به گزارش آسیانیوز، طبق وعده مسوولان دولتی قرار است یارانه نقدی ۳ دهک از جامعه حذف شود و مبلغ یارانه، افزایش پیدا کند.
یارانه نقدی که از آذر سال ۸۹ در قالب طرح هدفمندسازی یارانهها به خانوارهای ایرانی پرداخت می شود مبلغ آن ۴۰ هزار و ۵۰۰ تومان بود. یارانه نقدی توسط احمدی نژاد رییس جمهور وقت ایران به مردم پرداخت شد و پس از گذشت حدود ۱۱ سال همچنان، مبلغ یارانه نقدی تغییری نکرده است. این به آن معنی است که یارانه نقدی هم نمیتوانست گرهی از مشکلات معیشتی مردم کم کند. دولت سیزدهم در صدد است که ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کند و مبلغ یارانه نقدی را افزایش بدهد.
اواخر دهه ۸۰ بود که یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی به ازای هر نفر از اعضای خانواده برای اولین بار به حساب سرپرستان خانوار واریز شد حال یک دهه از این موضوع میگذرد، اما در مبلغ یارانهها کوچکترین تغییری ایجاد نشده است و با توجه به نرخ تورم در کشور و مسائل اقتصادی که مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند یارانه ۴۵ هزار تومانی تاثیر چندانی در بهبود قدرت خرید و وضعیت معاش خانوار ندارد.
تیرماه امسال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیهای اعلام کرد که کسانی که سال ۱۳۹۳ از ثبت نام یارانهها جا مانده یا افرادی که خانواده آنها یارانهبگیر نبوده، اما با ازدواج از خانواده جدا شدهاند، میتوانند طبق شرایطی که اعلام خواهد شد برای ثبت نام اقدام کنند.
چند هفته پس از این اطلاعیه خبری مبنی بر آغاز پیش ثبت نام جاماندگان یارانه دست به دست شد، اما زمانی که متقاضیان به سایت برای ثبت نام مراجعه کردند هیچ درگاه و گزینهای برای ثبت اطلاعات آنها وجود نداشت در پی مشکلات ایجاد شده برای جاماندگان یارانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این خبر را تکذیب و اعلام کرد در حال حاضر هیچ سایت یا سامانهای برای ثبتنام یارانه نقدی توسط این وزارتخانه اعلام نشده است.
شهریورماه امسال عبدالملکی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که هنوز تصمیمی درباره یارانه و تغییر مبلغ آن گرفته نشده است او علت تاخیر در این موضوع را نبود طراحیهای لازم برای انجام این کار اعلام کرد و گفت زمان بندی دقیقی از این موضوع، قابل ارائه نیست.
به اولین ماه پاییز که رسیدیم وزیر کار، اعلام کرد: بحثهای زیادی درباره یارانههای نقدی در حال مطرح شدن است، اما باز هم هیچ تصمیم قطعی گرفته نشده است او همچنین از حذف ۳ دهک بالای درآمدی بر اساس قانون هدفمندی یارانهها خبر داد، اما با وجود اقدامات دولت قبل به دلیل کامل نبودن بانکهای اقتصادی هنوز اطلاعات کامل در دست وزارتخانه نیست و نمیتوانیم فرایند حذف و اضافه را آغاز کنیم.
حالا در آبان ماه به سر می بریم و در پی ارسال لایحه حمایت از معیشت اقشار آسیب پذیر به مجلس و زمزمههای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی صحبت از مبالغ جدیدی برای یارانه میشود و برخی میگویند از آذر ماه به ۶۰ میلیون نفر از جمعیت کشور یارانهی ۱۱۰ هزار تومانی داده خواهد شد.
طبق قانون بودجه سال ۹۸ باید یارانه سه دهک بالای جامعه حدف و به اقشار کم درآمد اختصاص پیدا کند که هنوز این اتفاق رخ نداده است.
حذف ۳ دهک بالای درآمدی و ثروتمندان از جمع یارانه بگیران و همچنین تغییر مبلغ یارانه و قدم برداشتن در جهت افزایش آن کاری است که دولت سیزدهم قرار است آن را بر عهده بگیرد.
عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پنجم آبان ماه در رابطه با حذف یارانه سه دهک بالای جامعه، گفت: تا زمانی که بانک اطلاعاتی اقتصادی تکمیل نشود نمیتوانیم فرآیند حذف و اضافه را انجام دهیم.
وی افزود: البته در دولت قبل فرآیند راهاندازی سامانهها شروع شد، اما کامل نیست. به طوری که اطلاعات برخی خانوادهها به سال ۹۸ برمیگردد و تا تکمیل این سامانهها نمیتوانیم حذف و اضافهای در باب یارانهها انجام بدهیم.
عبدالملکی اضافه کرد: در رابطه با افزایش یارانه نقدی باید گفت که تصمیمگیری در نظام یارانهها با دولت است، البته از گذشته نیز در این خصوص صحبتهایی شده، اما هنوز به نتیجه نرسیده است.
گفتنی است، پایگاه رفاه ایرانیان وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در حال جمع آوری و تکمیل اطلاعات مورد نیاز است تا کار حذف دهکهای بالا اضافه شدن جاماندگان صورت بگیرد اما تاکنون خبر جدیدی از این موضوع نشده است.(شما نیوز)
این در حالی است که رئیس اتاق بازرگانی تهران روز گذشته اظهار داشت: در سال ۹۹ حدود ۱۰.۵ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی هزینه شده که ۵ میلیارد دلار آن از محل فروش نفت بوده ولی ۵ میلیارد دلار باقی مانده از بانک مرکزی تامین شده است.
مسعود خوانساری در جلسه امروز هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: حدود ۱۰۰ میلیون دز واکسن تزریق شده است که وضعیت خوبی بوده و خوشبختانه کسب و کارها به حالت عادی خود بازگشتهاند و همچنین اضطرابی که به خاطر این موضوع در جامعه بود کمتر شده است.
وی افزود: هدف دیگری که دولت تعیین کرده بود موضوع تورم بود. مهمترین وظیفه نظام و دولت این است که امید را به جامعه بازگرداند. متاسفانه ناامیدی در جامعه زیاد است و مهاجرت نخبگان یکی از نشانههای آن است. این موضوع در درازمدت خسارتهای جبرانناپذیری را به اقتصاد کشور وارد میکند. در فصل اول امسال هم تشکیل سرمایهگذاری در کشور حدود ۳.۵ درصد منفی بوده که نشان از وضعیت بد سرمایهگذاری در کشور دارد. حجم کل سرمایهگذاری در کشور کاهش پیدا کرده است. بدون سرمایهگذاری رشد اقتصادی اتفاق نمیافتد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: نرخ تورم حدود ۴۵.۴ درصد است که با وجود کاهش ۰.۴ درصدی همچنان رقم بالایی است. تورم نقطه به نقطه نیز ۳۹.۵ است. یعنی یک خانوار ایرانی امسال برای خرید یک کالا نسبت به مهر سال گذشته ۳۹.۵ درصد هزینه بیشتری پرداخت میکند. این موضوع برای جامعه خطرناک است. تا زمانی که ما به یک تورم تک رقمی نرسیم، شاهد این آثار بر خانوارها خواهیم بود. متاسفانه سرمایهگذاری انجام نمیشود و مردم برای حفظ پول خود داراییهای غیرمولد خریداری میکنند.
رییس اتاق تهران: گنج قارون هم با این یارانهها تمام میشود
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه در زمان بستن بودجه هستیم، بهترین زمان برای پرداختن به این مسائل است. دولت باید جلوی هر پیشنهادی که باعث افزایش نقدینگی میشود را بگیرد. میزان تورم دلاری برای سال ۹۹ حدود ۴۷ درصد بوده که از این بین بین ۳ تا ۴ درصد مربوط به تورم بینالمللی و مابقی مربوط به کشور است که به دلایلی مانند تحریمها و FATF شکل گرفته است. با اینکه ۳۸ میلیارد دلار مبادله داشتهایم اما ۱۷ درصد کالای کمتری نسبت به سال گذشته وارد کردهایم. با توجه به اینکه بیشتر واردات ما مواد اولیه و کالاهای واسطهای است، این موضوع هزینه زیادی برای کشور خواهد داشت.
خوانساری خاطرنشان کرد: ۱۹ آبان ماه دولت طرح دوفوریتی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را به مجلس ارائه داد، این طرح دو خواسته مهم داشت؛ یک سقف ارز ترجیحی از ۸ میلیارد دلار به ۱۲ میلیارد دلار افزایش یابد و دوم اینکه با حذف ارز ترجیحی کالاها کارت خرید به مردم داده شود. متاسفانه مجلس با این طرح مخالفت کرد. هرچه سریعتر باید این کار انجام شود. ارز ترجیحی علاوه بر اینکه باعث رانت و فساد و قاچاق شده تبعات دیگری هم داشته است.
وی در این باره توضیح داد: در سال ۹۹ حدود ۱۰.۵ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی هزینه شده که ۵ میلیارد دلار آن از محل فروش نفت بوده ولی ۵ میلیارد دلار باقی مانده از بانک مرکزی تامین شده است. این یعنی ۱۰۰ میلیارد تومان از بانک مرکزی گرفته شده که این موضوع پایه پولی را افزایش زیادی داده است. افزایش پایه پولی خود یکی از عوامل مهم افزایش نرخ تورم است. اگر ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش پایه پولی داشته باشیم، ۷۵۰ میلیارد تومان تز محل ارز ترجیحی بوده است.
***
با یارانه ۱۱۰ هزار تومانی چه می توان خرید؟
تجارت نیوز نوشت: با یارانه ۱۱۰ هزار تومانی امکان خرید کالاهایی همچون تخم مرغ، برنج، روغن، گوشت، مرغ، قند، شکر و پنیر وجود دارد.
این تصویر نشان دهنده مقایسه قدرت خرید یارانه ۱۱۰ هزار تومانی با یارانه ۴۵ هزار تومانی است.
- 12
- 2