دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۲۰۰۷۷

آنچه که باید درمورد ارز دانشجویی بدانید!

ارز دانشجویی,دریافت ارز دانشجویی,حذف ارز دانشجوییارز دانشجویی متعلق به دانشجویانیست که در دانشگاه های مورد تائید وزارت علوم تحصیل می کنند
یکی از مهم ترین دغدغه های دانشجویانی که در دانشگاه های خارج از کشور، قصد اخذ پذیرش و ادامه تحصیل را دارند ارز دانشجویی است. رویای بسیاری از دانشجویان، تحصیل در خارج به ویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی است؛ ولی دستیابی به این رویا مراحل مختلف و بعضا دشواری شامل جستجوی دانشگاه مناسب و ... دارد.

ارز دانشجویی

ارز دانشجویی متعلق به دانشجویانیست که در سرتاسر جهان در دانشگاه های معتبر و مورد تائید وزارت علوم تحقیقات و فناوری  تحصیل می کنند. ارز دانشجویی به دانشجو پیش از سفرش و رفتن به دانشگاه مقصد، داده نمی شود. این که ارز دانشجویی چه مقدار و چه مدت به دانشجو تعلق بگیرید، به نامه ثبت نام و ادامه تحصیل دانشجو از دانشگاه مقصد و تائید این نامه توسط کنسول جمهوری اسلامی در کشور مقصد بستگی دارد. دانشجو در سال صرفا بمدت ۲ بار میتواند ارز دانشجویی دریافت کند.

برای پرداخت ارز دانشجویی به دانشجو باید توسط بانک هایی که معرفی شده اند، اقدام کرد. به هر دانشجویی که در دانشگاه های خارجی ثبت نام کند، ارز دانشجویی تعلق نمی گیرد و دانشجو باید حتماً در دانشگاه معتبر و مورد تائید وزارت علوم به تحصیل بپردازد.

شرایط دریافت ارز دانشجویی,ارز دانشجویی,مراحل دریافت ارز دانشجوییبرای پرداخت ارز دانشجویی به دانشجو باید توسط بانک هایی که معرفی شده اند، اقدام کرد

مدارک مورد نیازارز دانشجویی

> مدارک موردنیاز برای اخذ ارز دانشجویی، داشتن مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد از دانشگاههای مورد تائید وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری است که برای هر مقطع نحصیلی یکبار معافیت تحصیلی صادر میشود لذا متقاضیان باید پذیرش در مقطع بالاتر از آخرین مدرک تحصیلی خود را اخذ نمایند.

> کسب حد نصاب یکی از آزمونهای زبان خارجی مورد قبول وزارت علوم، تحقیقات و فناوری.

- MSRT( MCHE)= 40( عالی)

- TOLIMO= 440( خوب)

- IELTS= 5( متوسط)

- TOEFL/PBT= 440( ضعیف)

- TOEFL/IBT= 45( خیلی ضعیف)

> داشتن اصل پذیرش قطعی( غیر مشروط) از دانشگاههای خارجی مورد تائید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری.

> رونوشت ویزای معتبر دانشجویی

> گواهی اشتغال به تحصیل با تمامی جزئیات نظیر تاریخ شروع دوره ی تحصیلی، رشته ی تحصیلی و مقطع به زبان انگلیسی

شرایط ارز دانشجویی,چگونه ارز دانشجویی دریافت کنیم,ارز دانشجوییدانشجو در سال صرفا بمدت ۲ بار میتواند ارز دانشجویی دریافت کند

> صفحه ابتدایی گذر نامه متقاضی

> الزامی بودن برگه معافیت تحصیلی یا کارت پایان خدمت برای دانشجویان پسر

> ارائهI 20 یا F1 توسط دانشجویان مشغول به تحصیل در آمریکا

> ارائه ی آخرین مهر ورود و خروج از ایران

> تائید گواهی اشتغال به تحصیل تائید شده در سفارت ایران در کشور مقصد در سامانه تاک سفارت خارجه  ایران

> گواهی کالج و ریزنمرات آن برای دانشگاههای قبل از ورود به دانشگاه دارای دوره کالج

> دانشجو باید به سفارت و یا کنسولگری جمهوری اسلامی ایران مدارک مذکور را در کشور محل تحصیلی خود ارائه و برای تشکیل پرونده ارز دانشجویی اقدام نماید.

> پس از ارسال پرونده دانشجو به مرکز خدمات آموزشی از طریق سفارت و یا کنسولگری و تأیید آن توسط کارشناسی مربوطه سپس جهت دریافت ارز دانشجویی، معرفی نامه صادر میگردد.

> دانشجویان شاغل به تحصیل باید مدارک قبلی خود را در مقاطع فوق لیسانس و دکتری تخصصی( Ph.D) و تخصصی جهت اخذ ارز دانشجویی به سفارت یا کنسولگری ارائه نمایند.

چه کسانی میتوانند برای ارز دانشجویی درخواست دهند؟

شما باید برای دریافت ارز دانشجویی یا در خارج از کشور دانشجو و در حال تحصیل باشید و یا اینکه پذیرش بدون قید و شرط از یک دانشگاه خارجی دریافت کرده باشید. توجه داشته باشید دانشگاهی که در آن تحصیل می کنید و یا پذیرش گرفته اید باید توسط وزارت علوم تایید شده باشد و در این وزاتخانه در لیست سطوح الف، ب، ج ثبت شده باشد، در غیر اینصورت ارز دانشجویی به شما ارائه نمیشود. فراموش نکنید که در اغلب موارد، دریافت ارز دانشجویی برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری می باشد.

ارز دانشجویی,مدارک ارز دانشجویی,سامانه ارز دانشجویی وزارت بهداشتبه هر دانشجویی که در دانشگاه های خارجی ثبت نام کند، ارز دانشجویی تعلق نمی گیرد

مراجعه به بانک جهت دریافت ارز دانشجویی

اگر برای دریافت ارز دانشجویی با درخواست شما موافقت شده باشد، خود دانشجو یا بستگان درجه یک و یا وکیل قانونی فرد میتواند از قسمت ” لیست درخواستها” با دریافت پرینت کد رهگیری به شعب ارزی بانکهای تجارت یا سامان مراجعه کنند و نسبت به اخذ ارز دانشجویی اقدام کنند. دقت کنید که تنها راه ارتباطی دانشجو با وزارت علوم برای دریافت ارز دانشجویی، سامانه نشا میباشد بدین ترتیب همیشه اخباری که در سامانه درج شده و تغییراتی که در پرونده شما بوجود آمده را در این سامانه چک کنید.

نکات مهمی که متقضیان ارز دانشجویی باید بدانند

به علت عدم توجه متقاضیان به شرایط ارزشیابی پیش از شروع به تحصیل، بسیاری از مشکلات ارزشیابی مدارک تحصیلی خارجی بوجود می آید. انتظار می‏رود که متقاضیان ادامه تحصیل در دانشگاه ‏های خارج از کشور و عزیزانی که نسبت به ارز دانشجویی خود اقدام نموده اند ، علاوه بر مطالعه دقیق ضوابط و مقررات به موارد زیر توجه اکید مبذول فرمایند:

* دانشگاه محل تحصیل از نظر وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری( قرارداشتن دانشگاه در لیست مورد تائید) معتبر باشد.

* به دانشجویان نیمه وقت، ارز دانشجویی ارائه نمیشود.

* دانشجویان علاوه بر این که می توانند از طریق ارسال حواله( در صورت وجود روابط کارگزاری)، هزینه دانشگاه را پرداخت کنند، هزینه مربوط به اقامت خود و همراهانشان را می توانند به صورت اسکناس دریافت کنند.

* سقف پرداخت ارز دانشجویی برای مقطع کارشناسی ارشد، از زمان شروع تحصیل دانشجو به مدت ۳۶ ماه یا ۳ سال است و برای دانشجویان مقطع دکترا بمدت ۶۰ ماه می باشد.

* هزینه دریافتی طبق مصوبه هیات وزیران از طریق سامانه بابت بررسی درخواست شما است و اگر تائید نشوید، این هزینه قابل عودت نیست.

ارز دانشجویی وزارت علوم,ارز دانشجویی,نشا ارز دانشجوییدریافت ارز دانشجویی برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری می باشد

* باتوجه به بالا بودن نرخ آزاد ارز دانشجویی، تنها متقاضیان واقعی می توانند در سامانه سجاد یا موحد، درخواستشان را ارائه و بارگذاری کنند.

* وظیفه ی سازمان امور دانشجویان، تائید وضعیت تحصیلی شماست و بقیه ی امور دانشجویی به عهده ی بانک مرکزی می باشد.

* دریافت ارز دانشجویی شامل مقطع ارشد و دکترا می شود و در صورتی که تاریخ شروع به تحصیل دانشجویان مقطع کارشناسی قبل از۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ باشد، جهت دریافت ارز میتوانند اقدام کنند.

* دانشجو اگر در هرترم شش ماهه، بیش از ۴۵ روز در ایران اقامت داشته باشد مقدار ارز دانشجویی که به او تعلق ميگيرد متفاوت است.

* از طریق شخص دانشجو، اعضای درجه یک خانواده یا وکیل دانشجو درخواست خرید ارز دانشجویی میتواند انجام شود.

 * نیازی به مراجعه به سازمان برای دریافت ارز شخص همراه نیست، بعد از تائید دریافت ارز دانشجویی میتوانید به هنگام مراجعه به بانک درمورد ارز همراه راهنمایی بگیرید.

* دانشجو باید برای  کسب اطلاع و پیگیری از وضعیت درخواست ارز دانشجویی به پروفایل و ایمیل شخصی و پیام ارسال شده به شماره موبایل مراجعه کند.

* وضعیت رد یا قبول درخواست ارز دانشجویی صرفا توسط پست الکتریکی به متقاضی اطلاع رسانی می شود.

* بعد از تکمیل ظرفیت سامانه، تاریخ هم حذف می شود لذا تا باز شدن تاریخ جدید و دریافت نوبت باید صبر کنید.

* از آنجا که بارگذاری مهر خروج از کشور در سامانه ی سجاد الزامیست، هنگامی که دانشجو در ایران است نمی تواند نسبت به اخذ ارز دانشجویی اقدام کند.

* متقاضیان از گزینه درخواست پشتیبانی سامانه سجاد/ موحد در منوی خدمات می توانند جهت ارتباط با پشتیبانی سامانه ها برای دریافت ارز دانشجویی اقدام کنند.

* براساس نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز( ETS)، پرداخت ارز دانشجویی( چه مقرری و چه شهریه) صورت می گیرد.

* مطابق با بخشنامه بانک مرکزی، ارز دانشجویی به مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد تعلق می یابد.

مقدار ارز دانشجویی,ارسال ارز دانشجویی,ارز دانشجوییدر کشور مقصد، مدت اقامت و تحصیل یکی از الزامات ارز دانشجویی است 

مراحل دریافت ارز دانشجویی

- ثبت نام در سامانه نشا:

نخستین کار برای دریافت ارز دانشجویی اینست که در سامانه اختصاصی دریافت ارز دانشجویی ثبت نام کنید تا پرونده برایتان تشکیل شود. بعد از ثبت نام در این سامانه، متقاضیان می توانند نام کاربری، گذرواژه و شماره پرنده خود را دریافت می کنند.

- ثبت درخواست نامه معرفی به بانک:

متقاضیان ارز دانشجویی در سامانه نشا بعد از ورود به پروفایل خود میتوانند درخواست نامه معرفی به بانک را از بخش مدیریت درخواست ها تکمیل نمایند.

- تایید درخواست:

 افراد بعد از ثبت درخواست نامه معرفی به بانک باید منتظر باشند تا کارشناسان این سامانه تائید کنند. اگر درخواست ارز دانشجویی متقاضی تائید شود، از طریق ایمیل و پیامک اطلاع رسانی می شود.

- واریز وجه و تحویل نامه:

 دانشجویان باید نسبت به پرداخت وجه اعلام شده ارز دانشجویی بعد از دریافت تائیدیه درخواست نامه معرفی به بانک، اقدام نمایند و بعد از آن به مؤسسه موردنظر بروند و نامه ی خود را دریافت نمایند.

نکاتی برای پیشگیری از مشکلات مربوط به ارز دانشجویی

بعضی از مشکلات ارزشیابی مدارک تحصیلی فارغ التحصیلان ایرانی خارج از کشور، به مقولاتی مربوط میشد که دانشجو باید قبل از اپلای و پذیرش در دانشگاه مقصد، آن را در نظر می گرفت. عدم توجه به این موضوع برای دانشجویان، مشکلاتی را ایجاد می کند. شما برای هیأت علمی شدن در ایران و استفاده از مزایای مادی و معنوی مدرک تحصیلی خود باید در داخل کشور، مدرک معادل را دریافت کنید. به همین دلیل در مورد ارز دانشجویی، توصیه می کنیم موارد زیر را در نظر داشته باشید:

۱- همیشه در دانشگاه های مورد تائید وزارت علوم، سعی کنید درس بخوانید.

۲- دانشگاه هایی که دروس را به صورت آنلاین ارائه می کنند و دانشجو موظف نیست در دانشگاه دوره حضوری را بگذراند، مورد پذیرش قرار نمی گیرد. ولی شاید در ان بین استثناهایی وجود داشته باشد که باید از وزارت علوم سؤال کنید.

ارز دانشجویی,تعهد ارز دانشجویی,ارز دانشجویی نشاوضعیت رد یا قبول درخواست ارز دانشجویی توسط پست الکتریکی به متقاضی اطلاع رسانی میشود

۳- در کشور مقصد، مدت اقامت و تحصیل یکی از الزامات ارز دانشجویی است که باید به آن توجه کنید.

۴- در خیلی از کشورها دوره های یکساله فوق لیسانس برای ارز دانشجویی، مورد قبول وزارت علوم نیست.

۵- برای پیشگیری از مشکلات مربوط به ارز دانشجویی، ویزاهایی که در دوران تحصیل دریافت کردید را نگهداری کنید.

۶- چنانچه مقالات و پایان نامه شما به زبان انگلیسی باشد در ارز دانشجویی شما در خارج از کشور تأثير مثبت خواهد داشت.

۷- وظیفه کمیته علمی، ارزشیابی مدارک علمی دانشجویان می باشد. بدین ترتیب باید آمادگی داشته باشید که به سوالات علمی این مجموعه پاسخ دهید.

۸- کلیه مدارک نظیر مدرک، ریز نمرات و توصیه نامه ها که از دانشگاه های خارج از کشور دریافت می کنید، باید در کشور مقصد توسط کنسول جمهوری اسلامی به مهر و تائید برسد. برای مدارکی که فاقد این مهرها باشد، ارزشیابی صورت نمی گیرد.

حذف ارز دانشجویی

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با تأکید بر این که به دانشجویان جدیدالورود دوره کارشناسی متقاضی تحصیل در خارج از کشور، ارز دانشجویی ۹۷ تعلق نمی گیرد، نقل کرد:دانشجویان جدیدالورود متقاضی تحصیل در خارج از کشور در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری بدون هیچ مشکلی میتوانند نسبت به دریافت ارز دانشجویی اقدام کنند. یکی از الزامات حرکت به سمت یکسان سازی نرخ ارز و حذف رانت های موجود، در هر صورت حذف ارز مبادله ای میباشد ، ولی در این بین خود میتواند تقاضا را در بازار آزاد زیاد کند.

دانشگاه های مورد تائید وزارت علوم

شاید گرفتن ارز دانشجویی در نگاه نخست، بسیار آسان باشد و هر دانشجویی که در خارج از کشور تحصیل می کند، شرایط دریافت این ارز را داشته باشد ولی در واقع چنین نیست. در مراکز علمی خارج از کشور، متقاضیان تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری باید پس از فراغت از تحصیل به تائید مدارک تحصیلی خود توجه کنند و تا حد امکان دانشگاهی که مورد تأیید اداره کل دانش آموختگان وزارت علوم باشد را انتخاب کنند.

اکثر اوقات دانشجویی که در رشته ای بخاطر علاقه به رشته، دانشگاه یا حتی سوپروایزر( Supervisor) مورد نظرش، پذیرش می گیرد، بعدا معلوم می شود که آن دانشگاه توسط وزارت علوم ایران تایید و ارزشیابی نشده است. همینطور، مدرک دانشگاهی وی بعد از فارغ التحصیلی، از طرف وزارت علوم تائید نمی شود. براین اساس، دانشجوی متقاضی باید به بر اساس فهرست ارزشیابی وزارت علوم مساله انتخاب دانشگاه در کشور موردنظر توجه کند تا علاوه بر این که در زمینه ارز دانشجویی برای مدت تحصیلی خود با مشکل روبرو نشود، برای تأیید مدرک و استفاده از خدمات جانبی اش، به چالش خاصی برخورد نکند.

ارز دانشجویی نشا,ارز دانشجویی,سایت نشا ارز دانشجوییپرداخت ارز دانشجویی براساس نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز صورت می گیرد

گردآوری: بخش اقتصاد سرپوش

  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش