکرده اید. درغیراینصورت نوشداروبعدازمرگ سهراب است!!!!!
خردادماه هم تمام شد!خبری ازبررسی قانون ارزش افزوده خانمان براندازتولیدیها,که ارکان حکومت به دروغ فریادازحمایت ازتولیدوکار میزنند,درصحن مجلس نشد!!!
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش