سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۰۲۰۰۰۴۳

همه چیز درباره رمز دوم کارت‌های بانکی؛ از تغییرات خرید اینترنتی و کارت کشیدن تا رمز یک بار مصرف

رمز دوم کارت بانکی,رمزهای کارت بانکی,رمز دوم یکبار مصرف برای کارت بانکی
رمز دوم یکبار مصرف از اول خرداد برای خرید اینترنتی الزامی می‌شود. البته نه به این معنی که برای هر خرید اینترنتی یک سر به بانک بزنیم و رمز دوم یکبار مصرف دریافت کنیم، رمز دوم یکبار مصرف خودش به سراغمان می‌آید.

رمز دوم یکبار مصرف از اول خرداد برای خرید اینترنتی الزامی می‌شود. البته نه به این معنی که برای هر خرید اینترنتی یک سر به بانک بزنیم و رمز دوم یکبار مصرف دریافت کنیم، رمز دوم یکبار مصرف خودش به سراغمان می‌آید. حالا یا با پیامک، یا از طریق اپلیکیشن‌های موبایل بانک. اینطور که بانک مرکزی اعلام کرده رمز دوم ایستا تا آخر اردیبهشت اعتبار دارد و در این دو هفته باقی مانده، باید برای فعال کردن رمز دوم یکبار مصرف یک سر به شعبه بانک بزنیم. رمز دوم یکبار مصرف قرار است هر ۶۰ ثانیه تغییر پیدا کند و همانطور که از اسمش پیداست فقط یک بار می‌توان از آن برای خرید اینترنتی استفاده کرد.

 

رمز دوم ایستا چیست؟

ساده بگویم، همان رمز دومی که الان دارید رمز دوم ایستا یا ثابت نام دارد. یک بار آن را تعیین کرده‌اید و با اینکه باید تغییرش می‌دادید، به یادگار مانده است. اگر این رمز لو می‌رفت، دوستان دزد و کلاهبردار می‌توانستند به شکل غیرحضوری و به کمک اینترنت حساب شما را خالی کنند. به همین حاطر باید با رمز دوم ایستا خداحافظ کنیم و به سراغ رفیق جدیدمان رمز دوم پویا یا همان رمز دوم یکبار مصرف برویم.

 

تغییراتی که رمز دوم یکبار مصرف در خرید اینترنتی ایجاد می‌کند

شاید بپرسید رمز دوم یکبار مصرف چیست و چگونه کار می‌کند؟ اگر تا به حال تراکنش اینترنتی از خرید اینترنتی گرفته تا انتقال پول کارت به کارت و گرفتن موجودی انجام داده باشید، حتما می‌دانید که درگاه بانکی بعد از وارد کردن شماره کارت از شما رمز دوم ایستا می‌خواهد. از اول خرداد قرار است درگاه‌های خدمات اینترنتی به جای رمز دوم ایستا، از رمز دوم یکبار مصرف استفاده کنند. یعنی یک رمزی که تنها برای یک تراکنش، آن هم در مدت زمان خیلی کم اعتبار دارد. آنطور که بانک مرکزی اعلام کرده، رمز دوم یکبار مصرف جایگزین رمز دوم ایستا، حداقل هفت رقم دارد. طول عمر آن نهایتا ۶۰ ثانیه است و اگر ۶۰ بعد از اعلام از آن استفاده نکنید، به کلی اعتبارش را از دست می‌دهد و دوباره باید رمز دوم یکبار مصرف بگیرید. علاوه بر این رمز دوم یکبار مصرف همانطور که از اسمش پیداست، فقط برای یک تراکنش به کارتان می‌آید. بعد از آن می‌توانید رمزتان را همه جا فریاد بزنید! چون دیگر به درد هیچکس نمی‌خورد.

 

لازم نیست برای هر خرید اینترنتی به بانک بروید!

خیلی‌ها به اشتباه فکر می‌کنند از اول خرداد باید برای هر تراکنش اینترنتی یک بار به بانک بروند و رمز دوم بگیرند. بگذارید خیالتان را راحت کنیم، قرار نیست برای هر بار رمز دوم یکبار مصرف به بانک مراجعه کنید، رمز دوم یکبار مصرف خودش به سراغ شما می‌آید! حالا یا با پیامک، یا از طریق اپلیکیشن‌های موبایل بانک. هر طور خودتان راحتید.

 

راهنمای دریافت رمز دوم یکبار مصرف

احتمالا شما هم از آن دسته افرادی باشید که در یکی دو روز گذشته از بانک برایتان پیامک آمده و از شما خواسته هرچه زودتر خودتان را به نزدیک‌ترین شعبه برسانید! البته اینقدر هم سرعت لازم نیست، ولی حتما تا آخر اردیبهشت یک سر به بانک بزنید. آنطور که بانک‌ها اعلام کرده‌اند می‌توانید از طریق مراجعه به شعبه بانک، رمز دوم یکبار مصرف خود را فعال کنید و با دریافت آخرین نسخه موبایل بانک یا ثبت شماره تلفن همراه، از آن به بعد رمز دوم یکبار مصرف برای شما پیامک می‌شود یا روی اپلیکیشن موبایل بانک قابل دسترسی خواهد بود. بعضی از بانک‌ها هنوز اپلیکیشن‌های خود را به روزرسانی نکرده‌‎اند و در آن‌ها اثری از رمز دوم یکبار مصرف نیست. در طرف مقابل بعضی بانک‌ها از همین حالا دست به کار شده‌اند و با چند کلیک برای شما رمز دوم یکبار مصرف تولید می‌کنند. راستی! لازم نیست الکی خودتان را بابت هزینه‌های احتمالی نگران کنید. کل فرآیند فعالسازی و دریافت رمز دوم یکبار مصرف کاملا رایگان است و بانک‌ها قرار نیست از مشتری‌هایشان هزینه یا کارمزد بگیرند.

 

مزیت‌های امنیتی رمز دوم یکبار مصرف

کلاهبردار‌ها فقط برای مردم دردسر درست نمی‌کنند. علی نیک‌نفس معاون پلیس فتا با اشاره به متفاوت بودن فضای واقعی و مجازی می‌گوید به دلیل پیچیده بودن مسائل در فضای مجازی و سایبری جرائم و کلا‌هبرداری‌های اینترنتی افزایش‌یافته، برای همین کاربران فضای مجازی باید دقت بیشتری در بهره‌گیری از خدمات بانکی و پرداخت در فضای سایبری داشته باشند. او با اشاره به افزایش فریب‌کاری‌ها و تکنیک‌های فریب در فضای مجازی، می‌گوید فعالیت در فضای سایبری نیازمند مراقبت‌های بیشتری به نسبت فضای واقعی است. آگاهی نداشتن مردم در خصوص فضای مجازی موجب کوچ مجرمین به فضای سایبری شده که این امر تخلفات و کلاه‌برداری در این فضا را افزایش داده است.

 

به گفته نیک‌نفس حجم پرونده‌ها در خصوص کلاهبرداری‌های مالی در فضای مجازی با افزایش سه برابری مواجه شده است که نسبت بالایی از این تخلفات از طریق فیشینگ صورت می‌گیرد. به شکلی که کلاهبرداری از طریق فیشینگیک، رتبه سوم جرائم مالی سایبری را به خود اختصاص داده است. کلاهبرداران سایبری با ایجاد صفحات قلابی و مشابه درگاه‌های بانکی، اطلاعات کارت‌های بانکی مالباختگان را سرقت کرده و پس‌ازآن نسبت به برداشت غیرمجاز اقدام می‌کنند. معاون پلیس فتا می‌گوید: بهره‌گیری از رمز دوم یکبار مصرف در تراکنش‌های بانکی می‌تواند میزان جرائم مالی سایبری را کاهش و از سرقت اطلاعات کارت‌های بانکی جلوگیری کند. 

 

نیک‌نفس می‌گوید تکنولوژی رمز یکبار مصرف OTP یکی از روش‌های مهم رمزنگاری است که امنیت در تراکنش‌های بر پایه کارت را افزایش و درعین‌حال جرائم بانکی و برداشت‌های غیرمجاز را به شکل چشمگیری کاهش می‌دهد. استفاده از رمز دوم یکبار مصرف OTP برای انجام تراکنش‌های بانکی و استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک ضریب امنیتی بالایی برای مشتریان و کاربران در انجام تراکنش‌های بانکی ایجاد می‌کند. مثلا مهم‌ترین مزیت استفاده از رمز دوم یکبار مصرف OTP این است که برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی را از طریق سرقت اطلاعات کارت‌های بانکی به خصوص رمز دوم اینترنتی که آگاهی و واردکردن آن در هر پرداخت اینترنتی الزام‌آور است را غیرممکن می‌کند. به این معنا که اگر مجرم سایبری به رمز دوم یکبار مصرف و اطلاعات کارت‌بانکی افراد از هر طریقی دسترسی پیدا کند با توجه به این‌که رمز باطل‌شده، دیگر نمی‌تواند با این اطلاعات به‌حساب بانکی افراد دسترسی و از آن برداشت کند.

 

 

  • 21
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش