جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۳۹ - ۱۴ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۱۴۴۲
اقتصاد کلان

آمار گرانی از پارسال تا امسال: قیمت ۲۹ کالای اساسی دو تا پنج برابر شده است

افزایش قیمتها, خوراک دام و طیور بر قیمت مرغ،
افزایش قیمت ۲۰۰ درصدی ذرت، جو، کنجاله و سویا به عنوان خوراک دام و طیور بر قیمت مرغ، گوشت، تخم مرغ و لبنیات تاثیر می گذارد.

براساس جدیدترین آمار تغییر قیمت‌ها که وزارت صمت منتشر کرد؛در پایان تیرماه سال جاری (۱۴۰۱) قیمت ۲۹ کالا، از جمله انواع روغن و برنج بیش از ۱۰۰ درصد؛ ۲۸ کالا بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد و ۳۰ کالا زیر ۵۰ درصد نسبت به تیرماه سال گذشته افزایش یافته است.

به گزارش عصر ایران، وزارت صمت جدیدترین آمار تغییر قیمت‌ انواع کالاهای اساسی را در مقایسه با سال ۱۴۰۰ منتشر کرد.

بنا به این گزارش، جزییات آمار منتشر شده از قیمت کالاهای اساسی حاکی از این است که روغن مایع ۳۷۷ درصد و برنج ۲۰۷ درصد نسبت به سال گذشته گران شده است.

در همین حال، تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران از متوسط قیمت اقلام خوراکی در مهرماه نیز نشان می‌دهد قیمت برنج ایرانی درجه یک و ماکارونی ۱۳۸ درصد و قیمت شیر و پنیر نزدیک به ۹۰ درصد نسبت به مهر سال ۱۴۰۰ گران‌تر شده است.

جزییات قیمتی اقلام اساسی

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، نشان می‌دهد که در تیر امسال قیمت ۲۹ کالا، از جمله انواع روغن و برنج بیش از ۱۰۰ درصد، ۲۸ کالا بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد و ۳۰ کالا زیر ۵۰ درصد افزایش یافته و قیمت یک نوع تیرآهن نیز کاهش داشته است.

از بین ۸۸ کالایی که تغییرات قیمت آنها از تیرماه سال گذشته تا ماه مشابه امسال منتشر شده، قیمت ۲۹ کالا بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته و قیمت آنها بین دو تا پنج برابر شده است.

بیشترین افزایش قیمت مربوط به انواع روغن بوده، به‌طوری که قیمت روغن مایع سرخ‌کردنی معمولی ۸۱۰ گرمی در مدت یاد شده ۳۷۷.۵ درصد، قیمت روغن مایع آفتابگردان معمولی ۸۱۰ گرمی ۳۷۱.۸ درصد و بهای روغن نیمه جامد معمولی ۴.۵ کیلویی ۳۲۰.۲ درصد افزایش یافته و بیش از چهار برابر گران شده است.

بعد از این گروه، انواع برنج بیشترین افزایش قیمت را داشته، به‌طوری‌که برنج داخلی طارم اعلا ۲۰۶.۹ درصد، برنج هاشمی ۲۰۰.۵ و برنج خزر ۱۹۴.۲ درصد افزایش داشته است. همچنین در تیر امسال برنج پاکستانی باسماتی ۶۱.۲ درصد، برنج هندی ۵۹.۴ درصد و برنج تایلندی ۱۲.۱ درصد افزایش داشته است.

صدرنشینان گرانی‌

قیمت ذرت خارجی ۲۰۳.۹ درصد نسبت به تیر سال قبل افزایش یافته و هر کیلوگرم آن از ۴۰۰۰ تومان به ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است.

جو خارجی با ۱۶۱.۵ درصد، ذرت داخلی با ۱۴۸.۴ درصد، کنجاله سویا وارداتی با ۱۱۷.۷ درصد، جو داخلی با ۱۰۸.۸ درصد و دیگر کالاهای مشابه با افزایش قیمت بیش از ۱۰۰ درصدی مواجه شدند.

افزایش قیمت این کالا به عنوان خوراک دام و طیور بر قیمت مرغ، گوشت، تخم مرغ و لبنیات تاثیر می گذارد. از بین این اقلام قیمت گوشت مرغ تازه، تخم مرغ و مرغ زنده درب مرغداری به ترتیب ۱۱۷.۷، ۱۱۰ و ۱۰۵.۷ درصد افزایش داشته و بیش از دو برابر شده است.

در این میان قیمت برخی از کالاهای دیگر که طی یک سال بیش از دو برابر شده عبارتند از برخی از انواع ماکارونی، لبنیات، سیب زمینی، روغن موتور، لاستیک جینیو کامیونی و اتوبوسی و سیمان سفید است؛

در تیر امسال قیمت انواع ماکارونی ۱۵۷.۵ تا ۱۷۸.۸ درصد، شیر خام ۱۴۷، انواع ماست ۱۲۵.۲ تا ۱۴۸.۱، کره ۱۰۶.۴ و سیب زمینی تا ۱۶۴ درصد نسبت به ماه تیر سال قبل افزایش یافته است.

در این میان ۲۸ کالا هم بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشتند که از جمله مهم‌ترین آنها انواع حبوبات با ۵۲.۹ تا ۹۲.۳ درصد، انواع خرما با ۶۸.۵ تا ۷۶.۷، گوساله زنده با ۶۱.۱ و گوشت گوساله با ۶۲.۶ درصد افزایش قیمت بوده است.

همچنین پیاز با ۷۳.۵ درصد، گوجه فرنگی با ۷۳، سیب زرد با ۷۷.۴پنیر تتراپک با ۹۸.۵، شیر استریل پاکتی با ۷۵.۴، قند شکسته با ۹۷.۵، شکر سفید فله با ۷۷.۷ کاغذ چاپ و کاغذ روزنامه با ۵۴.۸ و ۸۹.۸، سیمان خاکستری با ۶۷.۳ تا ۹۶.۵ و انواع روغن موتور با ۸۸.۵ تا ۹۳ درصد افزایش قیمت، دیگر کالاهایی هستند که در مدت یاد شده بیش از ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند.

بر اساس این آمار ۳۰ کالاها نیز زیر ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند که از جمله مهم‌ترین آنها گوسفند زنده و گوشت گوسفندی با ۴۱.۴ و ۴۰.۱ درصد، چای خارجی با ۲۴.۵ تا ۲۵.۷، شیر خشک اطفال با ۳۱.۶، موز با ۳۴.۴ و جوجه یک روزه با ۱۹.۱ درصد بوده است.

همچنین در این مدت قیمت انواع شوینده شامل دستمال کاغذی ۴۵.۳ تا ۴۸.۵ درصد، مایع دستشویی ۳۲.۴ درصد، پودر دستی و ماشینی ۴۳.۳ تا ۴۵.۳، مایع ظرفشویی ۴۳.۳ تا ۴۴.۱ و صابون ۲۹.۲ درصد افزایش یافته است.

تیرآهن، میلگرد و ورق با ۹.۳ تا ۱۶.۴ درصد، انواع لاستیک خودرو با ۱۵.۵ تا ۴۲.۸ درصد و یخچال و فریزر با ۲۴.۴ تا ۳۳.۸ درصد از جمله دیگر کالاهایی هستند که قیمت آنها از تیر ۱۴۰۰ تا ماه مشابه امسال، کمتر از ۵۰ درصد افزایش یافته است.

در این میان فقط قیمت تیرآهن نمره ۲۷ سنگین ذوب آهن طی یک سال مورد بررسی ۳.۷ درصد کاهش قیمت داشته است.

برنج ایرانی در یک‌سال ۱۳۸ درصد گران‌تر شد

به گزارش عصر ایران؛  جزییات تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران از متوسط قیمت اقلام خوراکی در مهرماه نیز نشان می‌دهد قیمت برنج ایرانی درجه یک و ماکارونی ۱۳۸ درصد و قیمت شیر و پنیر نزدیک به ۹۰ درصد نسبت به مهر سال گذشته گران‌تر شده است.

جزییات تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران از متوسط قیمت اقلام خوراکی در مهرماه نشان می‌دهد قیمت برنج ایرانی درجه یک و ماکارونی ۱۳۸ درصد و قیمت شیر و پنیر نزدیک به ۹۰ درصد نسبت به مهر سال گذشته گران‌تر شده است.

مرکز آمار ایران در گزارشی متوسط قیمت اقلام خوراکی در مهرماه را منتشر کرده است.

جزییات این گزارش نشان می‌دهد ۹ قلم از این اقلام بیش از ۱۰۰ درصد و ۱۸ قلم نیز بیش از ۵۰ درصد نسبت به مهر سال گذشته گران‌تر شده‌اند.

بر این اساس روغن مایع با ۲۸۹.۱ درصد، روغن جامد با ۲۶۵.۴ درصد، سیب‌زمینی ۱۵۳.۲ درصد، برنج درجه یک ایرانی و ماکارونی هر کدام با ۱۳۸ درصد، سس مایونز ۱۲۸.۳ درصد، مرغ ماشینی با ۱۲۱ درصد، کره با ۱۰۹.۷ درصد افزایش و رشته‌اش با ۱۰۶ درصد افزایش قیمت نسبت به مهر سال گذشته در ردیف ۹ قلم خوراکی هستند که بیش از ۱۰۰ درصد رشد قیمت داشته‌اند.

همچنین شیرینی خشک با ۹۳.۵ درصد، پنیر پاستوریزه ایرانی با ۸۹.۸ درصد، شیر پاستوریزه با ۸۶.۱ درصد، رب گوجه‌فرنگی با ۸۳.۲ درصد، قند با ۸۳.۱ درصد، دوغ پاستوریزه با ۸۱.۱ درصد، ماست پاستوریزه با ۷۷.۲ درصد، کشمش پلویی با ۷۵.۳ درصد، تخم مرغ با ۶۶.۶ درصد، سیب با ۶۵.۳ درصد، شکر با ۶۲.۲ درصد، سس گوجه‌فرنگی با ۶۱.۳ درصد، پسته با ۵۹.۷ درصد، خامه با ۵۹.۲ درصد، عدس با ۵۸.۹ درصد، پیاز با ۵۸.۲ درصد، نخود با ۵۵.۷ درصد و برنج خارجی با ۵۱ درصد در ردیف اقلام خوراکی با بیش از ۵۰ درصد افزایش قیمت نسبت به مهر سال گذشته قرار دارند.

مرکز آمار پیش از این نرخ تورم در مهرماه را ۴۲.۹ درصد اعلام کرده بود.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش