چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۲۱:۲۶ - ۳۰ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۳۰۴۱
اقتصاد کلان

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از ابتدای دی‌ماه/ صادرات آزاد ونرخ گذاری دستوری منتفی می شود

جزئیات حذف ارز ترجیحی,حذف ارز 4200 تومانی
عضو اتاق بازرگانی تهران از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از ابتدای دی ماه سال جاری خبر داد و گفت: طی ۷ ماه امسال بانک مرکزی ۱۱.۱ میلیارد دلار معادل ۲۴۴ هزار میلیارد تومان ارز ترجیحی پرداخته است.

به گزارش مهر، کاوه زرگران امروز در نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، اظهار کرد: طی دو هفته گذشته وزارت جهاد کشاورزی جلساتی را با فعالان اقتصادی برگزار و به آنها اطلاع‌رسانی کرده که قرار است ارز ۴۲۰۰ تومانی از ابتدای دی ماه سال جاری حذف شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق بازرگانی تهران افزود: این ارز برای کالاهای اساسی حذف و نهاده‌های دامی، روغن و دانه‌های روغنی با ارز نیمایی توزیع خواهند شد که بر این اساس، آماده باشی به بخش خصوصی برای این اقدام بزرگ داده شده است.

زرگران ادامه داد: با توجه به شرایطی که کشور دارد، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، تصمیم بزرگ و عاقلانه‌ای بوده و اهمیت اجرای آن بسیار زیاد است که در این میان باید دولت به نکاتی برای بهبود اجرای این کار توجه کند.

وی با بیان اینکه فعالان اقتصادی از سه سال قبل به دولت بابت حذف این ارز تذکر داده بودند، گفت: البته بهتر بود که حذف ارزهای دولتی در دولت قبل و زمانی رخ می‌داد که فاصله ارز ۴۲۰۰ تومانی با نرخ ارز نیمایی کمتر از رقم فعلی بود تا تأثیر آن بر روی مصرف کننده کمتر شود، اما به هر حال هم اکنون نیز کار بزرگی است و بخش خصوصی هم تلاش خواهد کرد که در کنار دولت، این طرح را به سرانجام برساند.

زرگران تصریح کرد: در ۷ ماهه ابتدای سال جاری حدود ۱۱.۱ میلیارد دلار ارز ترجیحی از سوی بانک مرکزی برای اقلام دارو و غذا پرداخت شده است که بر این اساس میزان یارانه پرداختی به این ارزها در مدت ۷ ماه گذشته، ۲۴۴ هزار میلیارد تومان با محاسبه نرخ ارز بازار آزاد بوده که سرانه آن حدود ۴۰۰ هزار تومان برای هر ایرانی خواهد بود.

وی افزود: قرار است که گندم و دارو همچنان ارز دولتی بگیرند که این کار صلاح نیست، چراکه گندم کالایی است که به راحتی جایگزین شده و وقتی گندم یارانه‌ای در شبکه وجود داشته باشد، به راحتی به بیرون شبکه نشت کرده و در بازار جایگزین ذرت و جو خواهد شد.

رئیس انجمن غلات ایران خاطرنشان کرد: طبیعی است که دولت در بودجه سال آینده ۱۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه گندم و نان دهد اما بهترین روش این است که قیمت گندم ۷,۵۰۰ تومان از سوی دولت خریداری شده و یارانه به آرد تعلق گیرد. زرگران گفت: قرار است که دولت گندم را از کشاورز ۷,۵۰۰ تومان خریداری کرده و با احتساب ۱,۰۰۰ تومان به عنوان هزینه حمل و آسیابانی، آرد آن  ۶۴۰ تومان به خبازی‌ها برسد، اما بهتر است که نرخ گندم نرخ آزاد باشد.

وی گفت: در حال حاضر یکی از نقاط ضعف این است که باید آزادسازی نرخ گندم هم صورت گیرد و یارانه به آرد یا نان تعلق گیرد.

وی افزود: اگر قرار باشد که هدفمندی یارانه‌ها اجرا شود، باید طرح را به نحوی اجرا کرد که مردم ناراضی نباشند؛ این در حالی است که اکنون کلاً دولت برای دانه‌های روغنی، گندم، دارو و نهاده‌های دامی یارانه ۴۰۰ هزار تومانی به ازای هر ایرانی پرداخت می‌کند که اگر گندم و دارو همچنان ارز دولتی بگیرند، دولت باید به هر ایرانی ۱۵۰ هزار تومان یارانه بدهد و این رقم نباید کمتر شود.

زرگران تصریح کرد: باید یارانه فعلی که در قالب ارز ترجیحی به مردم داده می‌شود به مردم ارائه شود تا طرح با موفقیت اجرایی شده و به هدف خود که فسادزدایی است، برسد.

زرگران اظهار کرد: اگر قرار است که کمتر از یارانه‌ای که دولت به ارز ترجیحی می‌دهد به مردم پرداخت کند و در مقابل هم کالا گران شود، در این صورت قدرت خرید مردم کاهش یافته و قادر به خرید کالاهای اساسی نیستند. وی افزود: در چنین شرایطی نارضایتی ایجاد خواهد شد؛ ضمن اینکه باید نقدینگی بنگاههای فعال در این حوزه تأمین شود چراکه با حذف ارز ترجیحی سرمایه در گردش واحدهای تولیدی از جمله دامداری‌ها ۴ تا ۵ برابر خواهد شد. پس دولت باید سرمایه در گردش را تأمین کند تا تقاضا در کشور از بین نرود و در عین حال چرخ تولید نیز بچرخد.

جزئیات حذف ارز ترجیحی/ صادرات آزاد ونرخ گذاری دستوری منتفی می شود

یک مقام مسئول با اشاره به حذف ارز ۴٢٠٠ تومانی از ابتدای دی، گفت: براین اساس از ابتدای دی ماه نرخ ارز نهاده های دامی و گوشت مرغ به دلار نیمایی (٢۴ هزار و ١٩  تومان) تغییر می کند.

جزئیات حذف ارز ترجیحی,حذف ارز 4200 تومانی

مجید موافق قدیری، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و رئیس هیات مدیره انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان کشور در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: وزارت جهاد کشاورزی از اول دی ماه ۱۴۰۰ ارائه لیست و معرفی واردکنندگان کالاهای اساسی را برای دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی به بانک مرکزی متوقف می کند.

وی تصریح کرد: براین اساس از ابتدای دی ماه نرخ ارز نهاده های دامی و گوشت مرغ به دلار نیمایی (٢۴ هزار و ١٩ تومان) تغییر می کند که نرخ این ارز نیز بر اساس نرخ ارز آزاد محاسبه میشود.

این فعال بخش خصوصی اضافه کرد : محاسبه محموله های روی آب و تخلیه نشده نیز با ارز ترجیحی انجام می شود. ضمن اینکه طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی سهمیه دام عشایر و روستایی و همچنین پرورش دهندگان طیور در سامانه بازارگاه تا آخر آذر تامین و تدارک دیده شده است تا نگرانی تولیدکنندگان کاهش پیدا کند.

این فعال صنفی اضافه کرد : کارخانجات تولیدکننده خوراک که تنخواه سهمیه ای برای تولید خوراک طیور دارند موظفند نهاده را در قالب خوراک دامی تولید و عرضه کنند. ضمن اینکه مقرر شده وزارت جهاد کشاورزی در باب سرمایه در گردش تسهیلاتی به کارخانجات خوراک دام اختصاص دهد.

قدیری در بخش دیگری از سخنان خود درباره اینکه تکلیف کسانی که محموله های ۹۰ درصدی و یا رسوبی دارند، چه خواهد شد؟، گفت: این گروه از واردکنندگان باید پیگیری می‌کردند که تا پایان آذر ماه برای تخصیص و دریافت ارز به بانک مرکزی معرفی شوند، در غیر این صورت بلا تکلیف خواهند بود و زیان هنگفتی را متحمل می شوند که لازم است سیاستگذار اقتصادی نیز در این خصوص چاره ای بیاندیشید.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران همچنین درباره اینکه وضعیت بازار محصولات پروتئینی با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی چگونه خواهد بود و دولت چه تدبیری برای مدیریت بازار این محصولات اندیشیده است، گفت: یکی از اقدامات بر این صورت است که شرکت های مباشر وزارت جهاد کشاورزی یعنی شرکت بازرگانی دولتی ایران و شرکت پشتیبانی امور دام با حجم انبوه ذخایری که تامین کرده اند کالاهای خود را به قیمت تمام شده نیمایی (قیمت حاشیه ی بازار) به بازار عرضه کنند.

رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران توضیح داد: براین اساس تمام واردکنندگانی که ارز دولتی گرفته و کالا وارد کرده اند اما کالای خود را به بازار عرضه نکرده اند و محصول وارداتی آنها در انبار است، مکلف شده اند محموله های خود را به مباشرین تحویل دهند تا تحت نظارت آن ها توزیع شود.

وی اضافه کرد: همچنین این افراد با پرداخت مابه التفاوت مجاز به عرضه کالای خود به قیمت تمام شده نیمایی در بازار هستند.

قدیری درباره نگرانی های تولیدکنندگان مبنی بر اینکه به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، محصولات تولیدی روی دست تولیدکننده می ماند، گفت : مقرر شده در حوزه محصولات تولیدی شیر، گوشت وتخم مرغ که در بازار متقاضی برای آن وجود ندارد، شرکت پشتیبانی امور دام ورود و آنها را جمع آوری کند.

وی از رفع ممنوعیت صادرات و حذف قیمت گذاری دستوری به دنبال اجرای این طرح خبر داد و گفت : اگرچه برخی تشکل های تولیدی خواستار جمع شدن سامانه بازارگاه هستند اما این سامانه با هدف رصد و پایش نهاده ها به کار خود ادامه می دهد. ضمن اینکه سهمیه ها در این سامانه حذف و امکان خرید نسیه و اعتباری نیز فراهم می شود. همچنین اصلاح جدی سامانه بازارگاه در دستور کار قرار گیرد تا قدرت رقابت در نزد فعالین اقتصادی توسعه پیدا کند.

قدیری اضافه کرد: با توجه به تغییر نرخ ارز دولتی به نیمایی برای کالاهایی که وزارت جهاد کشاورزی متولی آن است، وزارت خانه مذکور درخواست تامین ۲۷ هزار میلیارد تومن تسهیلات برای تامین سرمایه در گردش مورد نیاز تولید کنندگان را از هییت دولت کرده است.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه تصمیمات فوق قبلا نیز چندین بار قرار بود که اجرا شود اما به دلایل متعددی چنین اتفاقی رخ نداد، گفت:در حال حاضر احتمال حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بسیار زیاد و تقریبا قطعی است و ما آماده هر نوع کمک و همیاری به دولت محترم در جهت اجرای هر چه مناسب تر این طرح با کمترین تنش بازاری هستیم.

قدیری ادامه داد: در صورت اجرای این طرح صف ثبت سفارش و تخصیص و تامین ارز کالاهای نیمایی به شدت متراکم می شود و احتمال جا به جایی اولویت های کالایی در زمینه تامین و تخصیص ارز نیمایی بسیار بالاست بنابراین اتخاذ تدابیر و اقدامات فوری برای ثبت سفارش و تامین و تخصیص ارز کالاهای نیمایی هدف به فوریت ضرورت دارد.

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش