مراحل دریافت وام ازدواج و شرایط آن
بر خلاف سال های پیش كه باید برای اخذ وام ازدواج به بانكهای متعددی مراجعه میكردید و مدتها در صف انتظار باقی میماندید، در حال حاضر به طی این روند طولانی نیازی نیست و وام ازدواج در كمتر از ۱۰ روز به دست شما میرسد، اگرچه برای اخذ وام ازدواج روال سادهتری طراحی شده است. شرایط و دستورالعمل گرفتن وام ازدواج دارای دو وجه عمومی و اختصاصی است.
شرایط دریافت كننده تسهیلات
دارا بودن تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران در این باره یك اصل است. همچنین به هر یک از زوجـــین مــبلغ ۳۰ میلیون ریال تسهیلات ازدواج تعلق میگیرد.
کلیه شهروندان ایرانی خارج از کشور که گواهی ازدواج آنــــها توسط سفارت جـــــــمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور صادر شده، قادر به ثبت نام وام ازدواج بوده و گـــواهی ازدواج آنها که ممـهور به مـهر کنسولگری ایران در کشور مــذکور است به عـــنوان ســــند ازدواج تلقی میشود.
اقرارنامه ازدواج یا هر مدرک مشابه که در سایر ادیان رســــمی توسـط مــراکز اقلیتهای دینی در داخل کشور مورد تایید قرار گیرد، معادل عــقدنامه تلقی شده و این متقاضیان وام ازدواج نیز قادر به ثبت نام وام ازدواج خواهند بود.
تسهیلات قرض الحسنه ازدواج فقط یکبار به متقاضیان پرداخت میشود و متقاضیان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج فقط از تاریخ وقوع عقد تا پایان سال بعد فرصت استفاده از تسهیلات موصوف را دارند.
اصل و کپی سند ازدواج، اصل و کپی کلیه صفحات شناسنامههای زوجین، اصل و کپی شناسنامههای ضامنین، اصل و کپی کارت ملی ( موقت یا دایم ) زوجین، اصل و کپی کارت ملی ( موقت یا دایم ) ضامن، کد پستی ۱۰ رقمی و آدرس کامل محل سکونت زوجین و کد رهگیری ۱۰ رقمی دریافتی از سایت پس از مرحله ثبت نام، مدارك لازم برای دریافت این تسهیلات است.
شرایط ضامن
اما ضامن دریافت كننده تسهیلات هم باید شرایطی داشته باشد. چنانــچه متقاضی دریافت تسـهیلات ازدواج، کارمــند رســـمی یا پیمانی دولت، نــیروی نظامی و انتظامی، نـــهـادها و مــوسسات عــمومی (نظیر شهرداری و بنیاد ، کمیته امــداد ، هـــلال احـمر) باشد، ارائــه گــواهی تــعهد کــسر اقـساط از سـازمان مربوطه به همراه ارائه فــیش حــــــقوق و حکم کارگزینی و در صورتی که مانده حــقوق نامـبرده کفایت كند، نیازی به اخذ ضامن نیست.
در غیر این صورت ضمانت یک نفر کارمند رسمی، پیمانی، بازنشسته دولت ، نــیروی نظامی و انتظامی ، نـــهـادها و مـوسسات عـــمومی (نظیر شهرداری و بنیاد ، کمیته امــداد ، هـلال احـمر) ، کارگــــــر یا کارمـــــــند شرکتهای تولیدی صنعتی بزرگ و فعال ، با ارائـه آخرین فــــیش حـــقوقی و حکم کارگزینی و الزامی است.
همچنین ضمانت یک نــفر کاسب دارای پروانه کسب که در زمــان اعـــطای تسـهیلات دارای فعالیت اقتصادی دایر باشد یا ضمانت یک نفر دارنده حساب جاری فـعال و خــوش حساب کــه به تایید و تشـخیص شـــعبه پرداخت کننده رسیده باشد، مورد قبول است.
در مورد متقاضیان تسهیلات در مناطق روستایی، ضمانت یک نفر ساکن روستا که اهلیت و صلاحیت وی توسط شورای اسلامی روستا تایید شود قابل قبول است.
روش ثبت نام وام ازدواج
کليه متقاضيان وام ازدواج که واجد شرايط فوق میباشند ، ابتدا بايد از طريق سايت وام ازدواج ve.cbi.ir ثبت نـام کرده و فرم مربوطه را تکميل نمايند که در صورت موفقيت آمیِز بودن مراحل ثبت نام ، يک کد رهگيری ده رقمی که کاملا محرمانه بوده و مربوط به متقاضی میباشد ، به شخص ثبت نام کننده داده میشود
متقاضيان وام ازدواج موظف هستند جهت اطلاع از وضعيت ثبت نام وام ازدواج خود و هـمچنين نام شعبه مربوطه جهت مراجعه براي اخذ وام ازدواج، به سايت ve.cbi.ir مراجعه کرده و در صورتيکه شعبه عامل اعطاي وام براي متقاضي تعيين شده باشد بايد با در دست داشتن مدارک مورد نياز، ظرف مدت زمانی که از طرف سايت وام ازدواج ve.cbi.ir اعلام میگردد ، به شعبه مربوطه مراجعه کرده و نسبت به اتمام مراحل اخذ وام اقدام نمايند . بديـهی است در صورت عدم مــــراجعه متقاضيان در زمـان تعيين شده ، ثبت نـام وام ازدواج آنهاکان لم يکن تلقی میگردد .
مدت بازپرداخت تسهيلات و کارمزد وام ازدواج
مدت بازپرداخت تسهيلات ۶۰ماهه با اقساط مساوی بوده و سررسيد اولين قسط ، يک ماه پس از پرداخت تسهيلات وام ازدواج مزبور میباشد. نرخ کارمزد وام ازدواج ۴درصد تعيين میگردد .
دستور العمل اجرايي پرداخت تسهيلات قرض الحسنه ازدواج ايثارگران
ماده ۱- تسهيلات موضوع اين دستور العمل از محل منابع قرض الحسنه بانکهاي عامل و به ميزان دو برابر تسهيلات قرض الحسنه ازدواج براي افراد عادي پرداخت مي شود.
ماده ۲- متقاضي ايثارگری مي تواند در سامانه ازدواج ثبت نام نمايد که همانند ساير متقاضيان ازدواج، قبلا از تسهیلات موصوف استفاده نکرده باشد و حداکثر از تاریخ وقوع عقد تا ۲ سال شمسی (۲۴ ماه)، نسبت به ثبت نام در سامانه ازدواج اقدام نمايد.
ماده ۳- با توجه به ماده (۵۰) قانون جامع خدمات رساني به ايثارگران، افراد ايثارگر مشمول، صرفا شامل خود جانبازان، آزادگان و فرزندان آنان و فرزندان شاهد مي باشند.
ماده ۴- مدت بازپرداخت تسهيلات موصوف، همانند ساير متقاضيان حداکثر ۵ سال (۶۰ ماه) مي باشد.
ماده ۵- پرداخت تسهيلات موضوع اين دستورالعمل از زمان ابلاغ مصوبه قابل اجرا می باشد.
ماده ۶- رعايت ساير شرايط و ضوابط اعطاي تسهيلات قرض الحسنه ازدواج براي اين تسهيلات الزامي مي باشد.
ماده ۷- درراستای اجرای ماده ۵۰ قانون خدمات رسانی به ایثارگران، و اعطای وام ازدواج به خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران براساس بندهای (ز)، (ح) و (ط) ماده ۱ دستور العمل قانون خدمات رسانی به ایثارگران ، درصورتی که استعلام وضعیت مشمولین مذکور در سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج جهت بهره مندی آنان از تسهیلات موصوف از طریق وب سرویس میان این بانک و بنیاد شهید (برای ازدواج دوم و در صورتیکه متقاضی در ازدواج قبلی از تسهیلات قرضالحسنه ازدواج بهره مند نگردیده باشد) مثبت درج گردد، مورد اقدام قرار می گیرد:
ز ) خانواده شاهد: خانوادههای معظمی که در راه اعتلای اهداف عالیه انقلاب اسلامی و مبارزه با دشمنان انقلاب یکی از اعضای خانوادهشان (پدر، مادر، همسر، فرزند) شهید یا مفقودالاثر یا اسیر شده باشد.
ح ) خانواده ایثارگران: خانوادههای جانبازان و آزادگان که شامل همسر، فرزند و والدین آنها میشود.
ط ) در صورت فوت جانبازان و آزادگان مشمول این قانون، خدمات و امتیازات مربوط، به خانواده تحت تکفل آنان تعلق میگیرد.
گردآوری: بخش اقتصادی سرپوش
- 28
- 6
کاربر مهمان
۱۴۰۰/۷/۲ - ۴:۱۹
Permalink