روش تشخیص دلار تقلبی
تشخیص اصل یا تقلبی بودن پول های فیزیکی یکی از مشکلات رایج دردنیا به شمار می رود. در کشور ایران ، تخصص پزشکان و تجهیزات بیمارستان ها سبب شده تا از سایر کشورها افراد زیادی برای درمان و انجام جراحی های مختلف به اینجا بیایند. کارت های عابربانک خارجی یکی از امکانات و زیرساخت های الکترونیکی سفر است که در ایران کار نمی کند؛ به همین خاطر اکثر مراجعین، با استفاده از دلار مخارج درمانی خود را به صورت نقدی پرداخت می کنند. همینطور چون دلار پول رایج ایران محسوب نمیشود، لذا روش تشخیص دلار تقلبی از اصلی برای کادر درمان مشکل ساز است.
دلار در حال حاضر به صورت هفت اسکناس ۱، ۲، ۵، ۱۰، ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ دلاری چاپ می شود که تمامی آن ها هفت فاکتور امنیتی دارند. با ارزش ترین پول چاپ شده آمریکا ۱۰۰ دلاری میباشد که تصویر بنجامین فرانکلین سیاست مدار، مخترع، و دیپلمات اهل ایالات متحده آمریکا روی این اسکناس چاپ شده و یک تصویر از سالن استقلال در پشت این اسکناس نقش بسته است. شیوه تشخیص دلار تقلبی از اصل به این صورت است که بر روی ۱ دلاری آمریکا تصویر جرج واشینگتن و بر پشت آن نشان ایالات متحده آمریکا نقش بسته است.
>> وضوح اسکناس:
در روش تشخیص دلار تقلبی از اصل به این نکته توجه کنید که گوشه اعداد در اسکناس اصل، تیز است. در حالیکه دلار تقلبی اعدادی با گوشه های گرد دارد. به همین منظور اعداد دلار های تقلبی به شدت اسکناس های اصل واضح نیستند.
>> تکراری نبودن شماره سریال ها:
روش تشخیص دلار تقلبی با شماره سریال های مختلف کار دشواری میباشد ، به همین دلیل، برای چاپ اسکناس تقلبی اغلب از شماره سریال های یکسان استفاده می شوند. از این جهت یکی از روشهای تشخیص اسکناس اصل از تقلبی همین ویژگی میباشد که با بر زدن اسکناس ها می توانید شماره سریال ها را کنترل کنید تا همگی از یک نوع نباشند. شماره سریال ها در صورت جدید بودن دسته اسکناس، از ۰۰ تا ۹۹ خواهند بود و اگر نو نباشند نیز به صورت تصادفی می باشند.
>> جنس اسکناس:
لمس دلار راحت ترین راه برای تشخیص دلار تقلبی میباشد به علت این که دلار اصل از نوعی کتان ویژه ساخته شده که به صورت تجاری در بازار فروخته نمی شود. چنانچه مدتی با این اسکناس ها سر و کار داشته باشید، با لمس کردن آن به راحتی متوجه کاغذی بودن اسکناس جعلی و کتانی بودن اسکناس اصل خواهید شد.
>> استفاده از آهنربا:
روش تشخیص دلار تقلبی از اصل اینست که یک آهنربای قوی به نقاط پر جوهر اسکناس دلار نزدیک کنید، درصورت اصل بودن اسکناس، جوهر اسکناس به دلیل داشتن ذرات بسیار ریز آهن به آهن ربا جذب می شود.
>> براق بودن یکی از عددها:
دیگر خصوصیتی که می توان دلار اصل را از دلار تقلبی تشخیص داد اینست که عدد اسکناس در هر چهار گوشه اسکناس دلار، نوشته شده که یکی از آنها در مقابل نور برق می زند و حالت طلاکوب و براق دارد.
>> پرتره:
پرتره دیگر مشخصه دلار اصل نسبت به دلار تقلبی است که حاوی اشخاص معروف آمریکاست و بر روی اسکناس نقش بسته است.
>> تغییر رنگ جوهر:
برای این که بتوانید دلار اصل را از دلار تقلبی تشخیص دهید باید اسکناس را کمی کج کنید تا به سادگی تغییر رنگ عدد اسکناس دیده شود. در اسکناس های ۱۰۰، ۵۰ و ۲۰ دلاری سری ۱۹۹۶ به بعد و اسکناس های ۱۰ دلاری سری ۱۹۹۹ به بعد، تغییر رنگ جوهر وجود دارد ولی در اسکناس ۵ دلاری و پایین تر چنین نیست. گوشه پایین سمت راست دلار واقعی، قابلیت تغییر رنگ جوهر دارد. وقتی دلار اصلی را کج کنید، رنگ عدد از مسی به سبز یا از سیاه به سبز متمایل می شود. البته تصویر یک زنگ هم در اسکناس ۱۰۰ دلاری اصلی موجود است که رنگش با کج کردن اسکناس تغيير می کند.
>> مشاهده تصویر نامرئی، هماهنگ با عکس روی اسکناس:
یک علامت چاپی نامرئی در تمامی انواع دلار اصلی وجود دارد که هماهنگ با تصویر عکس روی اسکناس است. بدین ترتیب برای تشخیص دلار اصل از دلار تقلبی میتوانید این علامت را در نور ببینید، در غیر اینصورت قابل مشاهده نیست. در قسمت سفید سمت راست اسکناس، محل درج آن می باشد. تصویری که در نور مشاهده می کنید، باید کاملاً با عکس روی اسکناس یکسان باشد. چنانچه روی دلار علامتی نیست یا بدون نور هم میتوانید آنرا ببینید، بدانید که آن دلار تقلبی است.
>> واتر مارک:
واترمارک روش دیگری برای تشخیص دلار اصل از دلار تقلبی است. به همین منظور اسکناس ۱۰۰ دلاری را در مقابل نور نگه دارید، در فضای خالی راست اسکناس، تصویر کمرنگ بنجامین فرانکلین- مخترع آمریکایی- را پیدا کنید. از هر دو سمت اسکناس این تصویر قابل مشاهده است.
>> نوار امنیتی:
دلار هم مانند اسکناس های دیگر، نواری نامرئی دارد که با قرار دادن آن در مقابل اسکناس، نمایان می شود. در بازارهای جهانی، شمار اسکناس ها با اعداد چینی یا دیگر الفبای خارجی ۱۲۰ درصد افزایش یافته است. به این ترتیب بهتر است علاوه بر روش های قبلی، با روش تشخیص دلار تقلبی نیز پیش از تا کردن اسکناس و قرار دادنش در جیب خود آشنا شوید.
برای تشخیص دلار اصلی از دلار تقلبی دقت کنید که در پشت و روی اسکناس تان به هیچ وجه هیچ الفبایی غیر از انگلیسی وجود نداشته باشد( خصوصا چینی). در زیر نور فرابنفش، نوارامنیتی رنگ متفاوت و درخشانی نسبت به بقیه نقاط اسکناس دارد.
برای تشخیص دلار تقلبی از اصل، می توان به نخ امنیتی آن اشاره نمود که در تاروپود کاغذ قرار دارد و بر روی دلار چاپ نشده است. در مقابل نور، اسکناس ۱۰۰ دلاری را نگه دارید تا یک نخ امینتی که به صورت عمودی در سمت چپ اسکناس قرار دارد، نمایش داده شود. این نخ امنیتی با الگویی متناوب به حروف USA و ارقام ۱۰۰ منقش شده و از هر دو طرف اسکناس قابل رویت است. وقتیکه دربرابر نور ماوراء بنفش این نخ را قرار بدهید، به رنگ صورتی روشن در می آید. نخ امنیتی اسکناس ۵ دلاری آبی، ۱۰ دلاری نارنجی، ۲۰ دلاری سبز و ۵۰ لاری زرد خواهد بود. در صورتیکه زیر فرابنفش سفید اسکناس بماند در این صورت دلار تقلبی است.
>> برجسته بودن برخی نوشته ها:
برجسته بودن بعضی نوشته ها یکی از دیگر روشهای تشخیص دلار اصلی از دلار تقلبی محسوب میشود. بعضی از نوشته های اسکناس های ۱۰۰ دلاری برجسته هستند. برای نمونه اگر روی عبارت United States of America در اسکناس ۱۰۰ دلاری دست بکشید متوجه میشوید که برجسته است.
گردآوری: بخش اقتصاد سرپوش
- 15
- 1