شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳
۱۵:۴۹ - ۱۴ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۳۴۸۵
تجارت و بازرگانی

سهم ناچیز ایران در تجارت با آفریقا/ تمرکز تجارت شامل کدام کالاهاست+نمودار

سهم ایران در تجارت با آفریقا,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت در مورد حجم تجارت ایران و قاره آفریقا گفت: حجم تجارت خارجی ایران با این قاره در بهترین شرایط در سال ۹۶ حدود ۱.۲ میلیارد دلار بوده است.

به گزارش فارس، قاره آفریقا با دارا بودن ۵۴ کشور دومین قاره وسیع و پرجمعیت (۱.۳ میلیارد نفر) جهان محسوب می‌شود. ساختار اقتصادی این قاره نیز ناهمگون بوده و کشورهای آن از سطوح توسعه متفاوتی برخوردارند. با این وجود نرخ رشد اقتصادی این قاره در مقایسه با میانگین جهانی بالاتر بوده و به همین جهت این قاره بعنوان یکی از بازارهای بالقوه آتی جهان به شمار می‌رود. 

با این وجود این قاره در عمل سهم اندکی از تجارت جهانی را به خود اختصاص می‌دهد بطوری که حجم تجارت خارجی این قاره حدود هزار میلیارد دلار در سال است.  در سال ۲۰۱۸ صادرات آفریقا به جهان حدود ۴۹۷ میلیارد دلار و واردات آن نیز حدود ۵۴۷ میلیارد دلار بوده است که کمتر از ۳ درصد تجارت جهانی است. 

شرکای عمده صادراتی آفریقا در سال ۲۰۱۸ به ترتیب کشورهای چین (۱۶ درصد)، فرانسه (۵ درصد)، آمریکا (۵درصد)، آلمان (۵درصد)، هند (۴.۴ درصد)، آفریقای جنوبی (۴.۴ درصد)، امارات (۴ درصد)، ایتالیا (۳.۸ درصد)، اسپانیا (۳.۷ درصد)، عربستان (۳.۱ درصد) و سایر کشورها (۴۶ درصد) هستند. 

شرکای عمده وارداتی آفریقا در سال ۲۰۱۸ به ترتیب کشورهای چین (۱۴ درصد)، هند (۷ درصد)، اسپانیا (۶ درصد)، فرانسه (۶ درصد)، آمریکا (۵.۶ درصد)، ایتالیا (۴.۸ درصد)، امارات (۴ درصد)،  آلمان (۴ درصد)، هلند (۳.۶ درصد)، انگلیس (۳ درصد) و سایر کشورها (۴۲ درصد) هستند. 

عمده‌ترین کالاهای صادراتی آفریقا نفت خام و فرآورده‌های آن،‌طلا، گاز و گازهای هیدروکربنی و الماس است، و مهمترین کالاهای وارداتی آن قاره نفت خام و فرآورده‌های آن، وسایل نقلیه موتوری، تلفن و موبایل، دارو و گندم است. 

سهم ایران در تجارت با آفریقا,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی

* حجم تجارت ایران با قاره آفریقا در بهترین شرایط ۱.۲ میلیارد دلار

مسعود کمالی اردکانی مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت در گفت‌وگو با فارس در مورد حجم تجارت ایران و قاره آفریقا گفت: حجم تجارت خارجی ایران با این قاره در بهترین شرایط  در سال ۱۳۹۶  حدود ۱.۲ میلیارد دلار بوده است. 

وی افزود: صادرات ایران به آفریقا در سال ۱۳۹۷ برابر با ۶۴۲ میلیون دلار و واردات ایران از این قاره در همان سال ۱۶ میلیون دلار بوده است که رقم ناچیز ۰.۱۲ درصد از کل تجارت این قاره با جهان را در بر می‌گیرد. صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران با آفریقا نیز طی سال‌های اخیر حدود ۸۰۰ میلیون دلار است. 

کمالی اردکانی بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران با اکثر کشورهای قاره آفریقا دارای روابط حسنه سیاسی بوده و در ۲۵ کشور این قاره دارای سفیر و در سال‌های گذشته در ۵ کشور (کنیا، آفریقای جنوبی، الجزایر، تونس و نیجریه) رایزن بازرگانی داشته است. 

مدیرکل کل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه  ایران با ۱۵ کشور از این قاره کمیسیون مشترک دارد اظهار داشت: کمیسیون‌های مشترک ۸ کشور فعال (آفریقای جنوبی، نیجریه، تونس، غنا، کنیا، زیمبابوه، الجزایر، و نیجر) و ۲ کشور نیمه فعال (سنگال و ساحل عاج) و ۵ کشور غیر فعال (اتیوپی، لیبی، مغرب، اوگاندا و تانزانیا) است. 

وی اظهار داشت: عمده‌ترین مقاصد صادراتی ایران در آفریقا در ۱۰ سال گذشته کشورهای به ترتیب مصر، سودان، کنیا، آفریقای جنوبی، تانیزانیا، جیبوتی، موزامبیک، مراکش، نیجریه، سومالی، الجزایر و تونس بوده است.

کمالی اردکانی اظهار داشت: اقلام عمده صادراتی ایران به آفریقا نیز شامل بوتان، قیر نفت، فولاد، وازلین، کود اوره، کلینکر، سیمان، شمس آهن و هیدروکربنها بوده است. 

وی افزود: کل واردات ایران در ۱۰ سال گذشته  از قاره آفریقا ۷.۱ میلیارد دلار و کل  صادرات ایران در ۱۰ سال گذشته به قاره آفریقا ۳.۶ میلیارد دلار بوده است. 

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت بیان داشت: عمده‌ترین مقاصد وارداتی ایران از آفریقا در ۱۰ سال گذشته کشورهای به ترتیب آفریقای جنوبی، مصر، تونس، سوازیلند (اسواتینی)، غنا، زامبیا، سیشل، کنیا، اتیوپی، مراکش، تانزانیا و سودان بوده است. اقلام عمده وارداتی ایران از آفریقا نیز شامل پرتقال، فسفات، انواع ماهی، تنباکو، حبوبات، ورق استیل، چای و دانه کاکائو بوده است. 

وی افزود: به رغم تلاش‌های انجام شده در جهت توسعه هر چه بیشتر روابط اقتصادی و تجاری با قاره آفریقا، سطح همکاری‌های اقتصادی و تجاری با این قاره به دلایلی از جمله عدم وجود زیرساخت‌های حمل و نقل مستقیم دریایی و هوایی، هزینه‌های بالای بازارایابی و حمل کالا، قطع روابط بانکی، عدم شناخت کافی از نیازها و توانمندی‌های متقابل، بی‌ثباتی سیاسی و اقتصادی و عدم وجود زیرساخت‌های داخلی در اغلب این کشورها، بسیار پایین‌تر از ظرفیت‌های موجود و علائق دو طرف است که رفع این مشکلات در ستاد آفریقا و کمیسیون اقتصادی آن ستاد می‌تواند چشم‌انداز تجارت با این قاره را بهبود بخشد. 

سهم ایران در تجارت با آفریقا,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی

کمالی اردکانی اظهار داشت: ستاد آفریقا به ریاست معاون اول رئیس جمهور مهمترین نهاد تصمیم سازی‌های کلان جهت توسعه روابط با قاره آفریقا است. این ستاد دارای سه کمیسیون امنیتی، اقتصادی و فرهنگی است که دبیرخانه آن در وزارت امور خارجه مستقر است. در این میان مسئولیت کمیسیون اقتصادی ستاد مذکور با وزارت صنعت، معدن و تجارت است و دبیرخانه آن در سازمان توسعه تجارت ایران است. 

وی گفت: با عنایت به اهمیت توسعه روابط با کشورهای آفریقایی و مسئولیت دبیرخانه کمیسیون اقتصادی ستاد آفریقا، سازمان متبوع در تلاش بوده تا موضوعات مختلف با این قاره را با جدیت پیگری کند و بر همین اساس از سال گذشته تاکنون چندین جلسه کارشناسی به منظور پیگیری مصوبات قدیم و تدوین مصوبات آتی کمیسیون اقتصادی ستاد آفریقا با مسئولیت این سازمان برگزار شده است. 

سهم ایران در تجارت با آفریقا,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش